dimarts, 3 d’abril del 2012

Vaga General sense incidents a Montcada i Reixac

 Redacció.

Les primeres informacions que rebiem, aproximadament cap a les 00.15 des de els polígons, per part de CCOO, parlaven d'una aturada total als polígons industrials.

A dos quarts de 5, el piquet convocat pel Comitè de Vaga es concentrava a l'estació de Can Sant Joan. Una setantena de persones, que a les 6 del matí ja conformaven el piquet es van dirigir cap a la C-17, per realitzar un piquet informatiu a tots els conductors que es dirigien als seus llocs de treball. Durant 10 minuts el piquet va poder desenvolupar la seva tasca, fins que els Mossos d'Esquadra, van donar 2 minuts al piquet, per abandonar la rotonda o iniciarien una càrrega.
En aquest moment el piquet es dirigí cap a les portes de l'ajuntament, on es van trobar amb el personal de l'Ajuntament que feia vaga. Només es van compatibilitzar un parell de persones que van accedir al consistori a desenvolupar la seva feina.
A partir d'aquest moment el piquet es va dividir en petits grups, que es van dirigir a diferents punts del municipi: CEIP el Viver, polígon de Can Cuiàs i Montcada Centre per continuar amb la seva tasca informativa.
A les 8.30 es concentrava el piquet central a la plaça de l'església amb l'incorporació de tots els piquets repartits pels diferents punts del municipi; polígons industrials, el Viver, Montcada Centre, Ajuntament. En aquell moment el piquet informatiu es dirigí cap al bar l'Oficina, on després d'algun moment de tensió el propietari del taller de motos del carrer Mossèn Castellví va buidar un extintor des de l'interior de l'establiment per fer fora del local el piquet informatiu.
Desmentim el rumor que corre, que va ser el piquet informatiu qui va buidar l'extintor a l'interior de l'establiment. També es rumoreja que aquest negoci defrauda molts diners a Hisenda no elaborant factures als seus clients.
El piquet va continuar amb tota normalitat, dirigint-se cap a la rambla dels Països Catalans, on es va visitar el Condis i diferents comerços oberts de Montcada Nova. El piquet es va dirigir amb tota normalitat fins al centre comercial el Punt on es va viure un moment de tensió amb un membre de la seguretat privada del Punt, amb molt poques llums, que es va dedicar a increpar i a insultar diversos membres del piquet.


Un cop tancat el Mercadona, que és una de les empreses on els responsables, coaccionaven els seus treballadors per no poder exercir el seu dret a vaga, el piquet va tornar cap a la Rambla dels Països Catalans per poder iniciar la manifestació.

Amb puntualitat anglesa a un quart de 1 donava inici la manifestació convocada pel Comitè de Vaga de Montcada i Reixac, direcció al carrer Major. Un miler de persones marxaven en la manifestació, segons comentaven els més veterans, era una de les mobilitzacions obreres més importants dels últims 20 anys.
La manifestació va transcorre amb total normalitat , amb el seu servei d'ordre, integrat per una desena de sindicalistes, que es van encarregar en tot moment que no es produïssin incidents durant tot el recorregut. La manifestació va transcorre sense incidents pel carrer Major, Bogatell, plaça Lluís Companys, Avinguda de la Ribera, carrer Rocamora, Guadiana i va finalitzar novament a la plaça Lluís Companys.
La manifestació va finalitzar amb un aplaudiment col·lectiu per l'èxit de la jornada de vaga i el seguiment massiu del comerç i l'industria del municipi i el cant de la Internacional obrera.


Vídeo de la Vaga General a Montcada i Reixac.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada