divendres, 27 d’abril del 2012

Opinió: PSC, ¿a pisar las calles?


Opinió. Aquest apartat resta obert a tothom que tingui coses a dir de Montcada. El col·lectiu de Les Altres Veus no té perquè compartir les opinions vertides en aquests apartat.
Els escrits poden ser signats, anònims o amb pseudònims. Agraïriem que si es algú vol acabar als jutjats amb les seves opinions, ens envii una fotocòpia del seu DNI.

-------------------------------------------------------------


El primer secretario del PSC ordena a los suyos que hagan un giro y se pongan a pisar mas las calles.
Lo malo es que no ha dicho hacia donde tenían que girar y pisar, o no le han hecho ni puñetero caso los suyos aquí en Montcada.

Esto viene a cuento porque yo al leer la noticia, (http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/532875-navarro-ordena-al-psc-que-faci-un-gir-i-trepitgi-mes-carrer.html), pensé que ya era hora que este partido se pusiera a defender la sanidad y todas las demás injusticias sociales y este jueves día 26 de Abril abrigaba la esperanza de verlos en la manifestación y encerrándose por la noche con los demás en el ambulatorio, rompiendo el pacto municipal con los Carpetovetónicos  i  Ultraderechistas  de Catalunya (CIU)   y haciendo honor a Pablo Iglesias, si es que alguno de ellos sabe quien fué.

Cual fue mi sorpresa que no vi a nadie que oliera a “socialista”, bueno, si que habían los chivatos de siempre que los envían a contar y chivar lo que se dice o se comenta mientras su jefe dice que…Va ser després d'una reunió amb els sindicats UGT i CCOO que Navarro va fer el seu primer pas en l'anunciat gir a l'esquerra sobre el qual ja es parlava en el darrer congrés dels socialistes. El primer secretari va anunciar que demanarà al grup socialista al Parlament que forci la convocatòria d'un ple extraordinari sobre les retallades del Govern.
Ahora entiendo el porque los socios de Montcada no han movido el giro, porque si lo hacen, peligran sus sillones.
O sea que admiten  sin rubor que no saben donde tienen la izquierda por eso se morrean con su socio protector mandando al carajo a su jefe, eso se llama ser Socios Listos.

Fdo. Manolo

dijous, 26 d’abril del 2012

Opinió: Crisis política en Montcada


Opinió. Aquest apartat resta obert a tothom que tingui coses a dir de Montcada. El col·lectiu de Les Altres Veus no té perquè compartir les opinions vertides en aquests apartat.
Els escrits poden ser signats, anònims o amb pseudònims. Agraïriem que si es algú vol acabar als jutjats amb les seves opinions, ens envii una fotocòpia del seu DNI.

-------------------------------------------------------------

Felipe González, Solbes, Salgado... Seguro que me dejo a alguno que otro pero a bien seguro se entenderá la idea que pretendo exponer a continuación.

Hay, como pretendía introducir, varios altos cargos socialistas que han pasado a estar en nómina de multinacionales tras su paso por el ejecutivo. También los hay, y muchos, todo hay que decirlo, del Partido Popular y Convergencia por ejemplo, pero, si me lo permiten, voy a dejar a un lado ahora esos casos porque considero que el espectro ideológico y social en el que se ubican faculta, legitima e incluso incita y premia esa mala praxis. Desfachatez, ésta, que por obvia no es menos criticable, por supuesto. Pero de lo que aparenta mal olor y mal olor desprende poco puede decirse, aunque decirse se deba; en cambio es preciso hacer hincapié y ser muy crítico con quien te ofrece una bonita flor maloliente.

En fin, a lo que iba. Más allá de la merma democrática y del potencial pozo de corrupción que supone el elitista sistema de colocación laboral al que he hecho referencia, pues nadie garantiza que dichos ex-miembros del gobierno no hayan actuado en su momento a favor de esas multinacionales bajo promesa de lo ahora obtenido, más allá de lo anteriormente expuesto, decía, uno se acaba preguntando ¿no es extraño que haga esto un partido que, a priori, pretende abrazar unos elevados y nobles ideales contrarios al interés material individual? (ja!) No debería extrañarles pues el mecanismo de promoción política e individual, factores lamentablemente indivisibles en amplios sectores de la política española, nace viciado desde sus estructuras más básicas.

