dimecres, 31 d’octubre del 2012

Bona Castanyada a tothom!


25- N UPyD


Inaugurem aquest espai, que serà continuat fins que acabi la campanya electoral, i on anirem presentant els partits que es presenten a les eleccions a la CAC i que tenen una mínima estructura al municipi.

Tot i que fa mesos que no tenim notícies de l'estat del nucli local d'upyd, si que coincidint amb el naixement d'aquest partit, a Montcada van tenir capacitat organitzativa. Hem fet una busca ràpida per internet d'alguna web de campanya o quelcom similar, i hem decidit que no estarem més de 5 minuts de recerca per tal d'elaborar aquesta secció. Si algú vol ampliar la notícia que es posi ens ho envii per mail o ho deixi als comentaris.
El seu cap de llista serà Ramon de Veciana.



Premsa: trafic de persones a Montcada i Reixac

http://www.diariosigloxxi.com/texto-ep/mostrar/20121031120739/desarticulada-una-trama-paquistani-afincada-en-barcelona-que-introducia-en-la-ue-a-un-millar-de-compatriotas-al-ano

http://noticias.lainformacion.com/asuntos-sociales/inmigracion/cae-una-red-de-inmigracion-ilegal-que-introducia-mil-paquistanies-al-ano-en-la-ue_3GyYPjpUmMXTfS1Z5Zy4H6/

http://www.20minutos.es/noticia/1634234/0/inmigracion-ilegal-inmigrantes/ue-union-europea/paquistanies/

http://www.gentedigital.es/barcelona/noticia/985634/cae-una-trama-paquistani-que-introducia-en-la-ue-a-un-millar-de-compatriotas-al-ano/

http://www.elmundo.es/elmundo/2012/10/30/barcelona/1351628113.html

L'equip de govern criminalitza a la plantilla municipal.

Després que la setmana passada, van quedar trencades les negociacions entre els membres de l'equip de govern i la Coordinadora de Personal de l'Ajuntament. Entre ahir i avui, el PSC i CIU han expresat la seva negativa a reprendre les negociacions per tal de no aplicar la reforma laboral a la plantilla de l'Ajuntament.
Aquest matí en roda de premsa, el tinent d'alcalde, Joan Maresme denunciava l'esquitx amb pintura a la façana de casa seva, insinuant que els conflicte amb la plantilla municipal podria haver estat el detonant de l'esquitx.
D'altre banda el PSC, en continua defenestració ideològica, diu voler estar al costat dels treballors, però que ells com a partit han de respectar la legalitat. El comunicat acaba, criminalitzant igual que el seu soci de CIU, Joan Maresma, els treballadors municipals en lluita pels seus drets.
La Coordinadora de Personal demana que no es criminalitzi els treballadors municipals i que es reprenguin les negociacions amb l'Ajuntament.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Eleccions 25 - N

Ja està en marxa l'enquesta de les properes eleccions al Principat de Catalunya. L'enquesta romandrà oberta, contràriament al que haviem dit fins el dia 23 de Novembre a les 23.59 hores.
En els propers dies anirem penjant partit per partit les seves propostes electorals, el candidat per la demarcació per Barcelona, candidats montcadencs a les llistes...

Opinió. El equipo de gobierno de Montcada (PSC-CIU) dice que sus trabajadores-as son VIOLENTOS


El equipo de gobierno de Montcada dice que sus trabajadores-as son VIOLENTOS
No somos libres, nos arrancaron la libertad de las ideas.

Algunos, los más ingenuos, creerán que sus discursos, por atrevidos, gozan de este privilegio pero lo cierto es que nos movemos gracias a una esclavitud tan inconsciente como eterna.
La cuestión está en cómo hacer para liberarnos de ella, cómo empezar a darnos rienda suelta, cómo de manera individual podemos despertar de esta narcosis intelectual y ser capaces de pensar, aunque duela.

Participar del espejismo de la democracia argumentando que o es eso o nada
es anudar más la soga, es aceptar la hipnosis de una libertad que engrasa las cadenas.

Vivimos una servidumbre sofisticada, clavada en el tuétano de las sociedades. 
Las soberanías individuales y colectivas forman parte de un tiempo demasiado pretérito.

Se consolida el sistema depredador, los alaridos, la impunidad, la miseria es el estribillo de un réquiem cantado por los que violentan la vida, el hueso y las arterias.

Por los que amontonan cadáveres sin importarles. Por los que no sólo codician riquezas ajenas si no que van más allá y desean ser propietarios de los brazos que trabajan, de las voces que reclaman, de la tierra, del aire, de la memoria y de las guerras.

Que no veamos las rejas, no quiere decir que no vivamos dentro de ellas.

Si no somos capaces de mirarnos en el espejo de la realidad para ver que la pobreza es VIOLENCIA POLITICA y esclavitud, que la deuda es VIOLENCIA POLITICA y esclavitud, que la ignorancia es VIOLENCIA POLITICA y esclavitud.

 Si no somos capaces de ver esto como una verdad que dispara nuestras conciencias, seguiremos participando, cómplices, de esta democracia delirante y POLITICAMENTE VIOLENTA  que ni nos libera ni nos representa.
Manolo.

L’equip de govern suspèn les negociacions amb la Coordinadora de personal
Per això, diu no entendre “la focalització d’aquesta violència en aquest procés de negociació local”.

Vídeo: Gossos decomissats a un caçador a Montcada i Reixac.



No cliqueu el vídeo si sou persones que us afecta la crueltat animal, són imatges forces dures.

Si el vostre veí, veïna té animals en condicions similars no dubteu en denunciar-ho.

dissabte, 27 d’octubre del 2012

Xerrada: Alimentació, un dret o un negoci.

Aquest dimarts 30 d'Octubre, a la Sala Polivalent de l'ABI els indignats de Montcada i Reixac han organitzat  la xerrada: Alimentació, un dret o un negoci. A càrrec de la professora de l'Universitat Pompeu Fabra, Esther  Vivas.


Nova junta de l'ANC Montcada i Reixac.

L'ANC de Montcada i Reixac reforça i renova la seva estructura. A continuació us hem penjat integrament la nota de premsa que ens han enviat.



divendres, 26 d’octubre del 2012

Enquesta eleccions 25-N

A partir de dilluns, engegarem una enquesta per saber quin serà el vot dels nostres conciutadans a les eleccions principatines, que es celebraran el proper 25-N. L'enquesta només permetrà votar a aquells partits que tinguin estructura estable al municipi: Ciutadans, Convergència i Unió, la Candidatura d'Unitat Popular, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya - Esquerra Unida i Alternativa, el Partit Socialista de Catalunya, Partit Popular, Partit Pirata i Unión Progreso y Democràcia.
Paral·lelament cada dos dies s'obrirà un post amb el nom de la candidatura, el seu candidat i algunes característiques destacades de la formació, perquè els nostres lectors puguin conèixer i opinar sobre aquestes formacions.

L'enquesta es tancarà el dia d'inici de la campanya electoral.

Protesta a les portes de la Casa de la Vila.


Ahir, tarda de protestes a Montcada i Reixac. Com tots els dijous, des de fa més d'un any la FAVMIR va tornar a recorrer els carrers de Montcada reclamant l'obertura de les urgències nocturnes. A aquesta protesta, fa 10 dies que se li ha unit la reivindicació dels treballadors municipals.

Sorollosa protesta, la que ahir a la tarda van protagonitzar els treballadors municipals. Molta pirotècnia classe III, ous, tomàquets, botzines, i moltes ganes de reivindicar els drets laborals. Un centenar de treballadors, es va concentrar davant i darrera de la Casa de la Vila per tal d'impedir l'aprovació de la rebaixa dels drets laborals dels treballadors municipals, que es va produïr al ple municipal.
La protesta es va desenvolupar amb contundència però en absència total de violència. Cal destacar l'amplíssim dispositiu policial organitzat per els Mossos d'Esquadra: 3 cotxes patrulla de la comissaria de Montcada i Reixac, i dues furgones de l'ARO vingudes de fora de Montcada. En total una 15ena d'agents de l'erari públic perdent el temps miserablament.
Alguns dels comerciants del carrer Major es mostraven molestos per la llarga durada de la protesta i l'elevada sonoritat de la mateixa, que els havia produit mal de cap i havia fet que es reduissin les ventes mentre durava la protesta.

Premsa: detinguts tres veïns de Montcada

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/587488-intenten-robar-ferralla-duna-empresa-de-la-vall-den-bas.html?cks_mnu_id=200

dijous, 25 d’octubre del 2012

L'AV de Can Sant Joan participa a la 1a fira d'economia solidària.

Extret del blog de l'AV de Can Sant Joan.


El Rec Comtal al Periodico de Catalunya

El veí de Montcada i Reixac, Antonio Alcántara continua denunciant el mal estat del Rec Comtal, reivindicant la seva conservació i la dignificació d'un espai únic amb segles d'història.


Per veure l'imatge més gran cliqueu a sobre.

El comitè de vaga es torna a posar en marxa.

L'anunci de la convocatòria de Vaga General per el proper 14 de Novembre, per part dels dos sindicats majoritaris (CCOO i UGT) al qual s'han afegit els sindicats combatius (COS, CGT, CNT, CO.BAS, SO) ha fet posar-se en marxa de nou al Comitè de Vaga de Montcada i Reixac.
El Comitè de Vaga va néixer per tal d'organitzar d'una forma unitària, la passada vaga general del 29 de Març, després de la valoració positiva de les activitats organitzades pel comitè, aquest va decidir hivernar-se fins a una nova jornada de vaga.
El Comitè de Vaga General convoca assemblea aquest diumenge a les 18.30 hores al Casal Popular el Brot per tal de començar a preparar la vaga. Aquells que van participar de la Vaga General i aquells que no ho van fer, ara tenen l'oportunitat de participar-hi.


Convocatòria del Comitè de Vaga de #Montcada per preparar la ... on Twitpic

Montcada a la premsa d´avui: estem d´obres...

Avui dues publicacions parlen del nostre poble:
-Via libre comenta les obres d´adaptació de les vies del tren entre Sant Andreu i Montcada
http://www.vialibre-ffe.com/noticias.asp?not=9655&cs=infr
-I Autocasión es fa ressó de les obres a la rotonda de la C-17 i la N-150
http://www.autocasion.com/actualidad/noticias/116611/el-nuevo-de-la-c-17-y-la-n-150-en-montcada-i-reixac-llega-a-la-recta-final/

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Conflicte laboral a l'Ajuntament.


