diumenge, 30 de setembre del 2012

Es presenta la CUP Montcada i Reixac


Ahir dissabte, en roda de premsa, es va presentar la Candidatura d'Unitat Popular de Montcada i Reixac. Inicialment la roda de premsa estava prevista a la plaça de l'església, però degut a les inclemències meteorològiques es va acabar celebrant al Casal Popular el Brot.
La Candidatura d'Unitat Popular, és el referent electoral de les organitzacions de l'Esquerra Independentista. L'EI (Esquerra Independentista) són el conjunt d'organitzacions sectorials: sindicat d'estudiants (SEPC), organització juvenil (Arran), sindicat laboral (COS), organització antirepressiva (Alerta Solidària)... El conjunt d'organitzacions de l'EI, treballen per aconseguir l'independència i el socialisme dels Països Catalans.
L'acte es va iniciar amb el parlament d'una militant de l'organització juvenil Arran, que va donar la benvinguda al nou nucli de la CUP i va animar al nou nucli acabat de constituir, a treballar per la independència, el socialisme i l'alliberament de gènere. A continuació, l'afiliada local a la COS, Lidia Molano va parlar de l'ofensiva neoliberal que viu la classe treballadora, amb la precarització laboral, l'elevada taxa d'atur juvenil, la pobresa que pateix una bona part del pais... Per acabar el portaveu local de la CUP, Marcos Cereceza va explicar els eixos organitzatius bàsics de la CUP: organització assambleària, de base, s'organitza en assemblees comarcals, territorials i nacionals, organització de l'esquerra transformadora, vol ser l'altaveu dels ciutadans i les reivindicacions a les administracions.
La CUP Montcada i Reixac encara no ha decidit si es presentarà a les properes eleccions municipals, ja que considera que no es pot basar la política en la participació en les institucions, la lluita al carrer i la mobilització són bàsiques per poder presentar-se a les eleccions i que el poble pugui mantenir el poder a les institucions.

divendres, 28 de setembre del 2012

Sobre la lluita antifranquista.



A partir de dos articles sobre la lluita antifranquista, aparegudes a la Veu número 408 i 409, volem des de les Altres Veus, obrir un debat i fer un exercici de memòria històrica, on puguem enriquir l'història de la lluita antifranquista a Montcada i Reixac. Som molts, els que per edat no vam viure l'antifranquisme ni la transició, i és aquesta época una de les més desconegudes pels montcadencs i montcadenques.
Habitualment, passejant pels nostres carrers, escoltem comentaris i descripcions de veïns i veïnes, aquest era del FRAP, l'altre de Bandera Roja, el de més enllà del Moviment Comunista de Catalunya, aquell del Partit dels Treballadors, aquells del PSUC, l'altre del MIL, aquells d'ERC. No és tracta de senyalar a cap persona, però si contextualitzar les organitzacions, situar-les, explicar quines eren les seves principals reivindicacions...
Tenim una rica història de resistència i seria una pena que quedés en l'oblit.

Salut, debat i el millor homenatge la victòria!

L’esquerra i Catalunya

Molt sovint sentim que des de CiU, fins i tot més que des del PP, a la gent d’Iniciativa ens denominen despectivament “els comunistes”.Cal dir que no totes les persones que som d’ICV provenim del PSUC, però sí ens identifiquem amb la seva història i trajectòria i, per a nosaltres, és un motiu d’orgull i d’identitat nacional, ja que sense el PSUC Catalunya no seria el que és. Quan tots aquests convergents i socioconvergents estaven callats sota la tirania franquista les úniques veus que s’aixecaven eren la del PSUC i la de CCOO. No volem desmerèixer la valentia del president Pujol en els fets del Palau de la Música però, així com aquesta acció es reconeix i es recorda, mai es parla dels militants del PSUC que van morir per defensar els seu ideals i la seva catalanitat com ara Joaquim Puig i Pidemunt, director del diari Treball. La Pirenaica també va tenir emissions en català. Com veieu, cal recordar que “els comunistes” hem estat els primers sempre, a l’hora de defensar el fet nacional. Això li fa mal a la dreta del nostre país, ja que necessita de la catalanitat per a emmascarar els seus objectius de negoci i la seva manca de polítiques socials. Prova d’això és la instrumentalització partidista de CiU del pacte fiscal i del dret a decidir. I no diguem ja dels socialistes catalans, incapaços d’admetre la identitat catalana però pactant amb els nacionalistes a canvi de poltrones. El PSC de Montcada, abans amb César Arrizabalaga i ara amb Maria Elena Pérez, no pot dir-se d’esquerres en renovar el pacte amb Joan Maresma, el sempitern regidor de CiU, un partit que redueix, privatitza i mercantilitza la sanitat, l’educació i els serveis socials sota l’excusa de la mala gestió del tripartit. El veritable catalanisme està en l’esquerra.
Per tot això, “els comunistes” d’ICV seguirem treballant perquè la nostra Catalunya sigui la dels que hi vivim i treballem, i no només la dels mercats i dels governs.

