dijous, 31 de maig del 2012

Protesta davant dels bancs del Carrer Major.

Ahir dimecres, afectats per les Participacions Preferents i la FAVMIR s'han manifestat davant d'entitats bancàries del Carrer Major, denunciant l'engany i el robatori al qual han estat sotmeses moltes famílies de Montcada i Reixac.

Si voleu saber més de les participacions preferents: http://estafabancamontcada.blogspot.com.es/



dimecres, 30 de maig del 2012

Sobre els fets que van succeir abans del Pregó.

Segons les informacions que ens han arribat, l'alcaldessa va demanar el pregó abans de la seva lectura. Des de fa molts anys, que l'alcaldessa no demanava un escrit per passar-li el ribot de la censura. En democràcia, no és tolerable la supervisió a una entitat a la qual s'ha encarregat que faci de pregonera.
De tots és sabut, les pors i l'inseguretat de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Perez. La decisió de demanar el pregó va causar estupor entre membres de l'equip de govern i treballadors de l'Ajuntament.
L'alcaldessa, no volia que el pregó es convertís, en una protesta. Les retallades en salut i educació, la repressió al Casal el Brot, els retalls en la subvencions d'algunes entitats, les participacions preferents, l'incineració... són només algunes de les problemàtiques que patim a Montcada i Reixac, i li agradi o no a l'alcaldessa, les a d'afrontar i decidir si està amb els veïns o en contra.

dimarts, 29 de maig del 2012

PREGÓ DE FESTA MAJOR 2012

Acabada la festa Major, volem reproduir el prego a càrrec dels Diables de Can Sant Joan que celebren els seus 25 anys: 





Benvolguts Vilatans i vilatanes,

En jornada com aquesta ,
el poble esta ple de festa.
I per començar la festa i per començarà el sarau,
Les diablesses i diables us llegirem aquest pregó.

Fa 25 anys de la Colla i molts esdeveniments,
alguns bons i altres dolents!!!!!!
Celebrar tants anys de vida es una satisfacció
i compartir-la amb vosaltres , això si que és el millor!!!!!!!!!!!

Som la colla de diables i ens agrada molt el foc ,
gaudim tirant “ Carretilles “, al llarg del carrer major.
Aquest any tornem a fer-ho , desprès de molt insistir,
per fi les nostres pregàries ens han donat un bon fruit.

No se perquè no ens deixaven !!!!!!!
el carrer major es de tots!!!!!!!!!
de botiguers i Terrasses!!!!!
dels diables i del foc!!!!!!!!!!!

dijous, 24 de maig del 2012

Reunió de la Plataforma Antiincineració i comunicat


Comunicado de prensa de la plataforma antincineración de Montcada i Reixac

El día 22 de mayo la plataforma antiincineración de Montcada estuvimos reunidos con la concejala de Medio Ambiente, durante mas de dos horas,  Judith Mojeda  (PSC) del Ayuntamiento de Montcada i Reixac.
Después de intercambiar informaciones diversas, y de exponer la problemática y lo perjudicial que es para la salud la incineración de residuos peligrosos en la cementera Lafarge.
Acordamos:

Que el Ayuntamiento vigilara los episodios de malos olores que se vienen produciendo en Montcada, sobre todo concentrados en los barrios de La Ribera y Can Sant Joan, quedando en que llamaríamos a los municipales, que ellos buscarían el foco de emisión de estos olores y la solución a los mismos.

Le solicitamos que endurezcan su postura en contra de la incineración de residuos y ahora basuras urbanas, y que por este motivo no asistan como Ayuntamiento al acto sobre seguridad que tiene convocado la cementera, pues lo consideramos un acto de propaganda para lavarse la cara.



dimecres, 23 de maig del 2012

Programació d'entitats a l'espai Barraques.

A dos dies de la Festa Major 2012 us presentem la programació de l'entitat Panceta's Crew i del Casal Popular el Brot a l'espai Barraques!



































Animem a tothom a gaudir d'aquests dies de festa: gegants, barraques, diables, joc al carrer, sardanes...

dimarts, 22 de maig del 2012

Novetats musicals a Montcada.

Aquests darrers dies estem tenint moltes novetats musicals, aprofitant que comença la temporada de concerts estan traient tota la seva munició. Intenarem fer un breu repàs de les novetats.


El grup montcadenc Yonki Love ha presentat el seu primer videoclip: Miraditas al Corazón, gravat a la Casa Vila (cactus). Us deixem el seu videoclip i us enllacem el canal de youtube perquè els pogueu escoltar.