Tal i com ja van fer el passat dijous, conjuntament amb la FAVMIR, treballadors de l'Ajuntament han tornat a eixir al carrer, avui dimecres amb una manifestació de la Casa de la Vila a l'Ajuntament nou. Recordem que aquest conflicte, que ja fa setmanes que dura, enfronta als treballadors municipals amb l'equip de govern, en protesta per l'aplicació de la reforma laboral que retalla substancialment el salari i les condicions laboral i en rebuig a les retallades al sector públic.
Cal recordar que el tinent d'alcalde, Joan Maresma, al ple del mes de Maig, es va comprometre a no aplicar la reforma laboral a la plantilla.
Ja des de abans de l'estiu, la plantilla municipal ha mantingut les protestes regularment: divendres de dol, les mascaretes a la feina i concentracions a les portes de l'Ajuntament i la Casa de la Vila.
Creiem, que es degut a aquest malestar, que en els darrers dies puguin haver-se ocasionat danys en vehicles d'alguns regidors de l'equip de govern. Així com l'aparició de centenars de cartells encolats per tot el municipi, denunciant els 5.000 euros que cobren l'alcaldessa i els tinents d'alcalde, i l'ús indegut de l'aparcament de l'Ajuntament, per part d'alguns membres de l'equip de govern.

Demà dijous els treballadors de l'Ajuntament com la FAVMIR, tornaran a sortir al carrer en defensa del sector públic.

Nota: Pregaríem que si algú ha fet una foto dels cartells ens l'envies per reproduir-la.

Xerrada "Dones: Bruixes i Heretges. Condemnades per decidir sobre el seu cos i ment?

Extret de l'esdeveniment al facebook.



Xerrada a càrrec de Roser Alcàzar i Lídia Molano. Des de la seva formació feminista i encuriosides també per les problemàtiques socials, ens transmetran una part de la nostra història que sovint s'ha deixat de banda. Això ha estat així perquè la història està escrita per homes. L´'inici del capitalisme a Catalunya i a la resta d'Europa, va fer aparèixer el control sobre el cos de la dona, el canvi del concepte de persona,i la màgia esdevinguè un perill social per aquells qui estaven a favor de la indústria perquè era quelcom que l'home no controlava. Milers de dones van ser assassinades per ser bruixes. Se les acusava de criminals però la realitat és que la majoria d'elles eren comadrones, d'altres intelectuals, curanderes, o bé, rebels insubmisses.

Divendres 26 d'Octubre a les 20 hores, al Casal Popular el Brot.

MIR, és notícia.....



http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1277632

divendres, 19 d’octubre del 2012

Felip Puig visita Montcada el dia de la manifestació contra el tancament de les urgències



Ahir dijous per la tarda es va celebrar, com cada setmana, la manifestació reivindicativa de la FAVMIR contra les retallades i el tancament del servei d’urgències a Montcada. Aquesta vegada, però, la cosa va ser una mica diferent. Convergència va organitzar una xerrada amb el conseller d’Interior, Felip Puig, coincidint en dia, hora i lloc amb la protesta veïnal.

Donada la forta afluència de gent a les portes de la Casa de la Vila, tant Felip Puig com la majoria dels assistents a l’acte van optar per d’accedir a la sala pel carrer de darrera i no haver d’escoltar així les protestes dels veïns i veïnes de Montcada.

Entre els crits, les xiulades, el soroll de les cassoles i les consignes contra les retallades, es va fer notar molt el col·lectiu de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que van fer tronar el municipi amb els petards llençats pels membres del cos de la Policia Local, en protesta contra l’aplicació del decret sense cap mena d’acord per part de l’equip de govern municipal. Destacable va ser també la participació de membres de Can Piella, col·lectiu actualment en lluita contra el desallotjament de la masia del segle XVII tot i que aquesta mateixa setmana han aconseguit que es suspengui temporalment l’execució gràcies a la pressió social.

Val a dir que tot i el fort desplegament policial, la manifestació, que es va convertir en concentració en passar per lloc on es celebraria l’acte, es va desenvolupar sense incidents.

Com a fet condenable cal destacar que, tot i ser un acte públic, Convergència va impedir l’assistència al mateix a la treballadora de la Veu de Montcada que cobria la noticia. Un cop va fer la fotografia de rigor, el senyor Maresma la va invitar educadament a abandonar la sala.

Celebrem l’alta participació a les protestes de la FAVMIR amb el desig que cada setmana es vagi incrementant. Esperem que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament que van assistir-hi també ho facin amb assiduïtat cada dijous i que no es quedi en un fet anecdòtic fruit del conflicte laboral del que en són protagonistes involuntaris.

També ens preguntem què hauria passat si en mig d’aquest fort dispositiu policial els petards que van sonar els haguessin llençat els veïns i veïnes en lloc dels agents fora de servei de la Policia Local que ho van fer... i aquí ho deixem.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Multa de 19000 euros per maltractar gossos...