Mercedes Paredes Durán
Presidenta d’ICV de Montcada

Rèplica

En resposta a la carta enviada la passada quinzena per la senyora Mercedes Paredes Durán titulada ‘L’esquerra i Catalunya’ voldria fer algunes consideracions. D’entrada, li estaria agraït que quan cités el moviment llibertari a Catalunya es documentés millor sobre el temari. Vostè comenta que el PSUC i CCOO van ser els únics en alçar la veu contra el franquisme. Bé, voldria comentar-li que, des de l’any 1930 (fi de la comtessa militar) fins a meitat dels anys 60 (època més tirana i sagnant de la dictadura) l’única acció coordinada (que no paraules) contra el franquisme va tenir un sol nom: CNT.
Centenars de persones anònimes es van deixar la vida després de fer a peu la ruta Toulousse-Barcelona per les muntanyes. Per desgràcia, aquestes persones defensores de l’ideal anarquista a dia d’avui i, gràcies als partit polítics, són els grans marginats de la història. Si vol, pot consultar l’hemeroteca de La Vanguardia via internet la portada del dia 6 de gener de 1960.
També és de comparació el fet que el 18 de juliol de 1936 la CNT va ser capaç de mobilitzar quatre milions d’afiliats pels carrers d’Espanya per plantar cara al cop d’estat militar, mentre que el 23 de febrer de 1981 ni el PCE, ni el PSUC, ni CCOO van ser capaços de mobilitzar ningú davant l’alçament militar. La meva pregunta, en general, per a tots els partits polítics que es consideren democràtics és la següent: Quin mal van fer aquestes persones que, com anarquistes, únicament van abra-çar la cultura i la llibertat?

Mercuri Castellà
Montcada


dimecres, 26 de setembre del 2012

Opinió - Acte del 50 aniversari de la riuada . La pell de gallina i “la gallina de pell”.


Opinions d’un ciutadà que s’avorreix als actes institucionals de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

He anat a l’acte en homenatge a les víctimes de la riuada de 1962. He tornat a casa amb un sentiment de contradicció entre l’emoció continguda d’algunes cares i la sensació que tinc de “tràmit” que trobo als actes institucionals de l’Ajuntament de Montcada i Reixac que hi vaig.

Potser algun lector d’aquesta carta em podrà retreure el fer polèmica d’aquest acte, i li reconec el meus dubtes , però justament avui, ates el sentit de l’acte, he sentit més la fredor i sensació de” cobrir l’expedient” , i no he pogut estar-me d’escriure aquestes ratlles, que en tot cas busquen donar una opinió per millorar propers actes.

En fi, som-hi:

Primer s’ ha donat entrada al cant dels ocells i a un testimoni d’un dels familiars de les persones que van patir directament l’embat de la riuada. Discurs de pell de gallina. Testimoni que es notava sentit , veu entrecortada de l’emoció en algun moment. A aquesta persona li han bastat tres minuts per expressar el seus sentiments, per fer referències directes a veïns i saber-los localitzar entre el públic i mirar-los a la cara i mostrar l’agraïment de la seva família i que tots coneixéssim un bocí més d’història d’aquella nit. Les paraules justes. Felicitats.

Desprès discurs de la senyora Alcaldessa, (gallina de pell en comptes de pell de gallina) i he tingut la mateixa sensació que a altres actes institucionals, i em permeto des de la meva humil opinió donar unes opinions, no arriben ni tan sols a consells, que m’agradaria que consideressin el seu equip de protocol i totes les autoritats presents i futures del meu poble, per evitar que un servidor, desconnecti al segon paràgraf i es comenci a avorrir, i comenci a pensar que no anirà més.

1) Alcaldessa: Li hauran dit moltes vegades. El discursos: curts. Jo no estic massa d’acord en això per definició. Sembla que líders com Fidel Castro o Chávez (Hugo, no Manuel) són capaços de parlar hores i hores. Però tranquil·la, que aquests no han de ser el seus models, ni tan sols en l’oratòria. Davant el dubte, millor un discurs curt que un llarg. Millor deixar amb la mel a la boca que passar la frontera de l’avorriment i la desconnexió. Millor un discurs una idea, que no voler explicar-ho tot.


2) No s’ho prengui malament, per edat vostè no va viure aquesta tragèdia, i per tant es normal que això tot i ser l’Alcaldessa avui li costes més expressar coses no vívides. A mi em passaria lo mateix, però aleshores, al poble hi ha gent que avui haurien dit millors paraules (No es preocupi de si son d’un partit o no, si son veïns que no pertanyen a cap partit, que a vegades sembla que es això el que passa en alguns actes, i suposo que no serà així ,no?). Tampoc es preocupi de si son o no grans oradors. A cada acte segur que trobarà algú que ho sentirà més ni que sigui per que ho ha viscut. No es tracta de buscar la llàgrima fàcil, ni fer de cada acte una representació teatral, però a vegades el to i el sentiments en aquests actes simbòlics es més important que un foli sencer escrits amb Arial 11, espai interlineat senzill. Una cita, una vivència que algun veí li ha fet arribar pot ser suficient.

3) Fins i tot : No es obligat parlar a tots el actes, bé perquè no es posseeix el do de l’oratòria, bé per que pel tipus d’acte no fa falta que es parli o potser només s’ha de donar l’entrada al regidor-a de l’àrea que ha preparat l’acte, o potser deixar que parli un veí, un empresari o un representant d’alguna entitat. A vostè la valorem per la serva feina, no pels seus discursos.


4) No fa falta començar sempre amb una descripció avorrida de l’acte, com qui fa una redacció escolar. Ja ho he vist a varis actes. Un dia d’acord però molt cansa.

5) No m’expliqui l’agenda dels actes. Vostè es l’alcaldessa i ha de tenir més categoria que tot això. Avui només li ha faltat dir-me l’horari del auditori. Deixi aquesta feina pels mitjans de comunicació local, o per la locutora de l’acte. En tot cas remarqui alguna cosa de com s’ha fet aquella exposició o de qui ha col·laborat i prou.

6) Tampoc fa falta que a tots el actes, ja siguin el Reis mags, l’11 de setembre, o l’homenatge a uns veïns , m’expliqui les obres que faran o que diu que faran, que no tots el actes són polítics, i que no a tots el actes s’ha d’aprofitar per “vendre la moto”, que per això ja esta el ple municipal o el mitjans de comunicació públics. I especialment s’ha d’anar en compte, per que explicar el 25 de setembre de 2012, que s’està fent el projecte de la passarel·la i la vorera volada a mossèn Joaquim Castellví i que es farà l’any que ve, quan la Veu ja ho va anunciar fa un any i mig http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/19591/T/estudis-tecnics-ampliar-passarel%C2%B7la-salle.htm, just abans 2 mesos abans de les eleccions, fa que alguna cosa no em quadri: o la Veu de fa un any i mig o el seu discurs d’avui. Oi que sí?. Vinga ànims i a veure si l’any que ve tenim la pasarel.la ampliada i la vorera alçada a Mossèn Joaquim Castellví, però si encara van pel projecte ja anem malament, que vostè ja sap que entre aprovació inicial, definitiva, la dotació pressupostària, licitacions, afectacions, inici d’obres, etc…. l’any passa volant.

7) Als Reis Mags no parli de política barata que els nens no estan per això i el que volen es algú que els il·lusioni mentre esperen el s regals. A l’11 de setembre si no es creu el sentit de l’acte, tranquil·la, no parli, deixi que parlin el altres, però no faci un discurs polític que servia més pel míting final de campanya que per l’11 de setembre.

Jo també m’estic allargant ja massa. Només una cosa més . Amb el degut respecte pels regidors municipals: quan veig a la tarima als sis regidors un de cada partit allà tots junts, penso: els estaquirots o els don tancredos.

De veritat: penseu que fa falta que tan siguin Reis, com l’11 de setembre, com un homenatge a les víctimes d’una riuada heu d’estar els sis allà com si anessin a llençar una falta i el porter Valdés hagués donat l’ordre de posar una barrera?. Escolteu, ja us coneixem, us votarem pel vostres programes i pels vostre treball , no per estar a la tarima, incòmodes, quiets, avorrits. Sou com nosaltres, veïns, podeu estar entre els veïns. Si algun dia necessiteu la primera fila la podeu reservar, ho entenem. Però us agradi o no, la representació de l’Ajuntament correspon a l’Alcaldessa (i ja podeu imaginar que no es sant de la meva devoció, però es l’Alcaldessa del meu poble i la representació màxima). Si ella ho considera convenient, i ja li he aconsellat, ja repartirà pel be de tots, la representativitat a altres regidors, a representants d’entitats, clubs, empreses o altres, o veïns purs i durs, segons el tipus d’actes, però no acabo d’entendre que feu allà sempre a tots el actes institucionals. A alguns d’acord, però… a tots????

A més, reconec que el vostre paper és difícil i incòmode. Estar davant de la gent sense protecció, dempeus, sense dir rés, quinze, vint, trenta minuts, no és fàcil,… i que passa? Que acabeu fent ganyotes, que poseu cara d’avorrits, que algú saluda als coneguts de lluny com si l’acte fos el pati del recreo en comptes d’un homenatge a unes víctimes, que mireu l’hora,... iacabeu transmetent aquest sentiment al públic.
I clar com que esteu junts i ho feu tot junts, quan s’ha de fer l’ofrena el sis heu de tocar les flors perquè si no us poseu gelosos, encara que el ram sigui petit i no ho podíeu agafar correctament. Si parla un, heu de parlar el sis…. Això ho fan el nens i ho entenc ,però vosaltres? . Jo crec que hauríeu estat millor asseguts amb la gent, us hauríeu trobat més còmodes, les flors les podria haver posat un familiar dels afectats o l’alcaldessa i vosaltres us podíeu haver aixecat un moment per acompanyar el descobriment del monòlit i als familiars i veïns, protagonistes de l’acte i no hagués passat res.

Res més. Diuen que al llarg dels anys un sempre te més bon record dels professors durs, que et feien esforçar i millorar i no dels tous i aduladors que mai et corregien a classe i que molts anys desprès trobes a faltar aquella habilitat o coneixement que avui et manca.

Un veí que s’avorreix als actes institucionals.


dimarts, 25 de setembre del 2012

La riuada de l'any 1962

Aquest matí quan ens hem llevat, volíem recordar la riuada d'avui fa 50 anys. Hem trobat l'actualització del regidor de cultura i patrimoni que resumeix molt bé els sentiments que sentim a la redacció.

