divendres, 30 de novembre del 2012

Comunicat, d'ARRAN Montcada, de convocatoria a la concentració de protesta contra la corrupció


 
"Des d’ARRAN Montcada rebutgem la xacra que són els polítics corruptes. Estem farts de que el nostre Ajuntament sigui focus de corrupció i punt de mira per casos com el Pretòria ara fa dos anys o el Mercuri actualment. Tenint en compte la imputació de l’alcaldessa María Elena Pérez per tràfic d’influències, fem palés que:

Creiem que l’Ajuntament de Montcada té l’obligació de mantenir el poble informat, demanem a l’Ajuntament claredat i transparència amb el que ha succeït fins ara i amb el desenvolupament del cas.

Respectem la presumpció d’innocència, però estar imputada en un cas d’aquesta indole és, com a mínim, greu. Per tant demanem la dimissió immediata de l’alcaldessa María Elena Pérez i totes les persones implicades, ara o en el futur.

És per aixó que, aprofitant el Ple municipal d'aquest mes, hem convocat una concentració AVUI a les 19.30h a la Casa de la Vila per protestar contra la corrupció.

ARRAN Montcada, 29 de Novembre 2012"
 
                                                              Montcada i Reixac : montcadaarran.cat

Josep Solano parla al seu blog sobre els darrers esdeveniments al nostre poble.



 Moltes persones, molts amics i coneguts deuen pensar –i així m’ho expressen en públic i en privat– que estic gaudint molt per tot això que està passant al meu poble, a Montcada i Reixac, a causa de la imputació de l’alcaldessa, María Elena Pérez, en el cas Mercuri i on se l’acusa de presumpte tràfic d’influències. El cert és que no és així, no estic gaudint amb el sofriment d’aquesta persona ni amb la imatge que tant ella com el seu antecessor van deixar del poble on hi viuen les persones que més m’estimo, ans el contrari: com he dit a les xarxes socials a l’amic Josep Bacardit, em provoca més aviat un sentiment de pietat.
 És cert, no puc negar-ho, que tinc la satisfacció professional d’haver estat una de les primeres persones en denunciar els seus actes immorals, mentides, manipulacions i l’odi extrem i la persecució que ha exercit contra tots aquells que hem defensat sempre l’honradesa, la generositat, les bones pràctiques i hem perseguit en tot moment saber la veritat. I és que al final, la veritat sempre surt a la llum i, per moltes justificacions que es donin, quan aquesta és revelada pot resultar molt dolorosa per molts.
 El meu estimat pare, el qual molts dels que em llegiu el vareu conèixer, era una persona molt treballadora, honrada, honesta, perseverant, tolerant i bondadosa em va transmetre molts grans valors al llarg del temps que va viure al nostre costat. El valor de la veritat i de l’honestedat tant a nivell privat com a nivell públic sempre han guiat la meva vida tant a nivell personal com professional. De la meva mare tinc present sempre el seu coratge davant les adversitats que li ha donat la vida, la seva estima envers els altres i la seva empatia.
 És per aquests valors que em guio, també per prudència i per evitar tot tipus de rumors, que estic convençut que no és moment de fer cap especulació sobre l’assumpte. Aquest cas ja no pertany ara a l’esfera pública, periodística ni política sinó que ha passat a l’àmbit judicial. Hem tingut accés a certes informacions al respecte mitjançant una sèrie de filtracions de fonts de la investigació i hem conegut la resposta de l’Executiva local del PSC i de la resta de partits polítics. Algunes reaccions, val a dir-ho tot i que no vull entrar en detalls, bastant lamentables i cíniques.
 Personalment, defenso la presumpció d’innocència de l’alcaldessa María Elena Pérez, respecto i animo al jutge a que esclareixi el més aviat possible tot aquest afer i respecto la llibertat d’expressió de totes aquelles persones que volen opinar al respecte d’aquest afer com també aquestes han de respectar el silenci que vull mantenir sobre aquest tema. Ara, doncs, és el moment que ha d’actuar la justícia; fer safareig o judicis paral·lels no aporta res a un debat seriós sobre el tema fins que no es coneguin més elements de judici i hi hagin certeses al respecte i no només filtracions.
 En aquests dies i després de veure l’alcaldessa a punt d’arrencar a plorar en una conferència de premsa en la que no va admetre preguntes –em puc suposar per evitar ensorrar-se i plorar en públic–, només he sentit pietat per ella. Em fa pena, sincerament, no només pels gestos i actes que ha fet i que l’han portada a aquesta situació sinó perquè ha permès que hagin jugat amb ella i ha consentit tot tipus d’actuacions per part de “los que la aconsejan”, com va deixar dit un dia. No diré aquella típica frase de “qui et vol mal, t’amoixarà; qui et vol bé, et farà plorar” però sí voldria que reflexionés sobre tot això que li està passant.
 Una experiència d’aquest tipus pot ser una oportunitat per rectificar, millorar, treure’n quelcom positiu i mirar els altres, el proïsme, d’una forma diferent. Diuen que cap mariner aprèn a navegar en les aigües manses, que les dificultats i els problemes ens ajuden a créixer, a ser més bones persones i millors professionals. Si és així, si és capaç de fer autocrítica, rectificar i demanar perdó, segur que trobarà molta gent –entre els quals m’hi compto– que es mostrarà oberta a ajudar en benefici del poble. No crec que a ningú li agradi tenir el malnom de “la pija” o “Hello Kitty” per l’actitud que el proïsme veu d’ella.    Desitjo de tot cor que canviï i que deixi de ser la “Hello Kitty” per esdevenir qui sempre havia estat: María Elena Pérez. Game Over, Kello Kitty; si vols, pots tornar a començar: it’s up to you! (És a les teves mans!).

                                                                                           -Josep Solano-
http://josepsolano.wordpress.com/2012/11/30/game-over-hello-kitty/#more-943

Premsa: El jutge inicia els interrogatoris als detinguts en l'operació Mercuri

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/juez-inicia-interrogatorios-detenidos-operacion-mercuri-2262821


http://www.abc.es/local-cataluna/20121130/abci-juez-inicia-interrogatorios-detenidos-201211301107.html

Premsa: El jutge de l'Operació Mercuri investiga a l'Alcaldessa de Montcada i Reixac

http://www.lexnews.es/?p=4723

Jornades de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits te previstes dues jornades de donació de sang a Montcada i Reixac:
  • Dissabte, 1 de desembre de 17 a 20:30 h al CAP CENTRE.
  • Dimarts,  4 de desembre de 17 a 20:30 h a la Sala Institucional de la Casa de la Vila.
Vine a donar sang!

dijous, 29 de novembre del 2012

Comunicat de Pirates de Montcada i Reixac en relació a les eleccions.


Ha sido duro, pero ha merecido la pena. Desde el momento en que se anuncio el adelanto de las elecciones todo a sido contrareloj. Avales, candidaturas, programa, campanya, etc...Estres y mas estres. Pero el refranero español es muy sabio y hay uno que dice: "Sarna con gusto no pica". Y el gusto habeis sido vosotros. Las 113 personas que tuvieron un momento para dar su apoyo a Pirates de Catalunya. Tanto si conocen a algun Pirata como si no. Todos os mereceis un sincero agradecimiento. La recompensa a ese esfuerzo.
Con las prisas se nos olvido un tema importantisimo.
Tambien queremos agradecer al Casal Popular el Brot su ofrecimiento tanto para tenerlo como centro de recogida de firmas como posteriormente para realizar cualquier evento de campanya. Por motivos de logistica al final no hicimos nada en el Casal, pero eso no ningunea el gesto. Muchas gracias,chicos! Seguid con vuestra labor.

Concentració contra la corrupció política


  Avui a les 19:30 hi ha convocada una concentració davant de la Casa de la Vila (al carrer Major) per protestar contra els polítics corruptes. La convocatòria va a càrrec d´Arran, organització hereva de l´antiga Assemblea de Joves de Montcada i Reixac.

Premsa: El preu d´un favor o tràfic d´influències

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/598385-el-preu-dun-favor.html?cks_mnu_id=200

http://www.antena3.com/noticias/espana/alcaldesa-montcada-niega-implicacion-trama-urbanistica_2012112800176.html

Festa de la gent gran


 Festa de la Gent Gran!!!! el proper dissabte, 1 de desembre.
 A partir de les 9:30 h actuacions de les Corals, puntaires, tai-txí, sardanes i botifarrada.
 Per la tarda a partir de les 16:30h , berenar i actuació de l'Orquestra Arsènic Band.

Important: els tiquets per la botifarrada es poden comprar abans del dia 28 de novembre a les associacions de Gent Gran de Montcada.

dimecres, 28 de novembre del 2012

Comunicat d'ICV-EUA

 Lamentem profundament que novament un cas de corrupció política esquitxi a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Si fa dos anys el cas les vinculacions amb el cas“Pretoria” provocaven la dimissió del llavors alcalde del PSC, César Arrizabalaga tot i no ser imputat, avui és l'operació “Mercuri” la que, segons informen diversos mitjans de comunicació, torna a posar el nostre municipi al punt de mira i a la nostra alcaldessa com a imputada.Qualsevol confirmació de les informacions que estan arribant exigiria la dimissió immediata dels càrrecs imputats. Reiterem el nostre compromís d'expulsar la corrupció de la vida política del nostre municipi.

Comunicat del PSC


Arran dels fets succeïts durant aquest matí, en què els Mossos d'Esquadra s’han personat a l’Ajuntament per recollir un expedient administratiu, que no té res a veure amb temes urbanístics i d'adjudicacions  i davant de les notícies publicades als mitjans de comunicació, que relacionen un possible cas de corrupció que s’està investigant a Sabadell amb la figura de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, el PSC Montcada i Reixac declara el següent:
- L’Ajuntament ja ha informat en un comunicat oficial que no s’ha realitzat cap escorcoll en les dependències del Consistori i que no s’ha practicat cap detenció, i des de l’Ajuntament s’ha col•laborat i ha aportat tota la documentació que han sol•licitat.
- L’alcaldessa María Elena Pérez ha estat imputada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell per poder aclarir en breu els detalls de l’expedient administratiu mencionat amb anterioritat.
- L’alcaldessa María Elena Pérez ha manifestat la seva voluntat inequívoca de col·laborar amb la justícia i defensar la seva innocència, la seva honorabilitat i la imatge de la nostra ciutat.
- La primera secretària del PSC local, María Elena Pérez, ha comunicat a la Comissió Executiva Local, en base al Codi Ètic del PSC, per la transparència i la confiança ciutadana, que posa el seu càrrec orgànic a disposició del Partit per a què es procedeixi a la suspensió temporal de les seves responsabilitats al PSC.
El PSC vol recordar que, davant de tot, preval el dret a la presumpció d'innocència  Els socialistes volem reiterar el nostre compromís de tolerància zero contra la corrupció en qualsevol àmbit de la societat. Per això, els socialistes desitgem que s’esclareixin els successos el més aviat possible, pel bé de la ciutat.

Comunicat d'ERC

 Davant els darrers esdeveniments que afecten diversos alts responsables del PSC, Esquerra Republicana vol manifestar el següent: 
 Primer: Demanem celeritat a l'administració de Justícia a l'hora d'aclarir les greus implicacions derivades de la investigació en curs. 
 Segon: Exigim a la direcció del PSC el cessament en els seus càrrecs públics dels membres de la seva direcció que hagin estat imputats i la depuració d'altres responsabilitats que es puguin derivar de la investigació.
 Tercer: Exigim que els alcaldes dels ajuntaments afectats promoguin la creació, de manera immediata i urgent, de comissions informatives d'investigació per tal d'aclarir els fets.
 Quart: Ens comprometem, com a força política que promou activament la transparència a les administracions públiques i que no compta als seus rengles amb cap acusat de corrupció en exercici de càrrec públic, a activar tots aquells mecanismes institucionals al nostre abast per tal de contribuir a l'aclariment dels fets. I molt particularment, a reforçar l'Oficina Antifrau i a aprovar la Llei de la transparència durant la propera legislatura.

Premsa: imputada per tràfic d'influències

http://www.lavanguardia.com/local/20121128/54356749372/fernandez-alcaldesa-montcada-imputados-recolocar-exalto-cargo-tripartito.html

http://noticias.lainformacion.com/policia-y-justicia/policia/daniel-fernandez-imputado-por-trafico-de-influencias-por-una-conversacion-con-la-alcaldesa-de-montcada_ZGl5sFJy5qk75ZSJrDUya7/