 Segons publica avui El Periódico, l ´Ajuntament de Montcada i Reixac i la Conselleria d'Agricultura han imposat tres multes per un import total de 19.000 euros a un caçador que tenia tancats, en unes condicions deplorables, una trentena de gossos en una finca d'aquest municipi. A la parcel·la també s'han trobat les restes de 23 gossos més, la majoria enterrats, encara que un dels cadàvers corresponia a un animal que havia mort enverinat poques hores abans.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/multa-19000-euros-per-cacador-que-maltractava-els-seus-gossos-una-finca-montcada-reixac-2228145

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Jornada reivindicativa i manifestació a Can Sant Joan.


extret de http://avvmontcadacansantjoan.wordpress.com/


Tots i totes pel Projecte d’Intervenció Integral de la Muntanyeta de Can Sant Joan 

Imagen
Vista de la Muntanyeta de Can Sant Joan
Jornada Reivindicativa
Dissabte 20 d’octubre al Mirador de les Cultures
  • 10h xocolatada
  • 12h Manifestació
El projecte d’intervenció integral a La Muntanyeta de Can Sant Joan està aturat!.
Va ser seleccionat en la cinquena  convocatòria d’ajuts de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial. S’han de destinar 10.267.354 euros, aportats a parts iguals pel Consistori i la Generalitat, a l’execució d’actuacions diverses amb l’objectiu d’assolir la rehabilitació d’un àmbit urbà en què viuen al voltant de 1.700 persones.
Entre les intervencions previstes n’hi ha la millora de l’espai públic, amb actuacions que milloraran l’accessibilitat, eliminaran les barreres arquitectòniques, crearan itineraris que facilitin la connexió de La Muntanyeta amb Can Sant Joan i la resta del municipi, i dotaran el barri de zones verdes. També s’hi duran a terme projectes de caire social, posant especial atenció en la dona, la infància i la gent gran, i en el foment de l’associacionisme, així com actuacions de foment de la sostenibilitat i millora del medi ambient.

Opinió. ¡¡Mercado de estupefacientes!!

Opinió rebuda, opinió penjada. Publicat al blog: http://riberadigna.blogspot.com.es/2012/10/mercado-de-estupefacientes.html

Hace un tiempo atrás, cuando la gente ya amontonaba la basura en laperiferia de los contenedores, cuando a cierta hora de la tarde los niños con prisas por coger tanda en el tobogán tiraban cualquier envoltorio al azar del viento que se adueñaba de esa pobre bolsa olvidada, ya existían muchos problemas comunitarios que nos afectaban a todos.
Hoy en día esos problemas se han multiplicado hasta limites insospechados. Un ejemplo es la inseguridad ciudadana. Hoy en día, todas y cada una de las pocas personas civilizadas que quedan en este barrio, según a que hora llegan tienen MIEDO. Miedo a pensar qué es lo que le va a pasar de camino del coche a sus casas, miedo a quién se le cruza, miedo a quién está ahí a lo lejos, están hartas de lidiar con improperios de gente analfabeta a lo que socialmente me refiero, no analfabeta de estudios, si no de no saber estar. 
Perdonen pero hace muchos años que se puede conseguir hachís en el barrio, pero es que ahora hay un supermercado de droga en cada esquina, se fuman los porros en el parque a escasos metros de los niños, chillan, insultan, destrozan mobiliario urbano. Ése es el analfabetismo al que me refiero. A esto se le ha añadido un gran problema para todos, no sólo para los españoles residentes en dicho barrio, si no para los inmigrantes legales: están asaltando en nuestros bloques, en nuestros rellanos, en los pisos de al lado. Concienciémonos en que es un gran problema. Pinchan la luz de la escalera y la pagan los demás...para ellos es muy fácil. Pinchan el agua y lo paga el buen vecino que no sospecha nada, repito, para ellos es muy fácil. No respetan las horas de sueño, ensucian.

Vecinos en nuestras manos está que todo esto acabe. Es muy sencillo y puede ser totalmente confidencial,  no tengáis miedo en llamar a los Mossos si sospecháis de algo llamad y contarles vuestras sospechas anónimamente.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Els iaioflautas aturen el desallotjament de Can Piella.


Aquest matí un grup de iaioflautas han irromput al jutjat de Cerdanyola demanant l'aturada del desallotjament de Can Piella.
Segons informa, la Directa http://www.setmanaridirecta.info/teletips, la secretària judicial ha informat que el desallotjament cautelar queda suspès a l'espera que es resolguin els recursos.

Continuarem informant.

Els partits sense representació es mobilitzen per tal de presentar-se a les eleccions.

Com ampliament difón el comunicat conjunt del Partit Pirata, Escons en Blanc, i Partit Republicà d'Esquerres - Izquierda Republicana, http://pirata.cat/bloc/?p=3350, la Junta Electoral ha canviat les normes electorals a mitja partida, requerint als partits sense representació parlamentària un 0.1% del cens en forma d'aval per permetre la seva presentació a les eleccions i restant-li 9 dies, dels 18 hàbils per presentar els avals.
La LOREG va ser aprovada pels partits majoritaris al Congrés Espanyol: PNV; CIU; PSOE; PP, amb franca voluntat d'evitar la presència de partits sense representació a les eleccions.
A continuació us deixem uns enllaços per si voleu avalar alguns dels partit minoritàris amb presència al municipi.

Full d'avals per descarregar i imprimir. del partit pirata!
- recollida de signatures pel Partit Pirata http://pirata.cat/bloc/?p=3373
- Recollida d'avals per la CUP.http://www.racocatala.cat/forums/fil/166444/cup-necessita-5.300-avals-setmana-poder-presentar-se
- Recollida d'avals per UPyD: http://www.upyd.es/contenidos/noticias/318/88022-Ayuda_a_UPyD_a_presentarse_a_las_elecciones_catalanas_recogiendo_firmas

Nou videoclip d'Itaca Band, Ojalá.

