divendres, 28 de desembre del 2012

Joan Maresma anuncia la seva dimissió.


En una breu nota de premsa, el sempre etern Joan Maresma, ha anunciat la seva renúncia a l'acta de regidor i als seus càrrecs dintre de Convergència Democràtica de Catalunya..
En el comunicat, Joan Maresma explica que després de 30 anys ininterromputs de servitut al poble de Montcada i Reixac, té més que merescuda la seva jubilació. El comunicat, segueix, desitjant molta sort a la rejovenida secció local de CiU a Montcada i Reixac i els encoratja a seguir treballant per aconseguir l'alcaldia abans del 2054.


dijous, 27 de desembre del 2012

Fotodenúncia. Espuma al Besós.

Aquesta tarda hem rebut una fotografia del Riu Besós a l'alçada del pont de la carretera de la Roca.

Jutgeu vosaltres mateixos.
(per ampliar-la cliqueu a sobre)


divendres, 21 de desembre del 2012

El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història.


Extret de la pàgina del Consorci per la Normalització Lingüística. 


El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història

El divendres 14 de desembre més d'un centenar de persones, entre les quals hi havia alumnes i exalumnes, voluntaris i aprenents, representants polítics i del món associatiu i col·laboradors del Servei des dels inicis, van commemorar a l'Auditori el 25è aniversari del Servei Local de Catala de Montcada i Reixac.
El SLC de Montcada i Reixac celebra 25 anys d'història

Més d'un centenar de persones van assistir a l'acte commemoratiu

L'acte va ser presidit per Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística; M. Elena Pérez, alcaldessa; M. del Mar Viera, presidenta del Consell del CNL Vallès Occidental 3, i Dani Moly, regidor de Cultura i Patrimoni.
Al començament es va projectar un vídeo, elaborat per Montcada Comunicació, sobre la gestació i l'evolució del SLC i amb imatges recents d'un grup d'alumnes a Montcada Ràdio durant una activitat de curs.
Després dels parlaments oficials, que van destacar el paper del Consorci per a la Normalització Lingüística com a ens al servei de les persones amb una funció de cohesió lingüística i social, 21 persones van anar pujant a l'escenari, que va esdevenir una plaça pública, després de llegir reflexions sobre el valor de la llengua intercalades amb petits apunts cronològics del SLC. De fet, aquest va ser el moment més emotiu de l'acte protagonitzat per un seguit de persones que representaven tot els papers de l'auca diària de promoció de la llengua catalana al municipi. Entre els col·laborados cal destacar la presència de representants de nombroses entitats (El Cim, Diables de Can Sant Joan, Giravolt, ABI, La Unió, Montcada Comunicació, CAL, El Brot, Museu Municipal Montcada, Fundació Cultural, Coral Mare de Déu del Turó, etc.), d'alumnes i personal tècnic i dels regidors Jaume Relat iElisa Riera, que van viure en primera persona els inicis de la creació del servei al municipi.
Per últim, es va sortejar el premi de El Joc del 25, una panera de productes cedits percomerciants montcadencs. La guanyadora va ser Maria Ganella Torruella, de l'Associació Musical Giravolt.

Per Nadal, consum de Proximitat. Establiments que han participat a l'aniversari del servei local de català.

Últim concert de l'any de la Coordinadora de rock de Montcada i Reixac

Dimecres 21, a partir de les 19.30 a la seu de l'entitat (carrer romaní s/n), a la zona 21 de Terra Nostra. Amb les bandes Lost Generation i Once Varas.




laveu.cat La Favmir farà un estudi sobre el funcionament de l'assistència sanitària a la ciutat

Extret de la Veu.cat


NOTICIES
SANITAT PÚBLICA
La Favmir farà un estudi sobre el funcionament de l'assistència sanitària a la ciutat
Així ho va anunciar el president, Antonio Cera, durant l'última manifestació del 2012 per demanar la recuperació de les urgències nocturnes
21/12/2012 - Sílvia Alquézar
Compartiu:  

La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha avançat que elaborarà un estudi sobre el funcionament de l’assistència sanitària als ambulatoris de la localitat “perquè no veiem clars els arguments que ens donen des de les administracions”, va indicar el president de l’associació veïnal, Antonio Cera, durant l’última manifestació del 2012 que l’entitat va protagonitzar ahir dijous per demanar el restabliment del servei de les urgències nocturnes al municipi. Els manifestants van sortir de la plaça Lluís Companys per dirigir-se al carrer Major, on es van aturar deu minuts davant la Casa de la Vila coincidint amb la celebració del Ple de l'Ajuntament. Un grup es va tancar a l'ambulatori des de la mitjanit fins a altes hores de la matinada. L’entitat mantindrà les protestes al carrer tots els dijous i també farà assemblees per decidir el calendari de mobilitzacions. La primera manifestació del 2013 serà el 10 de gener.

dijous, 20 de desembre del 2012

Atacada amb ous de pintura la seu del Partit Popular.


No sabem amb certesa quan van ser fets els llançaments d'ous de pintura contra la seu del PP. De moment ningú ha reivindicat l'atac contra la seu situada al carrer Major. 


dimecres, 19 de desembre del 2012

Opinió d'Arnau de Can Turó i Vila de Montcada


Hem rebut aquesta tarda aquest escrit en forma de comentari i ens ha estat impossible penjar-lo en condicions de lectura óptima. Per el seu contingut hem cregut adient penjar-lo com a post.
................................................

La vila de Montcada rep controversies perquè en Daniel Moly, regidor electe de CIU s’apodera del conflicte de la llengua i etiqueta a Wert i el seu mordorià model de llengua de terrorisme, fet que fa que ciutadans faci bromera i demani responsabilitats étiques pel greuge comparatiu entre les víctimes del terrorisme ( que suposo que per a ciutadans què només parlen castellà...) i demana públicament la rectificació del regidor, que amb tocs oportunistes ha defensat el català al nostre poble hereu de l’anarquisme i ciutat filla dels murcians i andalusos que fan  vida a Montcada

Curiós tot plegat que la gent de ciutadans defensi l'honor dels afectats del terrorisme quan ells engendren llavors d'odi entre els ciutadans de Montcada que pensen més en com menjar cada mes que les dispustes sobiranistes dels polítics de torn... La confrontació que proposa ciutadans ( cosins germans del jacobisme centralista dels UPyD) és el pa del seu programa que no va més enllà de semblar una palanca en pro de l'odi i la catalanofobia.

Acusar l'autor de l'article, en Gonzalo García Militant de la CUP - Montcada i Reixac és acusat de no tenir estudis, de ésser un maltractat. Caram, ara resulta que en una societat lliure posar de manifest que els prejudicis lingüístics, una cosa ben estudiada per gent com Jesús Tusón que trobo que d'estudis en té uns quants acabats, és delicte, difamació i calumnia.

Ai senyors que darrera de la llengua s'amaga la voluntat de fer empassar una cosmovisió, de no deixar veure el món a certes persones com trien voler-lo veure. Saben els que parlen que certa tribu que viu al gel té un gruix de mots per dir blanc, doncs en el seu món de gel és bàsic diferenciar-ho... blanc senyors d'aquest que només nosaltres tenim un.

Així que demanar la derogació del català la seva supressió no és un error perquè la llengua dels que defensen un país, és el genocidi d'una cosmovisió, l'eliminació d'una llengua és una amputació de la varietat humana, del que som i podem ser.

Denominar les mesures del individu ( que ocupa la plaça de ministre) Wert com a terrorisme, que segons la RAE és la dominació a través del terror, em sembla una forma digne d'anomenar l'amputació a la que vol sotmetre a la nostra espècie( la humana)  el govern del PP.

Minvar la nostra varietat lingüística ens empobreix, afecta i deshumanitza... votant de les cup, del pp, de ciutadans o ves a saber fins i tot de CIU i PSC  quin d'ells vol perdre i anular la capacitat d'entendre el món de formes i gustos diferents? ( resona pluralitat en el fons de la sala?)
Caminem dies foscos, bevem bilis a diari i molta gent pateix... la solució no és tancar sota un ideari i una llengua la solució final.