25 de setembre de 1962, el cel està enfosquit, una intensa pluja cau sobre la ciutat de Montcada. Mitjanit, el riu Ripoll es desborda i provoca la tragèdia que marcà la vida de la nostra ciutat i de tota la comarca. Avui commemorem el 50é a
niversari de la tràgica riuada del 62 que va provocar nombroses destrosses al nostre municipi i a tota la comarca i que va deixar una llarga llista de víctimes i afectats. Avui, és un dia de silenci, de record, de fer viva la nostra memòria històrica, de saber qui som, de saber què han passat les generacions que van viure aquells fets, de comprendre què som com a poble, i d’admirar la solidaritat i el sacrifici de tota una ciutat. Avui i sempre, hem de recordar...








Daniel Moly


Regidor de Cultura i Patrimoni.

César Arrizabalaga, Sergio Hermoso....citats a declarar. (Part 2)

Fa uns dies, ens va arribar un comentari, que tot i que no hem pogut contrastar les informacions que s'expliquen,  si que creiem escaient reproduir-la ja que aporta altres informacions, que fins ara ens eren desconegudes. Així doncs, reproduïm el text tal qual el vam rebre.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Segons la meva informació són dos casos pels que estan citats. Una llicencia d'activitat i una llicencia d'obra que és on actua la fiscalia.
En aquest cas, segons la informació que m'arriba no es tractaria d'Hercesa, si no d'uns altres terrenys situats a l'altre banda de la N-150.
Però bé, a finals de la propera setmana es sabrà la magnitut del cas ja que el 25 o 26 aniran a declarar. La presunció d'inocencia existeix, s'ha de respectar, entenc que s'ha d'evitar l'alarmisme, però després de tanta rumorología sobre diferents actuacions urbanístiques a Montcada, cal que comencin a aclarir-se, cal que es depurin responsabilitats tècniques o polítiques i trobo el comunicat del govern fluix, una sortida a allò que ja estava al carrer, però no trobo normal que la guardia civil o la policia judicial faci aquestes citacions amb poc més d'una setmana.
Espero i dessitjo que el 27 ja poguem saber alguna cosa més. Serà la punta de l'iceberg? sortiran més expedients? Montcada ha passat una època tremendament fosca que pagarem tots i totes nosaltres, com a mínim en despeses d'advocats. I fins aquí puc llegir. 

dilluns, 24 de setembre del 2012

Rec comtal. Resposta de la regidora de Medi Ambient i el regidor de Patrimoni.

Arran de la difusió que ha tingut l'article sobre la degradació que pateix el Rec Comtal, al Setmanari la Directa, la regidora de Medi Ambient, i el regidor de Patrimoni s'han posat en contacte amb l'Antonio Alcántara per tal de donar resposta a la problemàtica de brutícia i deixadesa d'aquest tram del Rec Comtal.
Sembla ser, que només s'ha posat fil a l'agulla en el moment que el tema ha tingut una mica de repercussió pública. Cal doncs, fe bullir l'olla per ser escoltat per aquest Ajuntament.
A continuació us reproduïm les respostes dels regidors.

Resposta de la regidora de Medi Ambient.

Benvolgut,
Arran de la seva queixa i d'altres fonts informatives es va decidir aquest estiu a inspeccions de la zona constatant que els espais més degradat forma part del municipi de Barcelona (Nou Barris). Durant el 2011 (mentre es planificava la Ronda verda que passa justament per aqui) aquest Ajuntament ja va posar en manifest la necessitat de millora de l'estat del camí paral.lel al Rec Comtal així com el mateix Rec. Hem de recordar que aquesta infraestructura hidràulica pertany totalment a l'Ajuntament de Barcelona.
Montcada i Reixac s'ha fet sempre càrrec del manteniment del Rec Comtal tot i ser una infraestructura aliena. Per exemple: fa 2 anys vam detectar una connexió d'aigües residuals subterrànies i es va subsanar garantint la qualitat d'aigua. També aquest estiu s'ha intensificat la neteja del barri de Can Sant Joan, ja que degut a un augment de l'incivisme per una banda i la manca de pluja per l'altre , hi hanm zones on s'acumulen residus i brutícia.
Vetllem per tal que els espais públics estiguin en les millors condicions possibles.
No obstant això, ja s'ha traslladat la queixa a l'Ajuntament de Barcelona, se'ls ha comunicat aquesta situació que vostè també em comenta.
Amb tot, li prego que no deixi de fer-nos arribar tot allò anòmal que observi en aquest espai i en qualsevol altre.

Resto molt agraïda per la seva col.laboració.

Judith Mojeda
Regidora de Medi Ambient.

La resposta de l'Antonio Alcántara. 

Benvolguda
Agreixo molt la seva resposta. 
La meva queixa i el dossier amb fotos que vaig presentar parla de la zona de Montcada i Reixac. El tram de Rec Comtal i els seus voltants incloent el carrer carril i el carrer Reixagó. El dossier fa referència a 3 mesos . De juny al setembre. 
Adjunto tres fotos del carrer carril amb el carrer Reixagó del 15 de setembre. Són les mateixes que apareixen al dossier i fan referència a Montcada i Reixac. Hi ha runa, els matolls creixen sense control, la brutícia s’acumula, no hi han contenidors, no hi ha senyalització.
 Espero que l’ajuntament de Barcelona respongui a la seva demanda i assumeixi la part que li toca.  I alhora m’agradaria saber perquè, des de l’Ajuntament, no s’ha fet cap intervenció en la part de Montcada i Reixac i que pensen fer al respecte.