D'altra banda, divendres 2 de juny al Montcada Vins, es presenta el grup montcadenc Johnny Liston. El concert repassarà els 12 temes de la maqueta i el seu primer videoclip. Us enllacem el seu perfil del facebook, on trobareu tota l'actualitat de la banda. També podeu escoltar i descarregar-vos els temes de la maqueta en el segon enllaç.
http://www.facebook.com/johnnylistonband
http://www.facebook.com/johnnylistonband/app_113137198733722


Itaca Band va presentar el passat 8 de Maig dos temes nous: 'La música fluye' i Ojalá'! que es poden descarregar gratuïtament a la seva web: www.itacaband.com. Continuen amb la gira que van iniciar fa un mes, i que els a de portar a més d'una trentena d'escenaris aquest estiu.
Si els voleu veure tocaran dissabte de Festa Major a l'Espai Barraques, a partir de les 23.30..



(Vídeo) 3a Trobada Estatal en contra de l'incineració

Ens han fet arribar un vídeo de les conclusions i la lectura del Manifest de les 3a Trobada Estatal en contra de l'incineració de residus, realitzat a Montcada i Reixac entre el 7 i el 9 d'Octubre de l'any passat.


Convé recordar sovint que Lafarge continua avui al municipi, i les peticions dels veïns de Montcada queden desateses.





El major robatòri de la història de Catalunya


Avui a les 19h l´ABI, conferència sobre: "El major robatori de la història de Catalunya" a càrrec de dels Indignats de MIR, membres de la revista Cafè amb llet i la FAMIR.

dilluns, 21 de maig del 2012

Caravana de vehicles contra els peatges

http://www.youtube.com/user/NoVullPagar

  Ahir a les 11h va sortir una caravana de vehicles de la Pl. Lluís Companys cap al peatge de Mollet C-33 per participar en un acte de desobediència per protestar contra els peatges. Aquest acte forma part de la campanya #novullpagar consistent en negar-se a pagar els peatges d'arreu del país. La marxa va ser convocada per l´Assemblea Nacional Catalana de Montcada i Reixac.

dijous, 17 de maig del 2012

Xerrada informativa sobre el “CORRALITO” creat pels banc i caixes amb les opcions preferents amb la col•laboració de l’Advocat Sr. José Vera Parra


LLoc: Sala Polivalent de l'ABI (Colon 5)
Dia i hora: divendres 18 de Maig 19 hores.
Organitza: Estafa Banca Montcada



La Veu entrevista a l'activista montcadenc Antonio Cabañero.

El col·lectiu de les Altres Veus, hem decidit penjar l'entrevista que a realitzat la Veu de Montcada al veterà activista Antonio Cabañero. 

És un plaer compartir barricada amb tu.
-----------------------------------------------------------------------------
Tornar a ‘las Barricadas’.  Als seus 73 anys i després d’una llarga trajectòria de lluita sindical, política i veïnal, Antonio Cabañero veu amb indignació com s’estan perdent les conquestes socials que tantes vides, temps i sacrifici va costar aconseguir. Per això, ell i molts altres veterans de lluites passades han tornat a la primera fila de les mobilitzacions, estimulats per l’esclat del moviment 15-M que ara fa un any va posar sobre la taula les injustícies del sistema actual. S’autoanomenen ‘iaoioflautes’ per solidaritat amb els components més joves del moviment que un sector de la premsa va catalogar despectivament com a ‘perroflautes’. Cabañero és originari de Quintanar del Rei, un poble de Conca d’on el seu pare, defensor de la República, va ser desterrat. Viu a la Ribera des de l’any 1968, té dues filles i tres néts, i va treballar durant quaranta anys com a encofrador a les obres de la Sagrada Família. 


Se sent identificat amb l’etiqueta de ‘iaioflauta’?
No m’importa que ens anomenin així. Som la gent gran que als anys seixanta i setanta ens vam mobilitzar per aconseguir millores que ara estem perdent. M’identifico amb els indignats –jo també vaig estar a la plaça Catalunya fa un any– i amb qualsevol moviment que denunciï les injustícies del sistema. Lluito per deixar un món més just als meus néts. La joventut creu que la societat del benestar ha existit sempre i ha de saber que no és així. Els treballadors hem de lluitar des que neixem fins que morim. Molta gent està dormida i li sembla que aquesta guerra no és la seva, però sí que ho és.  

Es considera un ‘antisistema’?
Alguns mitjans de comunicació donen una imatge deformada de la gent crítica amb el model econòmic actual. La paraula ‘antisistema’ està associada a la violència i al terrorisme, quan l’autèntica violència és la que exerceix el sistema quan fa fora una família de casa seva o tanca quiròfans mentre hi ha gent en una 
llista d’espera.

