dijous, 28 de juny del 2012

Un any més, gran éxit de participació a la Festa Major de Can Sant Joan.

Us deixem a continuació el pregó i el comunicat de la Comissió de Festes de Can Sant Joan.



BONA TARDA DIABLES I DIABLESES
-UNALTRE ANY ESTEM AQUÍ PER CELEBRAR LA FESTA MAJOR
I COM ÉS EL NOSTRE 25è ANIVERSARI TENIM L´HONOR DE FER EL PREGÓ

-AVUI EL QUE TENIM ESCRIT AQUÍ
NINGÚ ENS HA DIT QUE ELS HI HEM D´ENSENYAR
PERQUE PELS QUE NO HO SAPIGUEU
A LA FESTA MAJOR DE MONTCADA ENS EL VOLIEN CENSURAR
I COM A DIABLES QUE SOM US HO HAVIEM D´EXPLICAR.
-SEMBLA SER QUE AMB AQUESTS TEMPS QUE CORREN
A SEGONS QUI HAN DE VIGILAR
PEL QUE PUGUIN PARLAR
-CAN SANT JOAN ESTÀ DE FESTA MAJOR

dimarts, 26 de juny del 2012

La riuada del 62 a la revista Vallesos


   Avui ha sortit el número de primavera-estiu de la revista Vallesos. La carpeta    d´aquest darrer número fa un molt bon repàs a la  fatídica riuada que va causar tantes destrosses humanes i materials al nostre poble i altres poblacions de la comarca el 25 de setembre de l´any 1962. 
  Podem llegir cròniques i opinions sobre els fets succeïts a Montcada d´en Àngel Acín Calvo, en Santi Cucurella i l´Àngels Leiva i mirar algunes fotografies de l´Arxiu de l´Ajuntament de Montcada i EMA Publicacions. Cal felicitar als autors i editors de tant excel·lent treball.

www.vallesos.cat

divendres, 22 de juny del 2012

El carrer Major està maleït.

Ahir al migdia, degut a les altes temperatures que hi havia al municipi, uns 5 metres de paviment del carrer Major es van aixecar.
Recordem les penúries que van significar per molts comerciants les obres del carrer Major i l'alt cost econòmic que va haver d'assumir el consistori durant les obres de remodelació. 
Arquitectes i enginyers no van ser capaços de calcular correctament l'espai que necessitaven les juntes de dilatació per evitar que es produís una situació així?? Qui assumirà el cost de la reparació del paviment?? És possible que es repeteixin accidents semblants al llarg del carrer Major??


Són preguntes que molts ciutadans i comerciants del carrer Major voldrien tenir la resposta.



dijous, 21 de juny del 2012

SANT JOAN 2012


Inspirat el el poema de mossèn Cinto Verdaguer, Francesc Pujades va iniciar l´any 1955 l´encesa dels focs de Sant Joan al cim del Canigó (2784 m). El recorregut de la flama comença el 22 de juny a mans del Cercle de Joves de Perpinyà que agafen la flama, que roman tot l´any encesa a la Casa Pairal de Perpinyà, la pugen dalt del cim i la vetllant tota la nit fins que a trenc d´alba inicien el descens per fer-la arribar a tots els poble, viles i ciutats dels Països Catalans.



D´aquesta manera a Montcada entra a les 20:45h a per Masrampinyo, a les 21h a la Unió, a les 21:30h la tindrem a Can Sant Joan portada pels Diables i a les 22h fa l´arribada al carrer Major. L´arribada de la flama dona el tret de sortida a una curta i llarga nit de revetlles i sopars populars.


dimecres, 20 de juny del 2012

Festa Major de Can Sant Joan.

Tot i els problemes que hi ha hagut aquests dies previs a la Festa Major de Can Sant Joan, i que encara continuen, avui comença la Festa Major de Can Sant Joan que durarà fins diumenge. El correfoc, el pregó a càrrec d'alumnes del Viver i els diables de Can Sant Joan, el drac d'aigua, el dia del soci, són algunes de les activitats que trobarem aquests dies.