Molt atentament

Antonio Alcántara

I per últim la resposta del regidor de patrimoni Daniel Moly.


Bon dia Sr. Antonio,

Agrair primer de tot que s’hagi posat en contacte amb mi per avisar de l’alt nivell de degradació que pateix el Rec Comtal al seu pas per Can Sant Joan i Vallbona. Demà mateix, a primera hora, he convocat una reunió urgent amb la Regidora de Mediambient per tractar aquesta qüestió. Si li sembla bé, demà mateix em posaré amb contacte amb vostè per organitzar una visita de camp a la zona afectada i poder parlar-ne per posar remeï a la degradació d’un espai tant vital i significatiu pel nostre municipi, tant a nivell ambiental com patrimonial.

Moltes gràcies,

Atentament
DANIEL MOLY
Regidor de Cultura i Patrimoni

divendres, 21 de setembre del 2012

Degradació del Rec Comtal a La Directa.


La Directa, és un setmanari de comunicació, nascut l'any 2006, d'actualitat, informació, anàlisi i debat.
La setmana passada, un corresponsal de La Directa es va desplaçar fins a Montcada i Reixac per realitzar un reportatge sobre el tram del Rec Comtal a Can Sant Joan fins a Vallbona. Agraïm un cop més la tasca de l'Antonio Alcántara per tal de denunciar la degradació que pateix aquest preciós indret del nostre municipi.



dijous, 20 de setembre del 2012

La Guàrdia Civil investiga un possible frau urbanístic.

No sabem si ens hem avançat per unes hores a la notícia que acaba d'aparèixer a la Veu de Montcada, o hem precipitat la publicació d'aquesta notícia. Tal i com indica l'Ajuntament en un comunicat, ja sabia de l'existència d'aquesta decisió fa temps.
Tal i com apuntàvem aquest matí, en referència a la citació judicial de l'exalcalde César Arrizabalaga i l'exregidor d'urbanisme, Sergio Hermoso, la Veu de Montcada, informa en la seva edició online que la Guàrdia Civil investiga a instàncies de la Fiscalia d'Urbanisme, un presumpte delicte urbanístic corresponent als anys 2007 i 2008.
També han estat citats a declarar, la secretària municipal, l'arquitecte, l'arquitecte tècnic i el cap de llicencies. Esperem en els propers dies poder donar més informació al respecte.


Tenim sospites que la llicencia investigada sigui la que va construir HERCESA, a la zona 21 de Terra Nostra.

Enllaç a la Veu.cat

César Arrizabalaga, Sergio Hermoso...citats a declarar.(1a part)

Segons hem pogut saber en les últimes hores, l'exalcalde César Arrizabalaga, l'exregidor d'urbanisme Sergio Hermosos, la secretària de l'Ajuntament i el tècnic d'urbanisme, han estat citats a declarar als jutjats per un tema urbanístic, sembla ser que del barri de Terra Nostra.
Pot tenir alguna cosa a veure aquesta notícia amb la marxa del regidor d'urbanisme precedent, Jordi Climent?
Hercesa i la seva promoció a la zona 21 estan darrera d'aquesta citació?

En els propers dies, quan tinguem més informació del tema us l'anirem explicant.

Reobrim les urgències.

El passat dijous es van reiniciar les mobilitzacions, en contra del tancament d'urgències. Es dona així per acaba la parada de l'estiu.
Dijous passat, una cadena humana d'unes 50 persones, i una assemblea, van ser les primeres accions reivindicatives d'aquest nou curs. Durant l'assemblea, cal destacar l'acord pres, de reunir-se amb l'alcaldessa i tots els portaveus municipals, per instar-los a manifestar-se i treballar activament per reobrir el servei d'urgències.
Les mobilitzacions continuen el seu ritme normal, convocats per la FAVMIR. Els actes de protesta seran tots els dijous a les 19.30 a la plaça Lluís Companys.
D'altre banda, el grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac, insta al govern municipal a destinar 72.000 euros que val arreglar la plaça Barberà de la Font Pudenta a les urgències. El grup de Medi Ambient creu que el manteniment de les urgències no és una qüestió econòmica sinó política, ja que amb un pressupost de 38 milions d'euros, el consistori pot assumir perfectament aquesta despesa.

Per una sanitat pública i qualitat, reobrim les urgències.

dimecres, 19 de setembre del 2012

L'exalcalde, César Arrizabalaga, carrega contra l'actual equip de govern.

L'exalcalde, a través de la xarxa social Facebook, carrega durament contra l'actual equip de govern per la deixadesa que pateix el barri de la Ribera. Amb afirmacions com: 'el plan que se implemento se ha abandonado totalmente, la falta de recursos, falta de atención y en definitiva despreocupación esta encendiendo las luces rojas del barrio', Arrizabalaga trenca el silencia que l'ha caracteritzat des de que va abandonar l'alcaldia, i anima als veïns del barri a lluitar en contra la degradació constant que pateixen.



Queixes pel mal estat de la font i el carril bici del riu Besós


Un veí de Sant Adrià del Besós ha engegat una campanya per denunciar el lamentable estat de conservació i manteniment de la font i el carril bici paral·lel al Besós al seu pas pel nostre municipi. Ja ha recollit i entregat unes 300 signatures a les autoritats municipals i es recullen encara signatures al Casal Popular el Brot(Carretera Vella, 52), a Bicicletes Poblet (Avd.Catalunya, 92) i A Bicicletes Action (c/Guadiana, 79)

diumenge, 16 de setembre del 2012

Apunyalament després d'una baralla.