Quin és l’origen del problema al seu parer?
Els governs no es preocupen per la gent i han donat carta blanca als bancs, que han abusat de la confiança dels seus clients i els han pres els estalvis de tota una vida i, en alguns casos, el sostre. El poder polític ja no representa els ciutadans sinó els interessos de les multinacionals i la banca. A nivell europeu, el Banc Mundial és qui està dictant les decisions que han de prendre els governants dels països i, si no fan cas, només han de mirar cap a Itàlia o Grècia, en mans de tecnòcrates escollits a dit. La perspectiva és cada 
vegada més negra i, tal com ho veig, l’única sortida és la lluita col·lectiva.

Vostè ha comprovat que funciona.
I tant que funciona ! Vaig venir a viure a la Ribera l’any 1968. El barri sencer estava sense asfaltar i ningú se’n volia fer càrrec. Tot era pols i, quan plovia, un fangar. Després de la mort de Franco, amb la legalització dels partits polítics i dels mecanismes de participació democràtica, vam començar la lluita per reivindicar que el barri tingués unes condicions dignes. I es van aconseguir moltes coses.

Per què va venir a Catalunya? 
Vaig venir a buscar feina al 1961.Aquí hi vivien el meu germà i uns oncles. Vaig entrar com a encofrador ferrerista a les obres de la Sagrada Família –que conec com el palmell de la meva mà. Ja aleshores no suportava les injustícies. Una cosa que em va indignar molt és que a les dones que treballaven al temple no se’ls aplicava el conveni i cobraven molt per sota dels homes. Alguns companys em van arribar a criticar per defensar-les tant, però jo n’estic orgullós. Van ser anys molt intensos.

Quin paper ha jugat la figura del seu pare en la seva ideologia? 
Ell va ser president de la UGT al seu poble, Quintanar del Rey, i va lluitar al front de Madrid. Després de la 
guerra el van detenir acusat de ser comunista i el van empresonar durant 6 anys. Al 1946 el van indultar, 
però li van prohibir tornar al seu poble. Vam anar a viure a un municipi d’Albacete, Villalgordo del Júcar, on 
el meu pare va deixar un testimoni de bondat, guanyant-se el respecte de tot el poble, fins i tot dels fills 
dels falangistes. Era un gran orador i feia pensar a la gent. El seu exemple m’ha marcat molt. 

Com veu el futur de la lluita ciutadana un any després del 15-M?
Els joves són els que han de mantenir viu aquest moviment i continuar organitzant-se perquè els poderosos no es creguin que poden actuar impunement. Nosaltres, la gent gran, estarem al seu costat. Penso que és important no desesperar-se. És cert que hi ha molts fronts oberts i moltes batalles a emprendre, però 
també hem de valorar que s’estan aconseguint coses. Una de les fites dels indignats ha estat aturar molts 
desnonaments i impulsar una ILP a favor de la dació. En alguns municipis, com Montornès del Vallès, s’ha 
aconseguit recuperar les urgències nocturnes. Hem de seguir lluitant perquè no es desmantelli la seguretat social i la sanitat no acabi en mans de les empreses privades.



Comentari extret de facebook.

Considerem interessant penjar el comentari que a publicat Josep Solano al facebook de la Veu de Montcada en relació a la notícia següent:

L'Ajuntament signa un conveni per acollir esdeveniments esportius d'elit

Anàlisi de com "fan negocis" els amiguets de l'alcaldessa i dels regidors amb els diners públics: l'empresa dels amiguets signa un conveni amb l'ajuntament per organitzar esdeveniments esportius", l'ajuntament es fa el càrrec de totes les despeses que aquests esdeveniments generen en les instal·lacions públiques (obertura d'aquestes instal·lacions, personal, llum, aigua, manteniment, neteja, etc.) i l'empresa dels amiguets es queda tot el benefici a canvi de res. 
Enlloc de procurar acords que suposin el benefici de la comunitat, el que fan és que la comunitat ha de beneficiar a un particular a canvi de res. Un altre exemple del que podríem anomenar com 'corrupció legal' que tants "beneficis" està portant a l'economia del país.

dimecres, 16 de maig del 2012

Opinió. Ja és aquí la Festa Major 2012.