A un foro de la Guàrdia Civil tracten de "pajaros" als darrers alcaldes de Montcada

http://www.forodelguardiacivil.com/web/viewtopic.php?f=9&t=64447

Crònica del Correllengua 2012 a Montcada i Reixac

  El divendres passat va tenir lloc el Correllengua 2012. EL sopar organitzat per la secció local de la CAL i l’ABI va ser tot un èxit. El Café Colom va quedar petit, ja que unes 90 persones hi van assistir.
 Durant el sopar la Cal va fer un reconeixement a tres entitats del poble, per la seva feina en defensa de la llengua i la cultura catalana.
 Aquestes entitats van ser:
 Els Diables de Can Sant Joan, que enguany han celebrat els 25 anys. Va recollir el premi Josep Velasco, membre de la colla.
 El Servei Local de Català que també celebren 25 anys promovent l’ús de la nostra llengua.    Van recollir el premi en representació del SLC, dos membres actius com en Cesar Vilagut i l’Àngel Solà que fan de voluntaris lingüístics. També el regidor de cultura Dani Moly va dir unes paraules en nom dels treballadors del SLC.
 Per últim també es va reconèixer a la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana per la feina feta aquest darrer any.  La seva presidenta Consol Cervera va ser l’encarregada de recollir el present.
 L’escriptor i ex president de la Cal nacional, David Vila va presentar el seu llibre Català a la carta.
 La nit va acabar amb una cantada d’havaneres amb el grup l’Espingari.
 Cal destacar que el sopar va estar marcat per l’actualitat del país i els crits d’independència es van repetir durant tota la nit. I és que com va voler destacar el president de la CAL Montcada i Reixac, Jordi Gómez el futur de la nostra llengua i la nostra cultura no estarà
garantit fins que tinguem un estat propi.

Premsa: Imputació de l´alcaldessa

http://www.elconfidencial.com/espana/2012/11/28/la-lsquooperacion-mercuriorsquo-da-la-puntilla-al-actual-psc-y-complica-el-futuro-a-chacon-110119/

http://www.intereconomia.com/noticias-gaceta/politica/policia-entra-ayuntamiento-sabadell-por-corrupcion-urbanistica-20121127

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/espana/2012/11/27/imputan-dos-alcaldes-psc-secretario-organizacion-operacion-contra-corrupcion-urbanistica/00031354013047386627137.htm

http://www.diariodecadiz.es/article/espana/1407453/imputado/alcalde/sabadell/por/presunta/corrupcion/urbanistica.html

http://noticias.terra.es/espana/comunidades-autonomas/cataluna/operacion-anticorrupcion-en-el-ayuntamiento-de-sabadell,3f3424608114b310VgnVCM3000009acceb0aRCRD.html

dimarts, 27 de novembre del 2012

César Arrizabalaga opina sobre l'imputació de Maria Elena Pérez.

A través del seu perfil de facebook, César Arrizabalaga, opina sobre els fets esdevinguts avui a Montcada i Reixac.

Mi estado en este momento es de tristeza, perplejidad, de sorpresa y de enorme desazón ante los acontecimientos que se están desarrollando en el Valles Occidental y en nuestro municipio. Montcada i Reixac, ante unos acontecimientos que no e
speraba de ninguna de las maneras. Estamos pendientes de un comunicado que consiga explicar todo este entuerto y me encuentro con que nadie dice nada. Señores ¿que está pasando?. El principal peligro ante la falta de información, de los rumores que se generan ante estas acusaciones muy graves por cierto, se halla en el denominado "efecto bola de nieve" dada la gran rapidez con la que se transmiten y el gran número de personas entre las que se difunden y se van distorsionando y alejando cada vez más de la información inicial, sea ésta cierta o no, se les otorga una gran credibilidad, siendo finalmente muy pocas las personas que los ponen en duda.
Se ha de asegurar al unisino la plena vigencia del derecho a la información y la plena vigencia de la presunción de inocencia.
Por el bien del la ciudad, de la credibilidad tan denostada de la política, no adelantemos acontecimientos, esperemos.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac imputada per tràfic d'influències.