Fa dies que els veïns de la Ribera denunciaven que la situació continua empitjorant. Ahir al vespre, un home va resultar ferit per arma blanca, a conseqüència d'una baralla que es va produir cap a les 19 hores. 5 dotacions policials i una ambulància van ser desplaçades al lloc dels fets. No podem confirmar-ho però creiem que la causa de la baralla va ser l'intent de robatori. A hores d'ara desconeixem l'estat de la persona ferida.
En les últimes hores a aparegut un vídeo, del passat 11 de Setembre a la nit, on s'observa un grup de joves que juguen amb pistoles. No sabem si eren armes de foc reals , però s'haurien de prendre mesures per evitar que aquestes situacions es converteixin en habituals.



En els propers dies ens desplaçarem fins al barri de la Ribera, per poder parlar amb els veïns, i conèixer més d'aprop quines són les seves reivindicacions.


divendres, 14 de setembre del 2012

Degradació del barri la Ribera II



                                                                                                               












                                                                                                     
Els veïns de la Ribera continuen amb les mobilitzacions, ara han posat en marxa una recollida de signatures online en contra de la degradació del barri. Podeu signar aquí.
Ja fa 4 anys, alguns veïns, denunciaven les deficiències de neteja que pateix el barri. http://montcadaconfidencial.blogspot.com.es/2008/11/barri-de-la-ribera.html Es cert, que el barri de la Ribera, ha patit una profunda remodelació urbanística: s'han arreglat carrers, places i equipaments, s'han arreglat façanes i interiors d'edificis. No obstant, les pedres, no milloren la convivència, i avui, ens trobem un barri deixat i degradat. Els espais públics, l'interior d'edificis, i alguns habitatges no acompleixen l'ús per al qual han estat concebuts.
Les ajudes econòmiques que va proporcionar el pla de barris, semblen que ja s'han acabat, i el compromís de l'Ajuntament amb el barri també. El regidor responsable del plà de barris hauria de donar explicacions i respostes a les queixes dels veïns i veïnes: com el tancament parcial del centre cívic, la falta de vigilància, una possible plantació de marihuana als terrenys de la Valentine...

dijous, 13 de setembre del 2012

Continua la degradació del Rec Comtal.





El montcadenc Antonio Alcántara, ens envia novament un escrit, tal i com ja va fer el passat més de juliol, on recull la degradació que continua mantenint el Rec Comtal a l'alçada de Can Sant Joan.
Tot i haver-se posat en contacte amb l'alcaldessa i la regidora de medi ambient, no s'ha solucionat el problema. Aquesta part del barri de Can Sant Joan, així com altres parts de Montcada i Reixac, comencen a manifestar una deixadesa preocupant. No es pot tolerar que dintre del mateix municipi, hi hagi veïns de primera i de segona. Aquelles parts del municipi on més s'embruta són aquelles que més s'haurien de netejar. En el email que ens enviava l'Antonio, no vol sentir a parlar d'incivisme, ja que això significaria que l'Ajuntament està eludint les seves responsabilitats de neteja i de manteniment d'aquestes zones.
Poder només faltaria que el regidor de patrimoni, prengués cartes en l'assumpte, per tal que es solucioni la situació, ja que el rec comtal és una part important del patrimoni montcadenc.
A continuació us deixem amb el PDF recopilatori que ha fet l'Antonio, de totes les actuacions fetes fins avui per solucionar el problema.

dimecres, 12 de setembre del 2012

Éxit de l'acte independentista a Montcada i Reixac.

A partir de les 12 del migdia es va començar a aplegar gent a l'avinguda de la Generalitat jugant a bitlles catalanes. Puntualment, a les 13 hores i amb la presència de més d'uns 150 assistents, entre els quals es trobaven membres de moltes entitats montcadenques que no es troben agust en l'acte institucional que organitza l'Ajuntament va donar inici l'acte polític. La gran presència de banderes estelades marcava un fet diferencial amb els actes que s'havien anat realitzant a Montcada i Reixac fins a dia d'avui. L'efervesència independentista que es va viure a la resta del pais, també va tenir el seu reflex a Montcada.
Neus Vinyals. del Cercle Cultural i Jaume Aregall de l'ANC van donar lectura als poemes escollits per l'ocasió, mentre el cantautor local Carles Vilalta, amenitzava la lectura. El manifest, consensuat per totes les entitats participants, amb un to de marcat caràcter patriòtic i social, llegit per la militant d'Arran Montcada i Reixac, Chaima Khella, va donar per finalitzat l'acte polític.
Un cop cantat els Segadors, va ser el moment de l'aperitiu, on es van poder degustar begudes i embotits elaborats a Catalunya.
Durant tot el matí Arran Montcada i Reixac va tenir una paradeta amb material independentista.




Degradació del barri de la Ribera.

En els darrers dies, i a través d'un usuari del facebook, ha aparegut un perfil a la xarxa social Facebook anomenant: Degradación Ribera Montcada la Valentine. Aquest perfil, conjuntament amb altres veins i veines del barri s'han organitzat per denunciar la situació de constant degradació que pateix el barri.
Una de les primeres accions que han realitzat a estat la denúncia als mitjans de publicació, a través de cartes al director i l'enviament d'imatges de la situació del barri.