Un any més celebrarem la Festa Major, i un any més ens trobem amb un programa fet, per complir l'expedient. Un poble amb tants habitants, tantes entitats, tanta diversitat no pot basar la seva Festa Major en una trentena d'activitats. Si realment ens creiem que és una Festa Major de tot el municipi, tot el municipi s'ha de sentir partícip, tots els barris, entitats, comerços, indústria. 
Visitant qualsevol poble del nostre voltant, o d'altres comarques trobem unes revistes de Festa Major, que fa goig veure, 20-25 pàgines a tot color, amb patrocinis, mecenatges, activitats. A cada racó del poble es respira ambient de Festa Major. El bar Manolo organitza un campionat de petanca, l'associació de joves té el seu espai, l'esport local té mil i una activitats, la gent gran organitza les seves històries.
En temps de bonança econòmica era molt fàcil programar activitats a dojo; ai! la crisi. No tenim recursos i tampoc coneixem fórmules imaginatives per fer una Festa Major com déu mana. 
Intentem fer un exercici de memòria històrica i retornem als anys 70, amb molt poc pressupost tot el poble era al carrer participant dels actes, es feien mil i una activitats i tot era gràcies al suport dels veïns i les entitats.
Cal un organitzar un pla de Festa Major, convocar a tothom, a parlar, debatre, proposar i donar a la Festa Major el caire popular que mai hauria d'haver perdut.
Hem reitero, aquesta Festa Major és una merda!


Babidí (M)

A continuació us adjuntem el programa d'activitats de Festa Major i us animem a participar a tots els actes.
Bona Festa Major.
Equip de Les Altres Veus.


dilluns, 14 de maig del 2012

Comunicats de la Plataforma Soterrament Total.

Pengem els dos comunicats que ha penjat últimament la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. El primer fa relació a la No inclusió de cap partida en els pressupostos generals de l'Estat pel Soterrament de la línia de França. El segon fa relació a la retirada de les sancions que ADIF va posar a dos membres de la Plataforma, ens alegrem enormement.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alguns esperàvem innocentment algun gest envers el projecte de soterrament de la línia ferroviària Barcelona-Port Bou en el seu pas per Montcada. Des de el secretariat de la plataforma vàrem mostrar-nos comprensius davant la situació política ( eleccions generals i crisi econòmica i el corresponent ajornament del pressupost pel 2012 ) però malgrat tot no per això vam deixar de reclamar la corresponent partida econòmica per afrontar el primer tram constructiu . Tots els grups parlamentaris amb representació catalana van presentar les corresponents esmenes a fi de que com a mínim , encara que fos simbòlicament, existís una partida econòmica que ens fes referencia.
Es tractava de veure reflectit la voluntat política que en el seu dia el PP ens va anunciar
El nostre desig s’ha vist frustrat altre vegada ja que el govern del PP ha refusat totes les esmenes que hi feien referencia , sota l’excusa ja reiterativa de la crisi económica i de la herència rebuda .
Ara se’ns diu que haurem d’esperar un any més .
Amb l’experiencia acomulada de comprobar al llarg de més de sis anys que sota qualsevol excusa el projecte sempre es retrasava ( que si manca aixó o allò ..), ara una vegada superats tots els tràmits administratius ….un es pregunta … veurem alguna vegada l’inici de les obres?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Des de fa pocs dies l’ADIF ha fet saber a Jaume Relat ( Portaveu de la Plataforma Soterrament Total, Ara)que arxivava l’expedient sancionador obert en contra d’ell per la manifestació protagonitzada el 19 de maig del 2011 en la qual es reclamava el compliment dels acords per a soterrar la línia ferroviària Barcelona- Port Bou al seu pas per Montcada.
Recordem que en un principi es va obrir per part de l’ADIF expedient sancionador contra els membres de la Plataforma Josep Bacardit i Jaume Relat. Expedient que els imputats van recórrer en primer moment, quedant sense efecte el del Josep Bacardit per silenci administratiu, no obstant l’Adif va continuar insistint en contra de Jaume Relat . Finalment han decidit posar punt i final a una sanció que es miri per on es miri no tenia cap ni peus.
Un punt i final no exempt d’un avis que més o menys anuncia que la sanció ( ara arxivada) pot tornar a sorgir si … tornem a fer actes d’aquest tipus, … vaja! …ens recomanen que siguem bons xicots.
Des de el Secretariat de la Plataforma només podem afegir que ens alegrem de la noticia però al mateix temps ens reiterem que continuarem fent el que calgui perquè d’una vegada per totes es faci JUSTICIA a un poble maltractat que paga un al preu per la servitud a la que esta sotmesa per les infraestructures i vials de comunicació que esquarteren el seu territori.
VOLEM EL SOTERRAMENT , VOLEM QUE ES FACI JUSTICIA ¡

Enderroquen Can Sans: RIP patrimoni

 La masia de Can Sans situada a Terra Nostra, serà enderrocada per l´ajuntament. Aquest edicifi del segle XVII constava de planta baixa, pis i golfes, amb una taulada a dues aigües. Va ser restaurada l´any 1809 i durant molt de temps va ser un hostal. Segons diversos estudis la masia té un 70% de la seva estructura en runes.