Aquesta tarda hem sapigut de l'imputació de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez pel cas de corrupció urbanística que s'ha desenvolupat durant tot el dia d'avui a Sabadell.
Fent memòria, podem recordar que l'alcaldessa de Montcada i Reixac va accedir a l'alcaldia després de la renúncia de César Arrizabalaga, que s'havia vist esquitxat per un altre acte de corrupció urbanística, el cas Pretòria, amb epicentre a Santa Coloma de Gramanet, amb imputats del PSC i CiU. En aquest cas la Guardia Civil, ja va registrar l'Ajuntament de Montcada i Reixac.
Avui, han estat els Mossos d'Esquadra, a través del jutjat d'instrucció nº 1 de Sabadell que han entrat a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, cap a les 10 hores. Segons l'alcaldessa de MiR per agafar un expedient administratiu que no tenia res a veure amb el cas Mercuri. Podeu escoltar les declaracions de l'alcaldessa, on amb cert nerviosisme desmenteix les acusacions que les relacionen amb el cas Pretòria. http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/194626/T/l-alcaldessa-desvincula-montcada-afer-sabadell.htm
Mentre l'alcaldessa, desmentia la seva implicació amb el cas Mercuri, TV3 afirmava a primera hora de la tarda que l'alcaldessa havia estat imputada per tràfic d'influències. La prova, és una conversa amb el secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, on es comprometia a colocar a una persona a l'Ajuntament de Montcada.
A tall d'anècdota, hem passat a xafardejar, els dos locals per on es mou l'alcaldessa, l'Ajuntament on hem trobat Ana Ribas i Josep Teixidó amb cares de preocupació i parlant per els seus telèfons mòbils, i la seu del PSC, que roman obert, amb les llums apagades i amb membres de l'executiva a l'interior reunides.
Per acabar l'escrit us adjuntem un comentari anònim que hem rebut aquesta tarda.
Caldria puntualitzar una dada d'aquesta informació que no és correcta.
Van ser 4 (i no 3) les persones que van ser forçades a renunciar al seu dret d'esdevenir Regidors de la nostra ciutat:
1.- Rafael Ruiz López
2.- Miguel Blandino Zorrilla
3.- Josefina Manzano Yuste
4.- José Ramon Rivas Gutiérrez
Caldria remarcar que aquestes renúncies s'enmarquen en un procés totalment reprobable, injust i fora de l'autoritat moral secundat pels senyors Bustos, germans ells, que van portar a l'Alcaldia de la nostra ciutat a una persona amb experiència zero i amb contacte social zero. La mateixa jugada va incloure mantenir en el càrrec a Regidors que porten més de 12 anys realitzant una gestió netament mediocre.
Una jugada interessada amb l'únic objectiu que el fet de controlar remotament l'Ajuntament de Montcada i Reixac desde Sabadell. Dos Ajuntaments pel preu d'un. 
Com a prova d'això, el fet d'incorporar immediatament a un càrrec de confiança que era un ABSOLUT DESCONEGUT de l'alcaldessa, el senyor Josep Boix, hores d'ara treballant en l'estructura del PSC de la Federació Vallès Occidental Sud.
Aquest és l'anomenat "Estil Bustos", definit per ICV. Incorporar persones amb tres úniques qualitats: VER, OIR I CALLLAR.

Premsa IV: En Cesar Arrizabalaga, ja va deixar el càrrec fa dos anys després de quedar vinculat al 'cas Pretòria':

En Cesar Arrizabalaga, ja  va deixar el càrrec fa dos anys després de quedar vinculat al 'cas Pretòria':

http://www.europapress.es/nacional/noticia-exalcalde-montcada-barcelona-dejo-cargo-hace-dos-anos-quedar-vinculado-caso-pretoria-20121127191001.html

http://noticias.lainformacion.com/politica/politica-general/el-exalcalde-de-montcada-barcelona-dejo-el-cargo-hace-dos-anos-tras-quedar-vinculado-al-caso-pretoria_ZMlvAzwDelspjK0odDmlg3/

http://www.telecinco.es/informativos/nacional/exalcalde-Montcada-Barcelona-vinculado-Pretoria_0_1515675695.html


Fernández, imputat per tràfic d'influències per una conversa amb l'alcaldessa de Montcada:
http://www.elperiodicodearagon.com/noticias/espana/fernandez-imputado-por-trafico-de-influencias-por-una-conversacion-con-alcaldesa-de-montcada_810062.html


Premsa III: Imputada l'alcaldessa de Montcada en un cas de corrupció urbanística

Imputada l'alcaldessa de Montcada en un cas de corrupció urbanística:

http://noticias.terra.es/sucesos/imputada-la-alcaldesa-de-montcada-en-un-caso-de-corrupcion-urbanistica,79084d295624b310VgnCLD2000000dc6eb0aRCRD.html

http://www.324.cat/noticia/1990632//Imputats-lalcaldessa-de-Montcada-i-Reixac-i-el-cap-de-la-Policia-Local-de-Sabadell-en-la-trama-de-corrupcio-urbanistica

http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/194685/T/l-alcaldessa-montcada-apareix-tambe-com-imputada-cas-mercuri.htm