Continuarem atents a la situació del barri per veure la seva evolució i les actuacions que es realitzen per part de les administracions.



dilluns, 10 de setembre del 2012

11 de Setembre de 2012.

Aquest any per primer cop partits, entitats i persones s'han unit en la Comissió 11 de Setembre, per tal de poder reivindicar amb cara i ulls, l'11 de Setembre al marge de l'acte institucional que organitza l'Ajuntament.
Jocs tradicionals, lectura de poemes, música en directe i per acabar un acte polític, és el programa d'activitats escollit.
Les activitats començaran a partir de les 12.30 hores al Carrer Major amb l'Av. Generalitat i acabaran amb un apareritiu per tots els assistents amb productes de la terra.

divendres, 7 de setembre del 2012

Nova mobilització contra les retallades.

Els treballadors de l'Ajuntament reprenen les mobilitzacions un cop finalitzada l'aturada estiuenca. Els treballadors de l'Ajuntament, tal i com van demostrar la passada Vaga General continuen compromesos amb les retallades que està patint l'administració pública: retallades en sanitat, educació, treballadors de l'administració....

Mentre els polítics semblen viure al marge de tanta retallada i tanta misèria.


Seguem cadenes aquest 11 de Setembre.

Acte per la independència a Montcada i Reixac.

Un any més, i com fa més de 300 anys, els catalans i catalanes commemorem  l'11 de Setembre. Per primer cop a Montcada i Reixac es constitueix una plataforma amb entitats,partits i persones que volen dignificar la Diada Nacional del Principat de Catalunya.
Modestament, i establint les bases de treball per properes diades, la Plataforma 11 de Setembre, ha preparat un acte polític al ben mig del carrer Major, donant continuïtat a l'acte que l'any passat ja van realitzar l'Assemblea de Joves, el Casal Popular el Brot i la CAL. L'acte polític tindrà una part més lúdica a primera hora, amb un torneig de bitlles catalanes, la part més cultural amb recital de poemes i cançons per la llibertat, a càrrec del cantautor montcadenc Carles Vilalta, i l'acte clourà amb la llegida del manifest i el cant dels segadors. Un cop finalitzat l'acte hi haurà un petit aperitiu amb la degustació de productes de la terra.


Cal esmentar, que un any més l'Ajuntament continuarà realitzant l'acte institucional. Un acte institucional que un any més repeteix el mateix model de farsa al que ja ens té acostumats. Un acte on hi ha participen partits polítics, que un dels seus objectius és destruir el poble català. Partits com el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol, fan amb la seva presència a l'acte, amb la complicitat del sempre etern tinent d'alcalde convergent, Joan Maresma, que els independentistes no ens sentim còmodes en l'acte institucional.
L'acte institucional com a farsa nacional està molt bé, la majoria d'autoritats polítiques que hi assisteixen volen utilitzar la diada amb finalitats partidistes, asseguren la presència d'assistents, tot pagant les ofrenes florals de les entitats i apretant-les per assegurar la seva assistència, o cantant uns Segadors que més enllà del grup musical no canta ningú.

Abans d'acabar esmentar el gran cinisme de Convergència Democràtica de Catalunya. Participa al matí a l'acte institucional on l'independentisme és marginat, tot treien panxa, dient que l'acte institucional es realitza gràcies a ells, menysté l'acte de la Comissió 11 de Setembre i convoca a assistir a la manifestació de la tarda a Barcelona convocada per l'Assemblea Nacional Catalana marcadament independentista. Srs. de Convergència, fa uns dies us va avisar el Gran Líder i sempre etern Jordi Pujol: deixeu de fer la puta i la ramoneta.

Els militants de l'Esquerra Independentista ho tenim clar, no ens manifestarem amb els còmplices de les retallades, ni amb els gurus de la repressió, on recordem que des de la darrera Vaga General, el conseller Felip Puig ha detingut més d'un centenar d'activistes entre ells més de 50 militants independentistes. No compartim absolutament cap plantejament de pais, amb la gent que comparteix la deriva neoliberal de l'Unió Europea i la dreta espanyola i catalana.

Perquè un pais no és res sense les persones que hi viuen, hi estudien, hi treballen. L'Esquerra Independentista, com fa més de 30 anys ens manifestarem per la Independència i el Socialisme a les 17 hores a plaça Urquinaona.

Gonzalo García, militant de la CUP Montcada i Reixac.

dimecres, 5 de setembre del 2012

Cap de setmana de Festes Majors a Montcada i Reixac.

S'acosta el final de l'estiu, i s'inicien les últimes festes majors del municipi. Es tracta de dues festes ja consolidades al calendari i que tenen una gran participació dels seus barris. Tots i que cap de les dues festes passa pels seus millors moments, la Festa Major de Terra Nostra continua tenint un extens programa d'activitats, algunes activitats s'han vist suprimides del programa, però també ha sigut capaç de reinventar-se en els últims anys amb innovacions com les baixades de carretons o les nits de DJ's. Per l'altre costat trobem la Festa Major de la Carretera Vella que ha entrat en una perillosa espiral de decadència, reduint el seu programa a un únic dia d'activitats i apartant-se del centre neuràlgic del barri.
Des de el col·lectiu de les Altres Veus demanem l'implicació dels veïns i veïnes dels barris en les seves entitats, només així és garanteixen barris cohesionats i amb personalitat.
Us deixem amb un vídeo d'una de les activitats més atractives i úniques del municipi com és la festa del  Fanalet i els programes de les festes majors.