 El deteriorament permet justificar a l´ajuntament i al regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, el seu enderrocament. Però resulta que aquest és solament un exemple del tracte que dóna el consistori al patrimoni arquitectònic. La única cosa que s´ha fet ha estat encarregar a l´empresa Estrats (per 8156 euros) un estudi que permetrà tenir constància documental de la pèrdua que representa aquest enderrocament i els que vindran si no fem res per salvar el patrimoni...

dijous, 10 de maig del 2012

Aquest divendres arriba a Montcada i Reixac la Marxa Vallès del moviment 15 M


Aquest divendres sobre les 11 hores està prevista l'arribada de la marxa del moviment del 15 M que ha recorregut aquesta setmana la comarca. Els marxants faran nit a Montcada, on a partir de les 20 hores faran una assemblea a la plaça de l'església.
Segurament passin la nit a la plaça Lluis Companys i al matí següent continuïn la marxa fins arribar a Barcelona, a la manifestació del primer aniversari dels indignats.

LA JUTGESSA ABSOL EL CASAL POPULAR EL BROT.


La Jutgessa ha absolt el Casal Popular El Brot en el judici que es va fer ahir pel matí. El judici tenia origen en la denúncia interposada per la Policia Local per no disposar d’assegurança civil al Casal. La magistrada ha desestimat els càrrecs interposats per la policia local en considerar que les diligències del cas no eren les correctes. Per una banda, es va interposar denúncia contra una persona que no és la responsable del casal i, per una altra banda, s'ha considerat que no era necessària la tinença de l'assegurança esmentada en el moment de la denúncia.

Les persones sòcies del Casal Popular El Brot consideren que aquesta denúncia ha estat una decisió de l’equip de govern per entorpir les activitats socials que el col·lectiu fa al municipi i que, tal i com sostenien durant la campanya de no criminalització del jovent, ha fet palesa la mala fe de l'Ajuntament de Montcada i l'arbitrarietat de la denúncia.

dimecres, 9 de maig del 2012

Assemblea Nacional Catalana a Montcada i Reixac.


Després de l'experiència de Montcada i Reixac Decideix, l'independentisme transversal de Montcada i Reixac es torna a bellugar; es tracta de la nova eina de la societat civil catalana que treballa per assolir l'Estat Català.
L'Assemblea Nacional Catalana es dona a coneixer al poble de Montcada i Reixac, aquest dijous a les 20 hores a l'Unió de Mas Rampinyo.
A la presentació de Mas Rampinyo la seguiran el dijous 17 al Kursaal i el dijous 24 a l'Auditori.

Us adjuntem l'invitació i el cartell de l'acte.

-------------------------------------------------------------------------------
- Sabies que el 43% dels impostos que paguem els catalans van a Madrid i no tornen mai.
- Sabies que això passa cada any des de 1979.
- Sabies que això representa 50€ milions CADA DIA.
- Sabies que Espanya ha rebut d’Europa 24 BILIONS de pessetes en 25 anys i que d’aquests, 13 Bilions els ha rebut només Andalusia.
- Sabies que, a més a més, en els mateixos 24 anys, Catalunya ha aportat a les arques espanyoles i no han tornat mai, la quantitat de 35 Bilions de pessetes.  
- Sabies que cada any les obres en infraestructures pressupostades a Madrid s’executen al 100% i a Catalunya, cada any, només s’executen el 75%. Cada any.
- Sabies que des de 2004 fins a 2007, tothom que viu i treballa a Catalunya ha aportat el 75% del fons de la seguretat social espanyola, mentre que la resta d’espanya n’ha aportat el 25%.
- Sabies que el 90% del fons de la seguretat social espanyola (65.000€ milions) està invertit en bons escombreria  i que per tant, el fons de les pensions esta en greu perill!
- Sabies que des de 2004 fins a 2011 s’ha fet una carretera lliure de peatge des de Gijón a Sevilla (810 km. Autovia de la Plata), i mentrestant, en el mateix període només s’han fet 8 km a la Nacional II a Girona i encara falten 8 km per acabar?
- Sabies que a Catalunya el 67% de km. de carreteres és de pagament. A Madrid el 3’40%, a Andalusia el 12’5% i a Extremadura el 0% són de pagament.
 Això només és un tastet del que realment passa amb els impostos de totes les persones que viuen i treballen a Catalunya.
 Vine a les sessions informatives de l’Assemblea Nacional Catalana.
LA UNIÓ MASRAMPINYO: 10 MAIG
KURSAAL CAN SANT JOAN: 17 MAIG
AUDITORI MONTCADA CENTRE: 24 MAIG
Informa-te’n.
Amb el pa dels nostres fills i amb el futur del nostre benestar no s’hi juga.

US PREGUEM MÀXIMA DIFUSIÓ


Sense embuts, PSC i CiU franquistes frustrats.