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/597966-imputats-lalcaldessa-de-montcada-i-el-cap-de-la-policia-local-de-sabadell.html?cks_mnu_id=200

http://www.naciodigital.cat/noticia/49338/alcaldessa/montcada/tamb/imputada




El secretari d'organització del PSC, encausat en la trama de Sabadell:





Premsa II: Registres, imputats i detinguts a l´operació anticorrupció de Montcada i Sabadell

Els Mossos també registren l'Ajuntament de Montcada i Reixac en una operació anticorrupció:
http://www.que.es/barcelona/201211271144-mossos-tambien-registran-ayuntamiento-montcada-epi.html

http://www.europasur.es/article/espana/1407453/imputado/alcalde/sabadell/por/presunta/corrupcion/urbanistica.html

Dotze detinguts i 26 imputats en una operació contra la corrupció a Sabadell i Montcada i Reixac:
http://www.heraldo.es/noticias/nacional/2012/11/27/los_mossos_esquadra_registran_ayuntamiento_sabadell_213241_305.html

http://www.ara.cat/societat/Mossos-dEsquadra-escorcollen-lAjuntament-Sabadell_0_818318260.html


http://www.ara.cat/societat/Mossos-dEsquadra-escorcollen-lAjuntament-Sabadell_0_818318260.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/597906-lalcalde-de-sabadell-confirma-que-esta-imputat-per-un-presumpte-cas-de-corrupcio-urbanistica.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/597943-bustos-tinc-la-consciencia-tranquilmla-la-meva-gestio-es-transparent-i-noble.html



La Policia Judicial recull un expedient administratiu del consistori de Montcada:
http://www.ara.cat/societat/montcada_i_reixac-sabadell-corrupcio_0_818318278.html

http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/194543/T/la-policia-judicial-recull-expedient-administratiu-consistori.htm


http://www.324.cat/noticia/1989992/politica/Una-dotzena-de-detinguts-i-escorcolls-a-lAjuntament-de-Sabadell-per-un-presumpte-cas-de-corrupcio-urbanistica


Tota la cúpula de l'ajuntament de Sabadell imputada per corrupció urbanística al polígon de l'IKEA


http://www.setmanaridirecta.info/noticia/tota-cupula-lajuntament-sabadell-imputada-corrupcio-urbanistica-al-poligon-del-nou-ikea


Premsa: Operació anticorrupció a Montcada i Reixac i Sabadell

Operació anticorrupció als ajuntaments de Sabadell i Montcada i Reixac:
http://noticias.terra.es/espana/comunidades-autonomas/cataluna/registros-policiales-en-sabadell-por-presunta-corrupcion,3f3424608114b310VgnVCM3000009acceb0aRCRD.html

Els Mossos també registren l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona) en una operació anticorrupció:
http://www.ara.cat/societat/montcada_i_reixac-sabadell-corrupcio_0_818318278.html


Els mossos s´enduen un expedient de l´ajuntament de Montcada i Reixac:
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1302628



Imputat l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per un presumpte delicte de tràfic d'influències:

http://www.lavanguardia.com/politica/20121127/54355698990/manuel-bustos-imputado-alcalde-sabadel-trafico-de-influencias.html


Imputen a l'alcalde de Sabadell per un presumpte delicte de corrupció urbanística:



Imputen a l'alcalde de Sabadell per un presumpte delicte de corrupció i registren l´ajuntament de Montcada i Reixac:


En aquests moments els Mossos registren l'Ajuntament de Montcada!

Acabem de confirmar que els Mossos d'Esquadra es troben en dependències de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Esperem tenir més notícies en breus moments.

Els Mossos d'Esquadra registren l'Ajuntament de Sabadell.

Francisco Bustos, mentor, i protector de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, s'està veient aquest matí envoltat de Mossos d'Esquadra i policia judicial en dependències municipals, per un suposat cas de tràfic d'influències.
Dòna la casualitat, que l'alcalde de Sabadell va nomenar directament a la succesora de l'exalcalde César Arrizabalaga. Els tentacles del PSC del Vallès Occidental, van arribar a Montcada i Reixac, obligant a renunciar a l'acta de regidor a les 3 persones que precedien Maria Elena Pérez a la llista del PSC de Montcada i Reixac, per tal que Maria Elena fos escollida alcaldessa de Montcada i Reixac.
Us deixem amb una foto que hem recuperat de l'hemeroteca on es veu a l'alcaldessa amb l'alcalde de Sabadell durant la celebració d'un sopar de campanya al municipi.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/mossos-registren-ajuntament-sabadell-presumpta-corrupcio-urbanistica-2259824


Valoracions dels portaveus municipals, a Montcada Ràdio.