Ya en pueblos pequeños captan integrantes para sus listas electorales con el cebo de un buen sueldo convirtiendo la posible obtención de un cargo político en una oferta laboral que muchos de ellos aceptan, con lo que el componente ideológico o, simplemente, los principios que caracterizan y mueven a estos trepas dejan mucho que desear.
Sin ir más lejos, en Montcada dimitió el alcalde y pusieron en su lugar a una persona bastante desconocida en el pueblo, sin vinculación en el tejido asociativo ni experiencia política destacable, por no hablar de unas capacidades para dicha responsabilidad, con todos mis respetos, bastante discutibles. Es de suponer que ante tales carencias, tanto el abultado factor económico como el archiconocido narcisismo del que hace gala la susodicha junto con su notoria docilidad hacia el aparato del partido debieron ser factores determinantes para el ofrecimiento y aceptación del puesto.

El dinero, los medios y la inercia electoral propia de los partidos grandes hicieron el resto y en los siguientes comicios se consolidó el pelotazo. Lo mismo se puede decir de gran parte de los integrantes de dicha candidatura que, con características similares a las anteriormente expuestas sobre su cabeza de lista, rozan el mercenarismo político lejos de una voluntad de participación real y desinteresada en beneficio del pueblo.

Dicho esto solo cabe preguntarse ¿qué principios rigen y que puede esperarse de un equipo de gobierno elaborado en torno a promesas económicas? Pues ya lo estamos viendo en sus propias contradicciones como la de aprobar mociones, asistir a manifestaciones y montar charlas contra la reforma laboral mientras desde el Ayuntamiento que gobiernan se organizan actos oficiales a favor de dicha reforma a cargo de lapropia patronal (PIMEC). ¿Acaso hicieron algún acto oficial contra la reforma o en defensa de la negociación colectiva tan duramente atacada en la misma? Si bien es cierto que el departamento que lo organiza está dirigido por su socio de gobierno (CiU), no es menos cierto que ellos tienen la alcaldía y deberían, de no estar de acuerdo.., cortar en seco todos los envites reaccionarios que esa derecha retrógrada que mantienen en el gobierno sin duda seguirá haciendo.

Y todo esto justo cuando el anuncio del grupo ADELSA nos muestra que los funestos efectos de la citada reforma están a punto de cebarse con el debilitado tejido industrial de montcadenc y, sobre todo, con sus principales afectados: los trabajadores.


Fdo.
Clotildo Sugrañes



PS:Justo al acabar estas líneas leo en LaVeu.cat que CCOO ha emitido un comunicado de protesta contra dicha jornada de PIMEC organizada por el Ayuntamiento.

dimecres, 25 d’abril del 2012

Veïns de Breda es tanquen al CAP, un altre cop, per la mort d´un home

Les Altres Veus penjarà de forma excepcional notícies que afectin a d'altres municipis. El tancament de les urgències nocturnes a Breda és exactament la mateixa problemàtica que la del poble de Montcada i Reixac. 
A continuació podeu llegir la notícia publicada al diari de Girona.

Veïns de Breda es tanquen al CAP, un altre cop, per la mort d´un home

El grup antiretallades creu que la falta d'urgències de nit va provocar el decés, i el SEM diu que va actuar correctament

 08:42  
BREDA | DDG/EFE Veïns de Breda van decidir ahir reiniciar les tancades al centre d'assistència primària (CAP) del municipi, que ja van protagonitzar durant mesos per reivindicar que es mantingués obert a les nits, després de la mort diumenge passat d'una persona per un problema de salut. Un integrant de l'Assemblea de Breda, un dels col·lectius més actius contra el tancament dels CAP, Albano-Dante Fachín, va confirmar la tornada a les tancades a partir d'aquesta nit.

Dante va explicar que els assembleistes creuen que la mort del veí és conseqüència de les retallades en sanitat, després que la seva dona reclamés assistència telefònicament a les 06.50 hores de diumenge i l'ambulància es personés mitja hora més tard.