Opinió. Aquest apartat resta obert a tothom que tingui coses a dir de Montcada. El col·lectiu de Les Altres Veus no té perquè compartir les opinions vertides en aquests apartat.
Els escrits poden ser signats, anònims o amb pseudònims. Agraïriem que si es algú vol acabar als jutjats amb les seves opinions, ens envii una fotocòpia del seu DNI.
-----------------------------------------------

De la nit al dia, va resultar que aquest país es va omplir de demòcrates, 40 anys de dictadura, el dictador mor al llit i al dia següent el país és desperta ple de demòcrates, començant pel Mataelefants..
Els demòcrates de veritat, aquells que vam haver de marxar a l'exili, vam ser afusellats, empresonats, reprimits durament, vam creure que s'obria una nova etapa, que recuperaríem les llibertats i la constitució de l'any 36. Tot va ser una farsa: les mateixes institucions, els mateixos cacics i la mateixa classe política.

Els homes i les dones, no naixem sent demòcrates, ens hem d'educar en democràcia, hem de cultivar la democràcia, hem de practicar la democràcia. La democràcia, s'aprén al carrer, a les entitats, a les associacions, llegint, debatent. I aquesta és la gran mancança de l'equip de govern de govern de Montcada i Reixac. Es creuen que la democràcia és fàcil d'exercir, que certes decisions no tenen importància. Costa molt donar credibilitat a la democràcia i molt poc restar-li.

Decisions com retirar-li la subvenció a la FAVMIR, portar a judici el Brot, donar l'esquena a les reivindicacions veïnals fent la viu viu, no fan més que degradar encara més el ja malmés sistema polític.

Qui hagi de prendre nota, que la prengui i tota la resta a continuar lluitant pels nostres drets democràtics: sanitat, educació, dret a reunió, llibertat d'expressió...

Com diu el camarada Manolo, guillotina!

Vasili Záitsev

dimarts, 8 de maig del 2012

Opinio. Sobre el judici al Brot

La justificación de que "nos limitamos a cumplir con la legalidad" es simplemente una excusa, si aplicáramos sin mas el absoluto y estricto cumplimiento de la legalidad y de las normativas, sabe el Ayto., sabe la Policía que paralizaríamos la actividad económica de Montcada, por lo tanto está claro que la legalidad hay que aplicarla, efectivamente, pero con la suficiente racionalidad como para que ésta no estrangule las posibilidades de la gente, sobre todo, como es este caso, la de aquellos que tienen demostrada ya, voluntad suficiente para cumplirla. El acoso, y la desconfianza mostrada hacia estos jóvenes, con los cuales tengo el orgullo de mantener una estupenda relación no hace mas que retratar a aquellos o aquellas que propician esa desconfianza.

Sería deseable que en lugar de poner continuas trabas a estos jóvenes, se les ayudara a realizar sus objetivos que no son otros que los de ser útiles a la comunidad en la que viven. Ojala Montcada tuviera muchos mas grupos de estas características, sería un buen síntoma de salud social y democrática.


Josep Maria Campos 
Alcalde de Montcada i Reixac des de l'any 1979 fins al 1999. 

XERRADA INFORMATIVA Participacions Preferents/subordinades



Extret del blog de la Plataforma d'afectats per les participacions preferents de Montcada i Reixac.
http://estafabancamontcada.blogspot.com.es/

El proper Dijous dia 10 de Maig, a les 19:00 h en local de l'AV Font Pudenta i Muntanyeta de Montcada i Reixac, Passatge Hug. 28, tindrà lloc una xerrada informativa, sobre la gran estafa, de la Banca i Caixes d'estalvis, a la gent estalviadora, en una gran part gent gran, jubilats, que creuen que tenen els seus estalvis a la seva disposició, quan realment, els Bancs o Caixes, els i tenen segrestats (" El Corralito Español "). Informeu-vos !!!!!










Us enllacem un vídeo que explica la problemàtica de les participacions preferents.


dilluns, 7 de maig del 2012

Opinió. Según el gobierno local de Montcada i Reixac, (PSC, CIU, + Franco)


El govern local ha sortit al pas de les acusacions desmentint que s’estigui assatjant. El Brot ni a cap altra entitat del municipi i ha assenyalat que el que s’ha fet és actuar arran les queixes veïnals que hi ha hagut per excés de soroll al local i que han motivat l’obertura d’un expedient administratiu. En paral·lel, la Policia Local ha tramitat una altra denúncia per la manca d’assegurança de responsabilitat civil.
“Hem aplicat el que diu la normativa i, en aquests casos, aquest fet només es pot denunciar per la via penal”, ha explicat el cap de la Policia Local, AntonioFranco.