Dissabte Itaca Band, tancava la seva gira: 'La vuelta al mono' i presentava el seu últim videoclip. Avui a les 00.00 hores es feia el llançament públic del videoclip.
Aquí el teniu:

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Can Piella al telenotícies de TV3.

Durant tot el dia d'avui, i ahir s'ha pogut veure al portal informatiu de Televisió de Catalunya, 3/24, i als telenotícies nit i migdia, la notícia del desallotjament de la masia de Montcada i Reixac, Can Piella.
A continuació us deixem els enllaços del vídeo i la notícia del 3/24.

Vídeo: http://www.tv3.cat/videos/4287030/Un-desallotjament-discutit 

Notícia: http://www.324.cat/noticia/1929452/catalunya/Una-ordre-judicial-fa-fora-de-la-finca-els-membres-del-collectiu-Can-Piella-per-realitzar-hi-activitats-socioculturals

dijous, 11 d’octubre del 2012

A Montcada no es llença el menjar

La coalició ICV-EUiA ens ha fet arribar un comunicat on anuncien que presentaran una moció al ple d'octubre per posar en marxa una campanya perquè els comerços no llencin el menjar que està a punt de caducar. Aquesta mesura, aplicada ja a alguns països europeus, pot servir per pal·liar una mica les greus conseqüències que està provocant la crisi econòmica. En la mateixa línia d'actuació, la coalició està començant a estudiar la possibilitat de crear un banc d'aliments al municipi.
A continuació teniu el comunicat complet i un link on podeu consultar la moció en qüestió.

La coalició ICV-EUiA presenta per a la seva aprovació en el ple d'octubre una moció per instar a l'equip de govern a elaborar la  campanya A Montcada no es llença el menjar, adreçada en primer terme als establiments d’alimentació de la ciutat, supermercats i hipermercats, per tal d’establir un conveni de col·laboració que garanteixi que els productes frescos a punt de caducar (carn, peix, ous, lactis, verdures, fruites) es venguin a preu simbòlic dins del mateix establiment.

Ens trobem davant la contradicció de tenir a la nostra ciutat milers de nens, nenes i  persones adultes que no tenen cobertes les necessitats bàsiques d’alimentació, i per altra banda és de domini públic que un gran nombre de supermercats llencen tones de menjar en bon estat, principalment de les cadenes i superfícies mitjanes i grans d’alimentació, les quals seguint les exigències dels mercats, els hàbits de consum i les normatives de caducitat, diàriament es desprenen dels aliments caducats o a punt de caducar, principalment frescos.
 Aquesta situació, més que mai, atenta contra l’ètica, la solidaritat i els Drets Humans, és imprescindible que el conjunt de la societat i dels partits polítics trobem solucions alternatives a aquesta dinàmica il·lògica de malbaratament ferotge d’aliments.
 Situació, que en part podria ser superada aplicant el sistema que en d’altres països utilitzen, on hi ha supermercats que tenen l’estand o els prestatges per vendre a preus de cost o simbòlic, els productes frescos a punt de caducar (prestatges anomenats, segons la regió, self discount, reduced to clear shield o last day shield, entre d’altres).
ICV-EUiA considera que aquesta solució pot ser beneficiosa per al conjunt de famílies de Montcada i Reixac, les quals no poden fer una despesa en alimentació amb garanties d’equilibri i suficiència degut a la seva renda familiar, per aquest motiu es presenta la moció amb la intenció de consensuar-la amb la resta de forces pol´tiques del municipi.
Així mateix, la dificultat en increment de donar cobertura des dels Serveis Socials i des de les entitats socials que gestionen la distribució d’aliments al municipi (Cáritas), a la problemàtica actual d'empobriment de les persones aturades i sense subsidi, ha portat a la coalició ICV-EUiA a iniciar una ronda de contactes per estudiar la possibilitat d’organitzar el Banc d’Aliments al municipi.
Link per accedir-hi a la moció: http://www.scribd.com/doc/109577876/Mocio-aliments-supermercats#fullscreen

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Entrevistem a Itaca Band.


Podeu comprar les entrades pel concert final de gira en el seüent enllaç.

- Aquest dissabte, acabeu la gira:" La vuelta al mono". Quina valoració feu?

Ha estat una gira plena de concerts: Catalunya, Aragó, Euskal Herria i Galiza; hem viscut moltes experiències  i hem conegut a moltíssima gent. Després de més de 7.000 km fets en una furgoneta plena amb  8 tios i 45 concerts no ens podríem queixar!

- Podeu explicar-nos alguna anècdota positiva i alguna altre de negativa de la gira?

Hem rigut molt, ens ho hem passat genial, però hem fet molts concerts seguits  per primer cop, i mai havíem passat tantes hores a la carretera. Els viatges d'una hora sens fan massa curts...

-He dit alguna anècdota graciosa...

Després d'estar 3 dies a Aragó, després 1 a Euskal Herria i seguidament a Galiza no sabíem ni quin accent teníem. Havíem creat un nou accent i la gent no sabien ni d'on erem. Masses dies sense dormir gaire suposo!