Can Sant Joan, juntament amb Mas Rampinyo i Terra Nostra, són els 3 barris on continuen a dia d'avui, les Festes Majors més populars i arrelades als barris. Aquests barris, tots han tingut en comú, la fortalesa del seu teixit assosiatiu; això els ha permés implicar molt més els barris en l'organització i participació de la Festa Major.
A continuació us adjuntem el cartell i el programa...


http://www.montcada.cat/montcadaPortal/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/3_8473_1.pdf

dimarts, 19 de juny del 2012

Can Sant Joan: noves reivindicacions.

Al barri de Can Sant Joan, històricament el més combatiu de Montcada, continua treballant per dignificar el barri. En els darrers dos dies s'han sumat dues problemàtiques més al barri. Per un costat trobem la pasivitat de les autoritats municipals i la Guàrdia Urbana en el compliment de la peatonalitat del carrer Reixagó.Els veïns ja han realitzat la primera acció de protesta, organitzant una sentada popular enmig del carrer, i no descarten la realització de més actes de protesta.

La segona problemàtica, habitual entre el teixit associatiu de Montcada i Reixac, és l'improvització, l'indiferència, la descoordinació... que mostren els regidors de l'equip de govern (PSOE - CIU) quan es tracta de programar activitats a la via pública. Últimament s'estan detectant moltes queixes de les entitats: l'obligatorietat de pagar espais públics pel seu ús, la negativa de serveis com l'enllumenat, la cessió de materials, els canvis d'espais de manera sobtada i a pocs dies de la celebració de l'activitat, problemes de diversa índole per part de la Guàrdia Urbana.
Una mostra d'aquesta actitud tant lamentable l'estant patint aquests dies a Can Sant Joan: els feriants han estat desplaçats del barri al parc de les aigües, l'Ajuntament s'ha negat a col·locar les banderoles de Festa Major a la plaça del Bosc, la subvenció per la Festa Major s'ha vist reduïda en un 30%, no s'han cedit alguns espais del barri, hi ha hagut problemes se seguretat ciutadana en les últimes Festes Majors...
El maltractament a les entitats que no són esportives, o dirigides per militants socialistes són sistemàticament marginades i repressaliades per part de l'equip de govern.

Fins quan pensem aguantar??????



A continuació podeu llegir íntegrament el comunicat de la Comissió de Festes de Can Sant Joan.


divendres, 15 de juny del 2012

Diumenge 19hores, teatre a l'ABI.




Aquest diumenge a l'Ateneu Domingo Fins, hi haurà l'actuació de la companyia 'Dejabugo' que presentaran la seva obra 'Chocolate'.
L'obra començarà les 19 hores a la Sala Gran de l'entitat, podeu adquirir les vostres entrades abans de la funció, a una moneda de 2 euros.

dimecres, 13 de juny del 2012

Com cada dijous tornem a sortir al carrer per recuperar el servei d'urgències.

Extret del vengador tóxico. http://mirvtoxico.no-ip.org/


Lejos de solucionar los graves problemas sanitarios que sufre Montcada, los colegas convergentes del Maresma, el Moly y el Paredes vuelven a castigar la sanidad pública de Montcada con un nuevo recorte. Los CAPs de Montcada contarán con dos médicos de familia, un pediatra y dos enfermeras menos. ¡Ole tus huevos ahí Maresma!
En la Generalitat gobiernan los que ven en la sanidad pública un jodido chollo para llenarse sus bastardos bolsillos. ¿Para qué, si no, han puesto al frente de este departamento a uno de los capos del sector sanitario privado? Hay que ser muy tonto para ignorar este detalle y lo que comporta.
Se puede llegar a comprender, en términos lógicos que no éticos, que un empresario sin escrúpulos aproveche para beneficiar a su sector cuando lo ponen a gestionar ese terreno, pero… ¿qué es lo que pintan en todo esto sus representantes municipales?... Clica aquí per continuar llegint.