Ser joven, de izquierda y organizado sin la bendición de ningún partido político, es un gran peligro para
la “mamocracia” de este país de mamones.

Estimados-as jóvenes del Brot de Montcada; Mª Elena y Maresma (PSC-CIU) os denuncian ante la “justicia”, que según un conocido mata elefantes, es igual para todos, por hacer RUIDO ante unas quejas vecinales.

Que gozada el tener unos representantes políticos que se desviven por la tranquilidad de “unos” vecinos y su celeridad en actuar en contra de unos “RUIDOSOS” que les molestan.

Desde hace unos 100 años, aproximadamente 8000 vecinos-as de Can Sant Joan y la Ribera, estamos padeciendo una ASQUEROSA y RUIDOSA INCINERADORA, por su nombre LAFARGE, que sus decibelios superan la ordenanza municipal las 24 horas del día y los 365 y ocho horas aproximadamente
del año y por lo cual actuó la fiscalia de medioambiente, encontrándose imputados el ex alcalde Arrizabalaga, el ex director de la incineradora Lafarge y la ex concejala municipal Eva Gonzalo.

Es de alarma social el que a esta asquerosa empresa no se le haya puesto ni una sanción, ni un solo expediente sancionador por ningún gobierno municipal.

La celeridad con que Mª Elena y Maresma actúan contra el BROT, no es la misma que contra la incineradora Lafarge, es mas, en épocas electorales, tanto diputados de CIU como del PSC, se pasean por la incineradora y nos cuentan que el RUIDO que desprende es sinfonía acústica, que en la incineradora no se queman residuos peligrosos, sé VALORIZAN y que los metales pesados, (dioxinas, furanos,
nanoparticulas etc.) es el MANÁ que nos cae del cielo, que el cáncer, el asma, la bronquitis, los infartos, la enfermedad de Alzheimer, los problemas hormonales (feminización de los machos y masculinización de la hembras), la Enfermedad de la tiroides, Sensibilidad química múltiple, etc. Que estamos padeciendo, son
producidos por el hábito de fumar.

¿No os da la sensación, estimados-as jóvenes, que estamos en manos de delincuentes?

Si me permitís una pequeña sugerencia, (aunque no soy quien para aconsejar a nadie, creo que cada cual debe actuar en consecuencia), dado los tiempos convulsivos por los que estamos atravesando, creo que la juventud debería estudiar y distribuir el esquema de la guillotina, es un artilugio muy eficaz y barato y no hace RUIDO.

Yo me apunto.

Salud y Republica.

Manolo
.

Entrevistem al Casal Popular el Brot.

1) Podeu definir-nos breument que és el Casal Popular el Brot?
És un espai de trobada alternatiu. Promogut per la gent del poble i destinat a dinamitzar la vida social del municipi. Estem moguts per un model d'organització alternatiu, basat en l'assemblearisme, on els pilars bàsics són la justícia social, el respecte pel medi i el territori que ens envolta, la tolerància, el feminisme, l'antifeixisme i les relacions humanes.

2) Esteu aproximant-vos al segon aniversari, ens podeu explicar quina ha estat l'evolució del Casal?
Els objectius des de un principi, era crear un punt de trobada, de participació, de debat, que des de altres àmbits del municipi no tenen cabuda.
Tant el col·lectiu que l'impulsava, com l'espai físic a madurat i a evolucionat positivament gràcies a la participació de molta gent del municipi, sobretot els joves.

3) Quins són els motius del judici que afronteu el dimecres vinent?
Al Casal Popular el Brot se li imputa penalment una falta de desordres públics. El proper dimecres tindrà lloc el judici penal per desordres públics.
Tot i ser el més greu , el Brot, a més, a estat rebent diverses sancions administratives, degut a l'arbitrarietat a la que dona lloc l'Ordenança de Civisme.

4) També apareix publicat a La Veu que l'Ajuntament ha obert un procés per excés de soroll.
Encara no tenim cap expedient sancionador, i creiem que publicar això com a resposta a la denúncia de persecució del Casal, és corroborar la persecució política.

5) Quin tipus d'activitats es desenvolupen al Casal?
Xerrades, debats, tallers, dinàmiques, punt de distribució de cistelles ecològiques, estem enllestint una assessoria social i legal, punt de trobada del jovent, assemblees. Un espai obert i pel poble.

6) Quins plans de futur teniu pel Casal?
Esdevenir un punt de referència pel jovent del poble. Arribar als veïns i veïnes de Montcada i Reixac que és un dels objectius que més hem descuidat. I continuar treballant en la millora de l'espai físic.