Festa Major de Terra Nostra.


DIVENDRES 7:

21.30 - Pregón de Festa Major

22.00 - Nit Boja

00.00 - Dj's @ Ca n'Oller

DISSABTE 8:

09.00 - Cursa en bicicleta de montaña: Pujada al Turó.

11.00 - Bicicletada familiar (desde Ca n'Oller)

11.00 - Festival d'skate, longboard, streetluge, slide, downhill, dj's y conciertos @ Ca n'Oller, 

hasta las 20h -> con la peña de BULLPARK!

12.00 - V Baixada de Carretons (@ Ca n'Oller)

20.00 - Correfoc (Diables de Can Sant Joan i Diables de Ripollet)

21.00 - Festa del Fanalet (@ Estació de tren)

23.00 - Actuació de l'escola de dansa Eva Nieto (@ Gran Casino)

23.30 - Monólogo de Pedro Palomares 
(Ca N'Oller)

00.30 - Dj's @ Ca n'Oller: Dj Weasel aka Comadreja, El Fran Selektah, Diego T Breaks y Dk Productions 
(Ca N'Oller) 

DOMINGO 9:

17.00 - Berenar i tallers infantils @ Gran Casino

18.30 - Desfilada de vestits de paper @ Gran Casino
22.00 - Cantada d'Havaneres


Dimarts 11: 

Trobada de puntaires

Divendres 14:

Teatre.

Festa Major de la Carretera Vella.

11 h. Taller de bombolles de sabó. Adreçat a nens i nenes de 0 a 99 anys. 
13 h. Festa de l'escuma. 
16.30 h. Jocs inflables
18 h. Xocolatada 
20.30 h. Actuació del Grup Harmonia, del Casal de Gent Gran Casa de la Mina. Repertori d'havaneres i popurri musical.
21.30 h. Rom cremat.
23 h. Ball.
24 h. Ball del fanalet (participació: 1 fanalet a 2 euros).

dimarts, 4 de setembre del 2012

Festa (major?) de la Carretera Vella


La festa major del barri de la Carretera Vella d’enguany ens arriba amb actes típics i tòpics del seu programa: Xocolatada, inflables, ball del  fanalet i el sorteig de la panera. Aquest any, però, la panera regala polèmica.
Enrere han quedat els tres dies consecutius de festa,  de divendres a diumenge sense aturador i sense la complicitat, la implicació i l’ajuda de tants veïns i veïnes, ex-membres actuals de l’Associació de Veïns , comerciants i gent propera del barri.
Això només té  un nom i se’n diu: monopolització. Les paraules poden semblar dures, però els fets parlen per si sols i les excuses dels baixos pressupostos no encaixen quan la subvenció sempre demanada és per “la festa”.  La monopolització pot sorgir per molts motius, però el principal és per interès. Interès a guanyar mèrits? Interès a semblar que l’AAVV de la carretera vella no està desfeta? Interès en amagar el perquè no hi ha diners? Des d’aquí només vull convidar al veïnat, a aquelles persones que alguna vegada s’han implicat en aquesta associació de veïns i veïnes o altres barris, que han gaudit organitzant projectes amb altres membres de la comunitat, que aquest any comprin número de la panera i comparteixin la polèmica, perquè en el fons, “el número premiado” té un sol destinatari que ha de respondre moltes preguntes.
I per animar, començo a comentar els primers dubtes que em sorgeixen:
  • Una festa, fins ara participativa, s’ha de programar d’amagat?
  • Ha de deixar de banda entitats i persones involucrades que treballant, havien apostat per actes potents i ja esperats a les festes?
  • On estan els diners de la subvenció?
  • I els que l’AAVV va fer per les barraques de la gran festa major de Montcada estant a primera línia de l’escenari?
Aquestes són algunes de les meves, però de debò, convido a generar-ne de noves i a trobar les respostes durant aquest gran dissabte de festa del barri.
Per acabar, també  m’agradaria preguntar-me si l’AAVV de la Carretera Vella gaudirà d’impunitat davant la intensa aplicació de l’ordenança de civisme que tant preocupa a l’Ajuntament, i en especial a alguna regidoria en concret, pel que fa a col·locar cartells fora dels llocs permesos. Amb sorpresa he observat que els cartells de la festa estan enganxats fora de les columnes publicitàries per les entitats i es troben en façanes de cases particulars –enganxades sense permís i fora de la llei montcadenca- de comerços, parets públiques i oh! A la façana de la seu del Partit Socialista. Aquest cartell serà eliminat? Aguantarà fins el final per recolzar l’AAVV i la seva militància, o bé l’entitat rebrà una multa com altres entitats si han trobat en casos similars i  sense proves?  Masses dubtes em ballen pel cap i masses somriures irònics em responen.
Callo i convido de nou al joc: Gaudiu de la ludopatia de saber, de buscar les butlletes premiades i de repartir-les.

Que Visqui la Carretera Vella!

R.A.