CONSTITUCIÓ DE L´ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA DE MONTCADA I REIXAC


   El passat mes de març és va constituir l´Assemblea Nacional Catalana, amb l´objectiu d´assolir una majoria favorable a la independència de Catalunya. Aquesta organització neix, en bona part, del teixit associatiu que va impulsar les consultes populars per la independència dels anys 2009 al 2011, a Montcada és va fer el 21 d´abril de 2010, amb la participació de 2160 montcadencs i montcadenques.
   Quatre mesos més tard i desprès de tres presentacions al municipi: a Masrampinyo, el 10 de maig a la Unió, a Can Sant Joan, el 17 de maig al Kursaal i al centre, el 24 de maig a l´Auditori Municipal i ja constituïdes més de 300 assemblees territorials, s´ha decidit constituir una assemblea local a Montcada i Reixac.
   A continuació podeu llegir l´ordre del dia de l´assemblea constituent del nucli local que tindra lloc aquest dijous 14 de juny de 2012 a les 20h a l´ABI:


CONVOCATÒRIA CONSTITUENT DE L’ASSEMBLEA NACIONAL
CATALANA A MONTCADA I REIXAC.
     El proper dijous 14 de juny de 2012, és convocada
l´assemblea nacional catalana de Montcada i Reixac a les 20:00
hores a la sala Gran de l’Ateneu ABI, on es tractarà el següent
ordre del dia:

Primer.- Informació dels actes realitzats a Montcada i Reixac.
Segon.- Recull i recompte final d’adhesions.
Tercer.- Acte constituent de l’assemblea.
Quart.- Nomenament dels càrrecs de President i portaveu,
secretari, tresorer de l’ANC Montcada i Reixac.
Cinquè.- Exposició dels passos a seguir per part d’un membre de
l’ANC nacional.
Us hi esperem.
Secretariat provisional de l’ANC Montcada i Reixac.

Les persones interessades a formar part de l’òrgan de direcció de l’assemblea a
Montcada i Reixac es podran postular en el mateix moment de la constitució
de l´assemblea.



"Companys alliberem les barques de tanta corda inútil...
Hi ha grans rius que ens esperen"
Miquel Martí i Pol.

dimarts, 12 de juny del 2012

Tania Lozano escriu sobre Johnny Liston.

Extret del blog de Tania Lozano. http://tanialozano.blogspot.com.es/


Os presento a mi amigo Johnny Liston

Si juntamos a Johnny (cowboy imaginario) y a Liston (apellido de un aclamado boxeador famoso por su talento pero también por sus excesos) da como resultado el nombre de Johnny Liston un grupo de indie pop-rock nacido en abril de 2012.

Salva Criado, voz y guitarra del grupo, empieza a componer temas y graba una maqueta a la que decide bautizar con el nombre de la banda, Johnny Liston. Es Francesc Cruz, guitarra, el que acompaña a Salva desde el principio de este proyecto. Los miembros de la banda varían durante un tiempo hasta que el día de Sant Jordi el bajista Javi Vega decide formar parte de este nuevo grupo y más tarde se une Iván Muñoz, el batería.

A lo largo de los años, Salva -apasionado de la música- ha ido nutriéndose de muchos estilos musicales pero a la vez ha sabido darle un sello personal, un toque único. Ha sabido crear una estética y esto se nota cuando escuchas sus canciones. Salva ha inventado a Johnny Liston, al que podríamos catalogar metafóricamente como un personaje artístico que tiene mucho que decir todavía. Per llegir més, fes click aquí.

Yonki Love presenta nou disc i Johnny Liston nou videoclip.

A partir d'avui, ja podeu trobar el disc del grup montcadenc Yonki Love a la venda. Els punts de venda són els següents: Fnac, el Corte Inglés i Media Market.

Per seguir tota l'actualitat del grup us deixem amb la seva pàgina web: 


D'altre banda, i després de la seva exitosa presentació al Montcata Vins, el grup montcadenc Johnny Liston presenta el seu primer videoclip: Quien grita más.



Molta sort a tots dos en el seu viatge musical!

dilluns, 11 de juny del 2012

El Vengador Tóxico arriba a Montcada i Reixac.