Per contra, fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van explicar que l'actuació va ser correcta, ja que la dona del difunt va relacionar els dolors que patia el seu marit amb un còlic nefrític del qual es queixava feia tres dies. En conseqüència, el SEM va actuar seguint el protocol establert i va descartar una situació d'emergència vital. Es va enviar al metge de guàrdia, ubicat a Arbúcies per a aquest tipus de circumstàncies des del tancament nocturn del CAP.

Una nova trucada de la dona a les 07.11 hores, on alertava d'un empitjorament de la situació, va provocar que el SEM mobilitzés una ambulància bàsica (sense metge), que estava situada a Breda. El vehicle es va presentar poc després en el domicili del pacient a les 07.20 hores, però l'home va patir una aturada cardiorespiratòria mentre els treballadors del SEM feien la seva feina, per la qual cosa es van activar dues ambulàncies més, aquestes amb metge. Els esforços per reanimar el veí van resultar infructuosos i la mort va tenir lloc a les 08.00 hores per causes encara desconegudes.

Per la seva part, l'alcalde de Breda, Jordi Iglesias, va afirmar que no li consta que la família hagi reclamat res i que analitzaran el cas com fan amb tots des que es va tancar el CAP.


------------------------------
Recordem que com tots els dijous la FAVMIR continua convocant a les concentracions dels dijous, a les 19.30 a la plaça Lluis Companys. 

Segon concert del cantautor montcadenc Carles Vilalta.

El jove cantautor, Carles Vilalta, després de l'èxit del seu primer concert al Casal Popular al Brot, ens oferirà el seu repertori on es combina la cançó protesta amb temes propis i versionats i la cançó tradicional.
El concert serà demà, a les 21.30 hores, al Nou Cafè Colon, a l'Ateneu Domingo Fins (Colon 5).

Us deixem amb un tast de com se les gasta en Carles!


dilluns, 23 d’abril del 2012

El Comitè de Vaga de Montcada i Reixac convoca una nova assemblea.

Reproduïm integrament el mail que s'han enviat convocant l'assemblea.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dimarts 24 d'abril al Brot, a les 19:30 hores.


Tot i que ha passat casi un mes des de la Vaga General del 29M, us enviem aquest mail amb la intenció de convocar una reunió del comitè de Vaga de Montcada amb els següents objectius:
  • Valoració de la vaga general a Montcada
  • Valoració de l'experiència organitzativa que ha suposat el comitè de vaga i possibles accions transversals en les diferents reivindicacions i protestes que vagin sortint al municipi: possible evolució del comitè.
  • Primer de Maig
  • Diversos
Obviament aquests punts són modificables i/o complementables a la mateixa assemblea. 
Feu difussió i no hi falteu, venen temps difícils en els que malahuradament patirem bastants agressions per part d'una classe social opressora, cruel i, sobre tot, crescuda i contra la que tota organització és necessària per estructurar una resistència el més activa possible.

Salut.


Cremen i arranquen cartells en contra de l'incineració.

L'associació de veïns interposa una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Uns desconeguts s'han dedicat a arrencar i cremar cartells de l'AV de Can Sant Joan.

El 16 d'Abril, l'AV de Can Sant Joan va penjar per tot el barri cartells informant de l'activitat danyina de la fàbrica Lafarge. Aquella mateixa nit, uns desconeguts, van cremar el cartell penjat al frontal de l'associació de veïns, que podia haver portat greus conseqüències, ja que el foc es podria haver extés per tot l'edifici. Altres cartells han estat tatxats i arrencats.
A continuació us adjuntem el comunicat de l'associació de veïns en relació als fets.
--------------------------------------