- Heu notat la crisi?

Musicalment hem crescut en plena crisi, mai hem gaudit de "les bones èpoques" que ens expliquen els músics més experimentats. Però aquesta crisi també ha fet que un grup creixi gràcies a internet i la música en directe, i no pas venent discos. Com a grup emergent no fem grans ventes de discos, però en canvi la xarxa funciona força bé!

- Creieu que amb la música es pot crear consciència social?

La música ha de crear consciència  Ja sigui de manera més directa, amb accions i lletres més explícites; o de manera més subliminal. Tal i com està tot el món, és el nostre deure com a ciutadans i com a músics encara més.

- Què en penseu de la situació política, social, econòmica actual?

El problema principal és la facilitat amb que s'enganya a la població. Tota la classe política, i els seus superiors neoliberals mouen al poble amb la seva cantarella, tal i com ells volen. Per això és molt difícil que canviïn les coses.

- Sabem que heu estat unes quantes vegades per Euskal Herria. Que és el que més destacaríeu de les vostres estades?

La bona vibració existent, la cultura de la hospitalitat i de la amabilitat, i... els zuritos!Sempre que hi hem anat ( ja és el  quart any que hi pugem), tothom ens ha tractat de luxe.

- Quins són els vostres plans de futur?

Aquest dissabte dia 13 estarem a la  sala Apolo 2, a partir de les 20:00h per concloure la gira "La vuelta al mono2012" i presentar el nou videoclip. I un cop finalitzem la gira començarem a preparar el segon disc, ens  veiem quan el tinguem llest!

Sort!

Recull d'enllaços d'interès que parlen de Can Piella.


La masia de Can Piella afronta una amenaça judicial que podria retornar la finca a l'abandó.



Can Piella en perill!



13O Per a l'ús col·lectiu del territori i del patrimoni. No a l'especulació. Salvem Can Piella!

La Associació per la conservació de la Piella, conjuntament amb la ASAC (Aliança per a la Sobirania Alimentària de Catalunya), la Plataforma de Afectats por la Hipoteca de La Llagosta, el Observatori del deute en la Globalització, Can Masdeu, la organització internacional Reclaim the Fields i el grup de Repoblació Catalunya convoquen, per al proper Dissabte 13 d'octubre, dia d'acció Global, una manifestació camperola en defensa del ús col·lectiu del territori i del patrimoni i contra l'especulació, que surtirà a les 17:00 del poble de La Llagosta (Vallès Oriental).


¿Per què ara?
L'Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallès ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella a partir del proper 15 d'octubre. Aquesta mesura pretén posar fi a l'ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associades. 
Davant d'aquesta situació, l'associació, amb més de1800 socis, ha decidit posar en marxa una serie d'accions en col·laboració amb altres col·lectius en defensa del territori com L'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC!), la xarxa internacional Reclaim the Fields, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (La Llagosta) i el col·lectiu local Repoblament
El proper Dissabte 13O (dia d'acció global) es convoca una manifestació que començarà a La Llagosta a les 17:00h i acabarà amb una acampada als terrenys de la pròpia masia fins el Dilluns 15. (Adjuntem el cartel de la convocatòria)
La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d'abandó. Això evidencia la falta de projectes d'ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz amb seu a Montcada i Reixac), aparentment poc interessada en la conservació de l'immoble.
D'altra banda, un grup de persones dels pobles del voltant - i no tant voltant - porten més de 3 anys donant un ús social a aquest espai que semblava ja condemnat a la mort. Lnombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns de La Llagosta, Montcada, Mollet del Vallès i altres en el conreu col·lectiu de la terra i les tasques de rehabilitació, han evidenciat la necessitat d'un ús social de l'espai en un context de crisi com l'actual. A més a més, cal recordar que la població més propera - La Llagosta – és, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, el quart municipi amb menor Renda Familiar Disponible Bruta de Catalunya.
Malgrat aquesta necessitat, l'Audiència n'ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d'ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús. Així, a partir del 15 d'Octubre es vol posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

Augmenta l'atur, es visualitza la pobresa.

La xifra es situa en 3.348 aturats.
Molts dels aturats del nostre municipi, són aturats de llarga durada, ja porten més de dos anys sense feina. L'atur, i la falta d'ingressos porta conseqüències socials com les que ja hem viscut, estem vivint i vivirem: desnonaments, desnutrició, delinqüència...
De bon matí, tot passejant pel carrer Major, et trobes situacions impensables fa només dos anys, i no un cop, sinó per partida doble. Al tram situat entre l'avinguda Generalitat i el carrer Rocamora es podien veure un parell de pidolaires demanant almoina.
La situació econòmica, social i política empitjora, i les classes populars són les grans perjudicades.

Cal un gir polític radical per donar un tomb a la situació.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

El Rec Comtal per fi net.

Al final, tota lluita té la seva recompensa.
El veí Antonio Alcántara, conjuntament amb l'AV de Can Sant Joan, han estat pressionant les autoritats locals perquè es faci efectiva la neteja del Rec Comtal al seu pas per Montcada i Reixac. Avui, finalment, hem rebut la comunicació de l'Antonio, informant que l'Ajuntament ha procedit a la neteja del Rec Comtal, recollint més de 25 bosses de brossa tamany industrial.
Us deixem amb un parell de fotografies del Rec i un article del Setmanari La Directa on parlen del tema.


















http://www.setmanaridirecta.info/noticia/els-veins-montcada-reixac-aconsegueixen-que-es-netegi-lhistoric-rec-comtal

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Montcada i Reixac és notícia...