Navengant per la xarxa, hem trobat un blog acabat de néixer, que en clau satírica critica la situació política a Montcada i Reixac, però també a la resta de l'Estat Espanyol.
Donem la benvinguda al Vengador Tóxico a la política montcadenca, i esperem riure molt amb les seves actualitzacions.
Us deixem amb un extracte d'una de les seves actualitzacions:


Al grito de ¡ES MUY CARO, HAY QUE RECORTAR, NO ES PRODUCTIVO!, CiU pone en marcha para el próximo curso académico la reconversión del sector de la educación pública montcadenca y lo transforma en empresas conserveras. Gracias a Maresma, Paredes, Moly y demás convergentes, en el último Consell Escolar Municipal se supo que gracias a los profesores que recortará Convergencia, el grado de masificación en las aulas llegará a cotas propias de otros periodos históricos en los que, también, oye, sus maderos zumbaban a los manifestantes. Claro que no nos podemos quejar, ahora podemos echar papelitos en urnas cada cuatro años.
Mientras tanto, Anna Ribas, regidora de educación del PSC, amenaza seriamente con seguir haciendo pucheritos en respuesta a esta nueva agresión que está llevando a cabo...Continua llegint.

Ruben i Andreu llibertat!

Aquests darrers dies passejant per Montcada, hem trobat un reguitzell de murs pintats amb els lemes Andreu i Ruben llibertat. Recordem que ells són dos vaguistes presos, degut a la política repressiva orquestrada pel Conseller Felip Puig, a partir de l'increment de la conflictivitat social produïda a partir de la Vaga General. En total ja són més d'un centenar de detinguts des de el 29 M.
En @Jlaostia ens ha fet arribar aquesta fotografia que pengem a continuació.


dissabte, 9 de juny del 2012

ENTREVISTA AMB LA COLLA MITJANA DELS GEGANTS DE MONTCADA




  1. Expliqueu-nos els orígens de la Colla?
La Colla Mitjana es va constituïr l'any 2000, vam començar com a colla petita, amb gent jove i moltes ganes de fer gresca. De fet, la colla s’impulsa en el moment que els Castellers de Montcada comença a desfer-se. Amb la nova colla gegantera preteníem recuperar, en certa manera, aquell esperit dels castellers; el grup, la importància en el teixit associatiu de Montcada, el fer cultura del país de manera integradora... I en definitiva, passar-nos-ho bé amb una activitat representativa del poble i territori.

  1. Quin és el motiu del nom “Colla Mitjana Geganters de Montcada?
Els primers cercavil·les eren als barris de Montcada. Les associacions de veïns ens convidaven a les seves celebracions i la compensació per la nostra contribució a la festa va acabar donant nom a la colla (ja, que ens pagaven amb cerveses mitjanes...) Tot i així hi ha qui diu que ens anomenem així per l'alçada dels nostres gegants, i és veritat, doncs la coincidència és d'allò més escaient.

  1. Que ens podeu dir daquests vostres Gegants?
Els nostres gegants… El cert és que els gegants no són exclusivament nostres, sinó de tot del poble de Montcada. Amb tot, la Colla Mitjana els hi donem vida.
Els gegants són tres; el rei Sussa, l’ Elisenda de Montcada i el Guillem Ramon de Montcada. Els tres fan referència a personatges històrics del municipi. Així doncs, per exemple, l’ Elisenda de Montcada al 1322 va esdevenir la quarta i última muller del Rei Jaume II el Just, després de la mort de Maria de Xipre el 1319. El casament amb Elisenda convenia aleshores a les relacions del comte-rei amb la branca menor del poderós clan dels Montcada.
En Guillem Ramon de Montcada fou senyor de la baronia d'Aitona (Guillem Ramon (I) de Montcada). Fill petit de Ramon (I) de Montcada, senyor de Tortosa, de qui heretà la senescalia (1188-1228).
Finalment el Rei Sussa  pot ser un ésser fictici, o no. No hem trobat dades sobre ell, que ens facin creure que fou real, però com segons la llegenda va morir durant la reconquesta de terres catalanes a mans dels cristians, i la història l'escriu el vencedor, no deixa de ser un enigmàtic i pintoresc personatge. També hem d’afegir, deixant de banda la seva descripció, que en Sussa  fou el primer gegant que la Colla Mitjanava treure en la trobada de gegants moros dels Països Catalans, feta a Sitges.
Sobre els tres gegants hi ha una altra història no escrita, que els situen al setge del  Castell que es trobava a l’actual barri de Terra Nostra. Segons les males llengües va haver-hi un triangle amorós entre els tres personatges que representen els gegants, contextualitzat en aquesta llegenda històrica del setge.