QUEMA DE CARTELES SOBRE LA CEMENTERA LAFARGE
Con fecha 16 de abril colocamos el comunicado sobre la quema de 30.000 toneladas de basura urbana, en la cementera y sobre el trato de favoritismo de la Generalitat con la cementera Lafarge.
Al día siguiente uno de estos carteles enganchados a la pared y junto a una ventana fueron quemados por alguien cuya identidad desconocemos.
Viendo que la mayoría de los carteles que pusimos fueron arrancados y otros tachados, nos hace pensar que dicha agresión (que podría haber iniciado un incendio en el local de la Agrupación, pero que por suerte no hubo que lamentar ningún daño personal, ni material) que dicho acto fue cometido por alguien que molesta nuestro comunicado y nuestra lucha constante por la salud de los vecinos y en contra de la incineración de residuos peligrosos en la cementera Lafarge.
Por este motivo realizamos una denuncia al Departamento de Interior de la Dirección General de la Policía de la Generalitat de Catalunya.
Para dejar constancia de los hechos y que tomen nota para tratar de clarificar los hechos, o que encaso de reincidencia, se considere como una agresión a nuestro derecho democrático de oponernos a la incineración de residuos peligrosos, para proteger nuestra salud.
También haremos llegar un escrito al Ayuntamiento para darle a conocer los hechos ocurridos.
Montcada i Reixac a 20 de abril de 2012
Agrupación de Vecinos de Can Sant Joan

diumenge, 22 d’abril del 2012

Festa Esportiva 2012 a l´escola Reixac




  Durant tot el dia s´ha celebrat la “Festa Esportiva 2012”que organitza l´AMPA de l´escola Reixac.
S´han desenvolupat un grapat d´activitats, handbol, futbol, ball, manualitats, escacs, maquillatge, concurs de play back, curses, xocolatada, rom cremat, circ, basquet, disco mòbil...amb una bona i entusiasta participació de grans i petits durant tot el dia.
  A la jornada hi ha agut un to reivindicatiu amb la recollida de signatures en defensa de l´educació pública, contra les retallades a l´ensenyament  i en defensa de la sisena hora.

dijous, 19 d’abril del 2012

La llegenda mai explicada de Sant Jordi.


Amb el títol: Sang Jordi i la sang del drac, demà es presentarà al Casal Popular el Brot un llibre per regalar aquest Sant Jordi.  Escrit i il·lustrat per Joan de Cal Riguillo, historiador i membre de moviment socials, explicarà que l'ha portat a escriure aquest conte, que pot ser llegit tant per nens, com per adults.
Demà el trobareu a les 19.30 on podreu adquirir el llibre a un preu de 1.50 euros.

Ens ha sorprès gratament el final del conte, i el reproduïm a continuació.
Sense la col·laboració de l'Ajuntament, ni de la Diputació, ni de la Generalitat, ni de la Unió Europea, ni del Govern Central... Sense feina, ni subsidi... M'han pres fins i tot el cotxe els quatrers municipals de Santa Perpètua i la Llagosta, però mai ens podran prendre la raó ni la dignitat.

Embrió de l'Assemblea Nacional Catalana a Montcada i Reixac

Ens fem ressò d'un mail que ens ha arribat d'un dels promotors de l'Assemblea Nacional Catalana a Montcada i Reixac. El reproduïm íntegrament.
------------------------------------------------

Heu de saber que fa pocs dies un nodrit grup de Montcadencs representants de Agrupacions i Partits Polítics vam tenir una trobada per tal de endegar la Assemblea Nacional Catalana i vam prendre la decisió de informar a totes les persones de Montcada i Reixac ,a títol personal, fer-vos partícips del que volem i que pretenem aconseguir a fi de trobar el vostre suport.
El fet es clar, constituir la territorial de la Assemblea nacional catalana a la nostra població. 
Per tal d'aconseguir-ho començarem en pocs dies per tenir trobades amb les diferents associacions a fi de arribar a tot-hom sense discriminació de ideologia, volem que el coneixement d'aquesta territorial que es constituirà quan un gran nombre de ciutadans estiguin informants, doncs ha de ser nascuda del poble i que cadascú lliurament pugui participar-hi de la forma que mes cregui oportú, la vostra adhesió podrà ser com membre fundador, com soci o com simpatitzant depenent de la vostra disposició. 
Aixi que companyes i companys estigueu pendents de rebre les invitacions dels actes que en breu es faran a Montcada i Reixac, 
Per mes informació us dirigeixo a la pagina de la ANC on trobareu tota la informació necessària, sols os mancara saber con fer-la possible a Montcada i Reixac
Seny i coratge

Josep Ma Gómez

http://www.assemblea.cat/

dimecres, 18 d’abril del 2012

Festa de l'Escola Reixac


El proper dissabte 21 d'abril l'Escola Reixac celebra la Festa Esportiva i Cultural anual. Curses, tallers, competicions esportives, inflables i un munt d'activitats més gratuïtes i obertes a tothom que hi vulgui anar.