  Ahir el diari El Pais publicava aquest article sobre el nostre poble:
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/10/06/actualidad/1349553821_792924.html
 Malgrat no hi res d´incert en aquest article, potser ja va sent hora que siguem capaços de millorar la qualitat de vida del nostre municipi i deixar de generar notícies dolentes!!

Stix Aluco

divendres, 5 d’octubre del 2012

Amenaça de desallotjament per Can Piella


Què és Can Piella?
Can Piella és una masia del S. XVII que es troba al Vallès, a Montcada i Reixac, l'immoble i els terrenys es trobaven completament abandonats i descuidats. 
Conscients de la situació de crisi multidimensional a la que ens enfrontem (ecològica, social, 
energètica, i econòmica), l'any 2009 vam decidir obrir la masia i restaurar i recuperar l'espai per a intentar generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global. 
 El projecte té com a eixos l'autosuficiència alimentaria i econòmica, mitjançant 
l'horticultura i la producció de pa, cervesa, mel i oli, la vida comunitària, la recuperació d'antics i nous coneixements i la difusió de les idees d'autonomia i empoderament popular a través de 
jornades o trobades col·lectiu.
+ info: www.canpiella.cat
 Perquè volen desallotjar-nos?
La masia es troba en nom d'una gran empresa que forma part d'un conglomerat empresarial de immobiliaris i constructores anomenat Grupo Alcaraz. La propietat tenia l'immoble totalment abandonat, sense cap intenció de recuperar el patrimoni històric i cultural de la finca. 
Al cap d'un any de que s'obrís la masia (2009) la propietat va interposar una denúncia als inquilins, exigint el desallotjament dels ocupants. El procés judicial ha durat casi dos anys, fins que la resolució ha sigut en benefici de la propietat privada i l'especulació de la terra. 
 Durant el procés es va intentar entrar en contacte amb la propietat per a poder arribar a un tracte de cessió d'ús, però l'interès d'Alcaraz no és el de dotar de vida l'espai, sinó la maximització del seu lucre econòmic personal amb aquestes terres.

Les CUP a les properes eleccions?Assemblea oberta...


  La CUP de Montcada i Reixac, ha convocat per avui una assemblea oberta amb la finalitat de decidir entre tots els participants, si participa o no a la propera campanya electoral avançada. Per prendre aquesta decisió vol consultar a tota la ciutadania de Montcada si volen que ells entrin en campanya o no. I quin paper han de jugar.
  Crec que d´altres formacions poden agafar exemple d´aquesta democràcia participativa...
 A continuació us reproduïm el mail que ens han fet arribar i intentarem fer-nos reso del seu desenvolupament. 
  

 La CUP de Montcada i Reixac convoca una Assemblea oberta per debatre si es
presenta o no a les eleccions del 25N

 Sota les preguntes:
 -“ Cal que la CUP sigui present a les properes eleccions a la CAC?”
-“Quina línia cal seguir tant si anem com si no?”
 La CUP de Montcada i Reixac, tal i com ho estan fent les diverses CUPs
als seus municipis i comarques, convoca una Assemblea oberta .
L’Assemblea tindrà lloc aquest divendres 5 d'octubre a les 19:30h a la Pl.
De l´Església de Montcada i Reixac.
Aquesta Assemblea oberta s’emmarca dins el procés assembleari que ha
encetat la CUP   per consultar, no sols a la seva militància, sinó a tota
la gent que treballa des d'altres col•lectius i moviments socials per
aconseguir un país lliure i socialment just. El fruit d'aquest procés
assembleari que s’escampa pel territori es posarà en comú a l’Assemblea
Nacional que farà la CUP el proper dia 13 d'octubre a Molins de Rei. Les
conclusions que sorgeixin del debat d'aquest divendres seran els
plantejaments que la CUP de Montcada defensarà en aquesta Assemblea Nacional.

Des de la CUP entenem vital dur a terme aquest tipus de processos
d'assemblees i debats, escoltant no només la militància sinó la gent que
ens acompanya al dia a dia, que treballa amb nosaltres. Fem, per tant, una
crida a tothom a venir i opinar, ja que volem conèixer de primera mà les
vostres opinions, dubtes i impressions. La CUP volem trencar amb les
lògiques dels partits tradicionals, aprofundint en la participació directa
i la radicalitat democràtica. Des de la CUP som ben conscients que no som
res per nosaltres mateixos, que formem part i ens devem a un moviment molt
més ampli que s’organitza i treballa dia a dia per canviar la realitat,
nosaltres som sols un element més, un dels molts instruments de lluita al
servei de les classes populars per avançar cap a un país lliure, just,
sostenible i radicalment democràtic.

  Esperem la vostra assistència i les vostres propostes.




                                            Assemblea de la CUP de Montcada i Reixac
                                                         montcadaireixac@cup.cat

dijous, 4 d’octubre del 2012

Segueix la lluita pel soterrament i les urgències nocturnes!!