  1. Com valoreu lestat actual dels gegants? 
Com ja és sabut els Gegants de Montcada, no són gegants produïts per fer sortides, sinó d’exposició. Des dels seus orígens més recents (que fou la seva reproducció a mitjans dels 80 manats per Elisa Riera) fins ara, hi ha hagut alguns canvis. Amb molt bona voluntat, els va remodelar en Gabi, però mai han arribat a ser com la resta de Gegants. Són petits i pesen tant o més com els altres amb una mala estructura per portar-los. Últimament s’han deteriorat força, s’han d'arreglar algunes coses com el vestuari o algunes parts del cos.

  1. Quina és la valoració daquesta entrada dany?
Molt bona. A principi de curs es va convocar una assemblea per renovar càrrecs i distribuir de nou responsabilitats amb el compromís de donar una empenta a la Colla Mitjana en un moment difícil en la continuïtat ja que faltava gent. Aquests cicles de pujada i baixada, però, es donen a totes les associacions. Vàrem tenir moments molt bons, i ara ens trobàvem en un atzucac.
Després de treballar en diversos aspectes s’ha aconseguit un creixement notori, a través de diverses incorporacions i un major interès per part de la població en conjunt. La prova fou aquesta Festa Major, on hi hagué una de les trobades de colles geganteres més grans en els últims temps. Degut el volum de gent, fins i tot ens vàrem arribar a plantejar, a part de treure els tres habituals, treure també els dos gegants del Casino de Terra Nostra (sempre que ens consentissin permís).
D’altra banda, també hem de dir que la Colla està encetant nous projectes amb la col·laboració del consistori i entitats. Com l’establiment temporal dels gegants, a escoles, ateneus, teatres... amb la finalitat d’arrelar-los al municipi. I hem establert contacte amb una nova associació “La Gralla”, sorgida de l’AMPA de l’escola de Masrampinyo, que es volen dedicar també en el món dels Gegants, centrats ens els capgrossos (una notícia molt positiva).

  1. Voldríeu afegir alguna cosa?
Sobre tot una... després de lluitar durant molt temps, ara sembla que l’ajuntament està disposat a acceptar la construcció d’un altre gegant (aquest cop de debò, amb tots els respectes als gegants d’ara que sempre els estimarem i els hi tindrem un especial efecte sense cap dubte)
I res... fer una crida a totes aquelles persones que els hi agradin els gegants, les gralles o els tabals. Tant l’aprenentatge dels instruments com la pertinença a la Colla és gratuït. Les properes sortides són el 16 de juny i per Sant Joan (que els treure’m per la festa major del barri de Can Sant Joan). El correu és gegantsmir@gmail.com .
Per acabar ens acomiadem amb el nostre crit.
COLLA MITJANA !!!!!!!   GEGANTERS DE MONTCADA!!!!  (colla mitjana geganters de montcada...)

dijous, 7 de juny del 2012

47 SETMANES SENSE URGÈNCIES NOCTURNES A MONTCADA



 Ja fa 47 setmanes que Montcada i Reixac, una població amb uns 34232 habitants no disposa d´un servei d´urgències sanitàries per la nit, dins del municipi. Per disposar d´aquest servei tant necessari, per no dir imprescindible dins d´una societat avançada, cal anar fins a poblacions com Ripollet o si necessitem un hospital anar fins Barcelona. Durant tot aquest temps la població montcadenca a reclamat a l´equip de govern municipal i a les diferents administracions el restabliment del servei d´urgències durant les 24 hores que fins ara gaudíem al CAP de Montcada Centre. Aquestes mobilitzacions en forma de manifestacions, tancaments, etc....les ha encapçalat la FAVMIR.

Podríem pensar que tants dies han afeblit aquestes protestes i malgrat tenir una no tant nombrosa participació com les dues primeres manifestacions, on van concentrar-se unes 2000 persones, s´ha anat consolidant la manifestació dels dijous i el posterior tancament nocturn amb una participació important de manifestants.

Aquestes mobilitzacions han tingut petites victòries com l´obertura del servei d´urgències durant 4 hores més diàriament (de les 20 a les 24h). Malgrat això les concentracions no afluixen i aquest dijous i els que siguin necessaris la FAVMIR i bona part del veïns i veïnes de Montcada i Reixac continuarem protestant per exigir la recuperació d´aquest servei tan i tan necessari.