Programa del 25è Aniversari del Drac i Diables de Can Sant Joan.



El proper divendres s'inicien els actes d'aniversari amb el Tast de presentació al Carrer Major. L'acte consistirà en una cercavila on s'informarà als montcadencs del 25è aniversari de la colla de diables.
Dissabte arriba el plat fort de l'aniversari, a partir de les 11 del matí,l 'Agrupament Escolta el Turó organitza una gimkana per nens de 4 a 14 anys a la plaça del Bosc.
A partir de les 18.30 hi haurà una cercavila musical pels carrers de Can Sant Joan, i a les 20 hores l'espectacle El FOC organitza't per de Dèria Teatre. Pel que hem pogut saber, serà una lluita teatralitzada entre el bé i el mal. Animeu-vos que té molt bona pinta.
A les 21 hores donarà inici el correfoc amb els diables de Can San Joan, els diables de la Junquera, diables de Nou Barris, els de Ripollet i la diabòlica de Sant Andreu.
La festa finalitzarà amb un concert a la pista de l'Hotel d'Entitats, a partir de les 24 hores. Els grups seran Panqueque i els montcadencs Itaca Band, que inicien gira 2012 amb aquest concert.

Moltes felicitats!

Salut, foc i festa.

dimarts, 17 d’abril del 2012

Comunicat de l'AV de Can Sant Joan.





Reproduïm íntegrament el comunicat que ens a enviat l'associació de veïns de Can Sant Joan en relació a la cimentera Lafarge. 
----------------------------------------------------------
En el mes de julio de 2011 la A.VV. de Can Sant Joan nos enteramos mediante una noticia que apareció en laVeu de Montcada que la fabrica de Cementos Lafarge había solicitado permiso para utilizar como combustible CDR (incinerar residuos sólidos urbanos).
Una vez que tuvimos conocimiento, con fecha 6 de julio de 2011 la Plataforma envió un recurso de reposición a la Generalitat (Direcció General de Qualitat Ambiental) un escrito oponiéndonos a la quema de basura y reclamando que no fuimos notificados de la autorización.
Con fecha 12 de marzo nos dirigen una resolución en la que nos notifican que no podemos ser acusación particular por que dicen que “no es pot considerar que la seva finalitat estatuària sigui la protecció del medi ambient” con lo cual desestiman todas nuestras alegaciones.
Ante este hecho el 29 de marzo de 2012 realizamos recurso de alzada por que en nuestros estatutos articulo  2 dice que una de nuestras finalidades es les “millores del medi ambient” por lo que todos sus argumentos no sirven para nada.
Estamos hartos que las comunicaciones se realicen inmediatamente a la cementera y que las nuestras las tengamos que pedir por mediación de nuestro abogado para que nos sean aceptadas, he incluso su contestación tarde 9 meses en producirse.
Es una vergüenza que la Generalitart considere que la quema de 30.000 toneladas de basura en la cementera no sea importante y lo realice como un cambio no substancial.
Que dicha autorización se haya realizado sin realizar ningún estudio previo de los efectos que producen al medio ambiente y para la salud de las personas que respiran la combustión de estos productos.
Si la quema de lodos de depurada y de otros productos catalogados como peligrosos ya suponen una agresión contra nuestra salud en una zona catalogada como de protección especial, la autorización a la incineración de 30.000 toneladas de basura supone una agresión a nuestra salud que tendrá graves consecuencias a corto plazo.
Todos estos datos nos hacen ver que la actuación de la Generalitat favorece los intereses de la cementera, en contra de la salud de los vecinos/as.
Seguimos sufriendo los escapes que realiza la cementera sin dar explicaciones ni tomar las medidas necesarias para que no se produzcan, estamos a la espera de que los Organismos Oficiales controlen a Lafarge y sancione sus continuos escapes.
Desde el año 2000 los vecinos/as hemos reclamado que sancionen la superación de los limites de emisión de ruidos, y desde esa fecha “no han tenido tiempo” hasta el 17 de noviembre de 2011 en que se les acabo el plazo a la Lafarge para que pusiera las medidas necesarias para no superar los niveles de emisión de ruidos en Montcada.
Después de que el Ayuntamiento le negara un nuevo plazo de un año que le había solicitado la fabrica, (en 12 años todavía no había tenido tiempo de solucionar el problema). Y ahora se lo estan dando de una manera indirecta, estamos en el mes de abril y todavía no se le ha realizadoninguna medición.
Las mediciones que presentó la cementera faltaba la medición en varios lugares por lo que no se ajustan a la legalidad.
Y mientras los vecinas/os llevamos 12 años padeciendo en nuestros oídos durante los 365 días del año y durante 24 horas y estas superaciones y en estos momento están produciendo efectos nefastos en la población, nos produce nerviosismo, stres falta de concentración, y recordamos que el colegio del Viver (con 500 niños/as) es el punto mas cercano a la fabrica.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Sous i assignacions dels nostres polítics