Us deixem l'enllaç del programa especial que va fer Montcada Ràdio en motiu de les eleccions autonòmiques del passat diumenge, amb les declaracions dels portaveus municipals valorant els resultats!

http://www.montcadaradio.com/_AUDIO_PLAYER/player_1.cfm?FITXER=http://montcadaradio.com/IMAGES_5/c-documents-and-settings-mazanedo-escritorio-2012-11-25-especial-2200-web.mp3

dilluns, 26 de novembre del 2012

Resultats 25-N a Montcada i Reixac

Candidatures
Vots

PSC
3.217
20,04%


CiU
2.968
18,49%


ICV-EUiA
2.351
14,64%


P.P.
2.097
13,06%


C's
1.957
12,19%


ERC-Cat Sí
1.602
9,98%


CUP-ALTERNATIVA D'ESQUERRES
450
2,80%


PxC
382
2,37%


Eb
176
1,09%


PACMA
122
0,76%


UPyD
117
0,72%


PIRATA.CAT
113
0,70%


SI
96
0,59%


FARTS.cat
96
0,59%


VD
56
0,34%


U.C.E.
17
0,10%


dimecres, 21 de novembre del 2012

dimarts, 20 de novembre del 2012

Premsa: El preu dels lloguer cau a Catalunya, excepte a Montcada i Reixac

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/precio-del-alquiler-espana-cae--03-octubre-2254074

Opinió: Modesta reflexión del día después de la huelga general.


 Millones de personas salieron a la calle en todo el país en las macromanifestaciones celebradas en diferentes lugares, mientras el paro laboral fue un rotundo éxito en los sectores estratégicos de la económica: la industria, la construcción, el transporte y en general en los sectores productivos (es decir, entre los trabajadores-as que crean riqueza).

 La huelga fue un éxito a pesar de los dos principales sindicatos convocantes, CC.OO. y U.G.T., cuyos intereses están hace tiempo bastante lejos de los de los trabajadores-as, aunque sigan, para bien del gobierno, teniendo una gran influencia en estos a la hora de movilizarlos o, lo mas habitual, mantenerlos controlados.

 Los medios de propaganda del régimen por supuesto afirman que no hubo tanta gente en huelga como dicen los sindicatos.

 Mucho mas importante a la hora de dignificar la huelga y la lucha ha sido la participación de otros sindicatos más combativos, y que llevan tiempo exigiendo la necesidad de una huelga general, además de defender cada día a los trabajadores-as y de convocar protestas y acciones  frente a cada una de las agresiones del gobierno y los empresarios que si han contado, al contrario, con la complicidad de los "sindicatos del régimen", CCOO Y UGT. Por citar solo a algunos de los que no han dejado de estar al lado de los trabajadores-as, a pesar de sus diferencias,  mi agradecimiento por ello a CGT, SAT, Co-bas, SO, CNT, etc...

 Además, la lucha cotidiana también ha de expresarse con formulas que dependen mas de la propia conciencia individual que de la movilización colectiva, como a través del combate contra el consumo inútil, la búsqueda de alternativas alimentarías ajenas a la gran industria o la solidaridad activa en tu propia casa, barrio o pueblo.

 Si la huelga general ha servido, al contrario, para, a pesar de los grandes sindicatos, animar a la clase trabajadora a luchar cotidianamente, en el día a día, sin pausa, y de forma cada vez mas contundente, por sus derechos, para defender su futuro y acabar de una vez por todas con la dictadura capitalista, por muy pocos que hubieran sido los que siguieron la huelga, que fueron muchos, la huelga habrá sido un escalón mas en el camino hacia el Socialismo (el único éxito posible para los trabajadores-as).

 Por último, no tiene sentido de hablar de éxito o no de una huelga general puntual. Si el día después las movilizaciones se olvidan, y la lucha se abandona hasta que, en todo caso, la presión social obligue de nuevo a los sindicatos "oficiales", CCOO y UGT, a hacer algo para justificar sus privilegios, habrá sido, con mucha o poca gente en la calle, un total fracaso. 
                                  