7) Perquè penseu que l'Ajuntament efectua una persecució política envers el Brot.
El Brot suposa un espai de pensament crític i de foment de les relacions socials, de classe, de poble i de país. Que entra en contradicció amb les polítiques municipals.

8) Afegiríeu alguna cosa més?
Per primer cop en època democràtica, l'Ajuntament de Montcada i Reixac interposa una denúncia per via penal, a una entitat del municipi. Sembla ser que l'Ajuntament està aprenent molt de les polítiques repressives del Conseller Felip Puig.

diumenge, 6 de maig del 2012

Comunicat del Casal Popular el Brot respecte al judici i notícies relacionades.


Us deixem el comunicat enviat pel Casal Popular el Brot en motiu del judici pel proper dimecres i un parell de notícies relacionades que han aparegut a la Veu en els últims dies.
Demà penjarem l'entrevista realitzada als membres del Casal Popular el Brot.

Els joves del Casal Popular El Brot acusen el govern local de ‘posa’ls-hi pals a les rodes’
http://laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/147504/T/els-joves-casal-popular-brot-acusen-govern-local-%E2%80%98posa-ls-hi-pals-rodes-.htm


El govern i la Policia Local neguen que hi hagi cap persecució contra ‘El Brot’
http://laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/148199/T/el-govern-policia-local-neguen-hi-hagi-cap-persecucio-contra-%E2%80%98el-brot-.htm
---------------------------------------------------------------

EL Casal Popular EL BROT ES QUEDA AL POBLE.


...TOT I QUE EL PSC-Montcada EL PORTI A JUDICI.




En els darrers mesos l'Estat Policial està prenent més força que mai i és sabut per tots i totes que s'intenten reprimir tots aquells moviments que van contra l'statu quo. En l'àmbit municipal no podíem ser menys i l'Ajuntament de Montcada i Reixac està actuant, durament, contra les persones que estan implicades en tirar endavant el projecte del Casal Popular El Brot, que ha esdevingut, en els darrers dos anys, un important lloc de trobada d'entitas, associacions i de grups de persones amb inquietuds socials i culturals. Aquest espai autogestionat, mes rere mes, està rebent sancions administratives i requeriments inasequibles per un grup de persones que treballa sense ànim de lucre i amb la voluntat de fer de Montcada i Reixac un poble més ric social i culturament.

Volem que quedi clar que és molt greu que l'Equip de Govern no ajudi ni s'interessi per aquest espai ni per la gent del poble que hi treballa amb il•lusió i de forma altruïsta, però encara ho és més que permeti que s’enviï a judicis penals a les sòcies per incompliments de petits requisits, que a més estaven en tràmit i, actualment, ja tenim i imposi multes “ciutadanes” que no poden ser demostrades.

Recordem que posar pals a les rodes a l’activitat del Casal Popular El Brot és atemptar contra els Drets Humans reconeguts per la Constitució de lliure reunió i associació i el més important, contra la voluntat del propi poble montcadenc de pensar i crèixer. Ja sabem que a les Administracions, en els temps que corren, només els interessa recaptar diners a costa dels moviments socials i potenciar els prohibicionismes mitjançant ordenances que vulneren, de manera directa, les lleis més fonamentals. Però també sabem que el que fan no són unes bones pràctiques de gobernança.

Cal recordar que l'Ajuntament i la policia local han de treballar pel poble, i no contra el poble.

Si ens toquen el Brot, ens toquen a totes!


dijous, 3 de maig del 2012

Els parcs del centre i l´antiga cerveseria d´estiu....


  L´any 2005 l´ajuntament realitza unes permutes urbanístiques on una entitat financera podria edificar al solar de l´antiga cerveseria (situada entre els carrers Montiu, Sant Lluís i d´Elionor).Posteriorment el consistori fa el canvi de la cerveseria per uns terrenys al Mas Duran. En totes aquestes operacions va participar l´exdirector de l´àrea de política territorial, Antoni Jiménez imputat en diversos casos per irregularitats urbanístiques. Cal remarcar que Jiménez sempre ha rebut la confiança de l´antic alcalde, Cesar Arrizabalaga. De tot aquest afer pot sortir l´argument d´una novel·la negra sense afegir-li masses tocs d´imaginació.
  Però sense oblidar el passat, quin futur donara l´equip de govern municipal a aquest solar situat al centre del poble? Aquesta és una zona a pocs parcs i alguns en un estat lamentable. Malgrat que aquesta setmana han anunciat           l´arranjament del parc del carrer Larramendi, que més que un parc semblava una zona devastada per un terratrèmol.


  Actualment la cerveseria és un solar tancat sense un projecte clar a curt termini. Esperem que en poc temps puguem gaudir d´un espai de lleure per a tot el poble al solar de l´antiga cerveseria.