Sempre convé recordar el que cobren aquells que ens representen.

Començarem desgranant el sou de l'alcaldessa de Montcada i Reixac. Maria Elena Pérez cobra 4,633 euros al mes, per 14 mensualitat,s són 64.868 euros anuals.
El primer tinent d'alcalde i portaveu de CIU cobra 3.999 euros al mes, per 14 pagues. Anualment cobra 55994 euros. El mateix que Joan Maresma, cobra Ana Maria Rivas, Juan Parra i Carmen Porro.
A molta distància, però amb un sou gens menyspreable, trobem el regidor de participació ciutadana Jonathan Martín, amb gairebé 30.000 euros anuals. Així podriem continuar fins arribar als regidors a mitja jornada (20 h) setmanal, que cobren 21.000 cadascú.
Anualment l'equip de govern, format per 12 persones cobra l'irrisòria xifra de 450.000 euros. Per 4 anys que dura una legislatura són 1.800.000 euros.
A més a més, tots els regidors representen al municipi en administracions supra-municipals, i en moltes d'elles també cobren sous.

Als sous dels regidors cal sumar les assignacions als partits i als portaveus. El PSOE suma 32.940 euros anuals i CIU 25.100 euros. El que ve a suposar 58.040 euros anuals. L'oposició a repartir entre 4 partits, suma un total de 64.780 euros anuals.



Sous dels regidors de Montcada i Reixac
Govern
Oposició
Nom
Assignació
Total anual
Nom
Assignació
Total anual
Maria Elena Pérez
4.633,44  x 14
64868
Josep M. González
792 x 12
9504
Ana Maria Rivas
3.999,62 x 14
55994
Alba de Lamo
396 x 12
4652
Juan Parra
3.999,62 x 14
55994
Laura Campos
396 x 12
4652
M. Carmen Porro
3.999,62 x 14
55994
Óscar Gil
396 x 12
4652
Jonathan Martín
2481 x 12
29772
Eva García

9504
Judith Mojeda
1.645,72 x 12
20640
Cristino García
396 x 12
4652
Marc Rodríguez
1.645,72 x 12
20640
Pilar Gil
396 x 12
4652
Joan Maresma
3.999,62 x 14
55994
Carmen Romero
792 x 12
9504
Joan Carles Paredes
1.880,81 x 12
22560
Marta Aguilar
792 x 12
9504
Daniel Moly
2157 x 12
25884



Elisabet González
1.645,72 x 12
20640



Mari Carmen González
1.645,72 x 12
20640



Total anual
449620
Total anual
61276



Assignassió partits polítics i assignació als portaveus de l’Ajuntament de Montcada i Reixac
Govern
Oposició
PSOE
1995 x 12
750 x 12
23940
9000
32940
ICV-EUA
1140 x 12
750 x 12
13680
9000
22680
CIU
1425 x 12
750 x 12
16100
9000
25100
PP
855 x 12
750 x 12
10260
9000
19260

C’S ERC
285 x 12
750 x 12
2420
9000
11420 (x2)
Total anual
58040
Total anual
64780

Dades: Actes corresponents a la sessió plenària del mes juny i setembre del 2011.