                                                                                                                                                  Manolo.

diumenge, 18 de novembre del 2012

2on Mercat ´d´intercanvi



EN QUÈ CONSISTEIX?
Consisteix en intercanviar objectes i/o serveis sense utilitzar els diners.
Els objectes normalment són molt variats: roba, llibres, electrònica, articles de la llar, joguines, CDs…
Els serveis (també anomenats “banc del temps”) poden ser activitats com: classes de català a canvi de neteja d’un pis, o múltiples serveis com: classes de guitarra, cuina, cura de nens o persones grans, assessorament (legal, psicològic, tècnic…), pintar…
Els objectes tenen el valor que cadascú li dóna i si, a més, es tracta d’objectes que no utilitzem no tenim perquè equiparar els seus preus als que podem trobar al mercat ordinari.
PERQUÈ PARTICIPAR?
Alguns dels beneficis dels mercats d´intercanvi són:
  • Fomentar el consum responsable perquè tot el que queda fora d’ús no s’hagi de llançar.
  • Prendre consciència del consumisme exacerbat de la societat actual
  • Reflexionar sobre les possibilitats de satisfer les necessitats fora del mercat convencional.
  • Prevenció de residus
TIPUS DE MERCATS
Els mercat d´intercanvi es poden organitzar de diferents maneres. Aquestes són algunes de les més habituals:
  • Intercanvi d’objectes i/o serveis de mà en mà, i sense diners
  • Mitjançant un sistema de tiquets
  • Utilitzant plataformes virtuals per fer bescanvi d’objectes i/o serveis: xarxes socials com Facebook, blogs, webs…
ET PROPOSEM…
El proper dissabte 24 de novembre de 10 a 14 hores i coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, Andròmines organitza la segona edició del Mercat d’Intercanvi  a la Plaça de l’Església de Montcada.  
Si tens objectes que ja no utilitzes, si no et vols gastar diners en comprar allò que necessites i ganes de relacionar-te, proba de venir al Mercat d’Intercanvi!
Nosaltres et posem les eines necessàries perquè ho puguis fer: taules, cadires i carpes. Hi haurà una xocolatada i música que amenitzarà l’intercanvi.
Tot això s’organitzarà amb la participació d’un grup d’alumnes del programa Reincorpora. Persones que s’estan formant en Gestió de Residus i que actualment  aposten per tenir una oportunitat per insertar-se social i laboralment. Us esperem!!

MERCAT D’INTERCANVI A MONTCADA I REIXAC
DIA: 24 de novembre
HORA: de 10 a 14h
LLOC: Plaça de l’Església

https://intercanviemiconvivim.wordpress.com/mercat-dintercanvi/

dissabte, 17 de novembre del 2012

Premsa: Una morta i quatre ferits en una col·lisió de cinc cotxes

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20121117/54355324032/un-muerto-y-cuatro-heridos-en-una-colision-de-cinco-coches.html

divendres, 16 de novembre del 2012

El Correllengua d’enguany comptarà amb l' actuació musical de L’Espingari

 Un any més, el Correllengua arriba a Montcada i Reixac carregat d’actes per promoure la llengua i la cultura catalanes
   El divendres 23 de novembre, a les 21hores, es farà un sopar de taverna a l’ABI que acabarà amb un concert de L’Espingari, en què s’interpretaran havaneres i cançons de taverna. Durant el sopar comptarem amb la presència de l’escriptor David Vila que presentarà el seu nou llibre: Català a la carta. Els interessats poden adquirir els seus tiquets (15 euros) a la Perruqueria Mestres (c/Major, 6), a La Unió i  al Cafe Colon. Durant aquest acte , es lliuraran tres premis a diferents entitats municipals com a reconeixement de la seva tasca en favor de la llengua i la cultura catalanes.
  Els actes del Correllengua acabaran el mateix dissabte, després del sopar, amb Gresca Catalana al Casal Popular El Brot.
Recordem que: “El Correllengua és una campanya de sensibilització cultural que es fa amb periodicitat anual destinada a la defensa de la llengua catalana, iniciada per primera vegada l'any 1996.
  La Coordinadora d'Associacions per la llengua Catalana (CAL) és l'entitat encarregada d'organitzar el Correllengua en tots els territoris dels Països Catalans excepte al País Valencià, on aquesta tasca la du a terme Acció Cultural del País Valencià  i a Mallorca on l’organitza Joves de Mallorca per la Llengua.
  En el Correllengua es fan un seguit d'actes de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu, el més emblemàtic dels quals és el pas de la flama, per les diferents localitats del territori”.  Font: Viquipèdia

http://davidvilairos.blogspot.com/2012/08/catala-la-carta.html