Ja fa anys van començar les movilitzacions per soterrar les vies del tren de la línia de França, desprès de moltes movilitzacions reunions amb representants de les diverses administracions i partits polítics, seguim amb un munt de promeses sense complir. I un soterrament que també forma part de l´ara no toca, dels nostres representants polítics. Avui la plataforma "Tracte just soterrament total ara", convoca una nova assemblea a les 20h a l´ABI (carrer Colon, 5), per informar de com estan les coses i decidir les accions que cal fer.
 També aquest dijous a les 19:30h la FAVMIR convoca una nova manifestació contra el tancament de les urgències nocturnes i la pèrdua dels serveis de ginecologia, pediatria i d´altres serveis sanitaris.
 Totes aquestes lluites han rebut fortes pressions per part de les administracions i diversos cossos policials. Posem com exemple l´obertura expedients sancionadors contra membres de la Plataforma pel soterrament, o la retirada de la subvenció a la FAVMIR i les amenaces de possibles sancions als organitzadors de les manifestacions en defensa de les urgències, per part de l´Àrea de mediació i negociació dels Mossos d´Esquadra.
   Malgrat les accions contra la llibertat d´expressió aquestes lluites seguiran fins assolir els seus objectius!
La única cosa que trobo a faltar és poder assistir a les dues convocatòries, així que a partir d´ara caldria coordinar el calendari per poder estar present a les dues convocatòries.

Stix Aluco.
 

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Opinió. Com diu el Sebastià Heredia, sou uns fills de puta.

Podiem llegir aquest matí a la Veu que els 4 regidors amb plena dedicació i l'alcaldessa no cobraran la paga de Nadal.
El motiu esgrimit per aquesta renúncia no és la taxa de pobresa, ni la desnutrició infantil, ni l'atur, ni les retallades en sanitat i educació... el motiu són les retallades en el sector públic.
Per parlar amb dades a la mà, ens agradaria recordar quins són els sous de l'alcaldessa (4600 euros al mes, per 14 pagues anuals) i els altres 4 regidors: Juan Parra, Anna Rivas, Carmen Porro i Joan Maresma (4000 euros per 14 pagues).
Estic cansat, que s'hem  prengui per imbècil  Amb aquests sous , no és que es puguin despendre de d'una paga extra, es poden despendre tranquil·lament del 60% del seu sou, i encara tindrien sous per sobre la mitjana de treballadors i treballadores d'aquest país.
I que passa amb la resta de regidors de l'equip de govern que no tenen dedicació exclusiva: tots cobren entre 2400 euros i 1600 euros per dedicacions parcials, tots molt per sobre del salari mig d'un treballador per dedicació completa. Aquests no poden renunciar a la seva paga de Nadal perquè cobren pocs diners??
Posem per cas que un salari digne fossin 1500 euros, i els nostres regidors de l'equip de govern, cobressin 1500 de mitjana, per 14 pagues, sortirien 250.000 euros anuals d'estalvi en nòmines, que es podrien enviar a serveis socials.
Poder cal emular el moviment 25-S, Asalta el Congreso, i assaltar l'Ajuntament fins que cessin totes les actituds cíniques, despòtiques i insultants pel gruix de la població.

I no ens amaguem, volem fer caure aquest sistema de merda!

Sub-Comandante Marcos.

Rec comtal, això i no netejar és el mateix.

Clica l'imatge per veure-la més gran.
L'Antonio Alcántara ens envia de nou un email, per mostrar la seva indignació amb la neteja que ha fet l'Ajuntament del Rec Comtal. A l'imatge veureu una comparativa de l'abans i el després de l'actuació.
A continuació us enganxem els mails que s'han reenviat la regidora de medi ambient i l'Antonio respecte a la neteja del Rec Comtal.
Per últim des de les Altres Veus volem agrair a la regidora de medi ambient que doni la cara, no és habitual veure els regidors d'aquest Ajuntament donant la cara i responent mails d'aquesta manera.


Bona tarda,

La part del rec comtal està neta, però la teva queixa era l'entorn del rec. En aquest punt com en altres la brigada va netejant els abocadors que fa la gent, també m'han confirmat que ja s'ha netejat el solar d'aquest entorn, però això no vol dir que demà o la setmana vinem no tornem a tenir un altre abocament en el mateix lloc.

En quant al temps per l'acció amb BCN solament puc dir-te que no depen de mi, i com et vaig comentar, per la nostra part, ja li hem informat per escrit, a part d'altres actuacions que ja hem engegat en coordinació amb altres regidories.

Bon cap de setmana.
Judith Mojeda

Benvolguda
De nou, gràcies per la seva resposta.

Després de rebre el seu mail, dissabte al migdia vaig passar per la part del Rec Comtal que pertany a Montcada. La meva sorpresa va ser molt gran al veure que no està net. El que han fet i no fer res és el mateix. Per tal de que ho vegi per vostè mateixa li adjunto un document amb fotos d’abans i després de la intervenció. Parlen per si soles.

Pot ser em falta informació i durant aquesta setmana tenen pensat fer una intervenció ben feta i en profunditat i alhora realitzar un manteniment setmanal de l’espai.

Li prego m’informi de quines actuacions tenen previstes per netejar i mantenir l’espai del Rec Comtal que pertany a Montcada. I en relació a la coordinació amb Barcelona vull preguntar-li si han demanat una reunió per tractar el tema o tenen previstes altres accions.

Atentament
Antonio Alcántara