Qui de nosaltres no voldria comprendre les profundes pulsions i motivacions de totes les cultures, i percebre l'harmonia que se'n deriva. Parlem diferent perquè som humans, explorar les diferències ens fa més rics que remarcar les igualtats.  El pensament unitari, recte i sense esquerdes ja ha fet mal en el passat i pot fer-ho en el futur (ostres, espera que encara en fa, el que passa és que en terres llunyanes on pocs Montcadencs hi veuen els efectes)

Fer servir les llengües com a moneda de canvi en el joc de la política podrida de principis del segle XXI és poc o menys que fastigós.  Aprendre català, castellà anglès, xinès, kopta, llatí, grec clàssic, àrab, gaelic, finés, rus, (totes aquí http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_lleng%C3%BCes_del_m%C3%B3n)
 les llengües dels millors autors de cada país per llegir el que escrivien escriuen i escriuran tal com raja  de la seva ploma i del seu procés lingüístic seria el millor regal de nadal.

A l'altra banda, a l’odi i el prejudici, el carbó de deixar que algú ens hagi de traduir i emprovir l'accés a la cultura.  Si alguns diuen que la llengua amaga el geni i l'ànima de les  nacions no m'estranya que el poder sempre vulgui trencar l'ànima del qui vol sotmetre, en altres paraules terrorisme lingüistic.

Arnau de Can Turò i Vila de Reixac

Vetllada literària al Casal Popular el Brot.




S’acosta el Nadal i el Casal Popular el Brot us convida a a passar una gran vetllada literària, escoltant la lectura de poemes i contes de difernts continguts, acompanyats del so d’una guitarra en directe.

Els encarregats de dur a terme aquest espectacle són els rapsodes David Velasco i Ramón Bueno i el gutarrista cubà Yuren.

Cartell de luxe pel 1r Certamen de monòlegs Solidaris a l'Auditori, organitzat per Panceta's Crew.



Panceta's Crew presenta el 1r Certamen de Monòlegs Solidaris de Montcada i Reixac. L'acte es realitzarà a l'Auditori Municipal, situat a la Plaça de l'Església del Carrer Major i obrirà portes a les 18 hores. 

Des de l'obertura de portes fins a l'hora d'inici (19h), hi haurà una parada per a poder donar aliments a Carites. Es recomana, aliments de primera necessitat: pasta, llegums, oli...

El cost de l'entrada serà de 5 euros i aquests aniran destinats exclusivament a Adimir (Associació de Discapacitats de Montcada i Reixac).

Les entrades anticipades podran comprar-se al mateix Auditori i al Frankfurt Danubio (C/ Carretera Vella, 46-50, Montcada i Reixac).

Aquest esdeveniment no podria haver-se realitzat sense l'ajuda i col·laboració de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Pez Globo estampa pel disseny, i de Pedro Palomares i els demés monologuistes que de manera totalment altruista, actuaran aquesta tarda.

Y sin más preámbulos, els artistes convidats són:

... MIGUEL ÁNGEL MARÍN ...

http://www.miguelangelmarin.net/
http://www.facebook.com/pages/Miguel-Angel-Marín

... TONI CRUZ ...

http://www.tonicruz.com/
https://www.facebook.com/toni.cruz.503

... JORDI MERCA ...

http://jordimerca.com/
http://www.facebook.com/jordi.merca.5

... TONI CANO ....

http://www.tonicano.com/
http://www.facebook.com/canotoni

... CARLOS DEL POZO ...
http://www.facebook.com/carlosdelpozocomico
http://www.facebook.com/pages/Carlos-del-Pozo/388196735814

... SERGIO MARÍN ...
http://www.facebook.com/sergio.marin.10

... PEDRO PALOMARES ...
http://www.facebook.com/pedro.palomaresmallebre

... DAVID BARRAGÁN ...
http://www.facebook.com/david.barragangutierrez

... ER MAIKER ...
http://www.facebook.com/ermaiker.maiker

Esperamos veros el próximo domingo y que disfrutéis del espectáculo.

Y recordarsus de traer algo de comida, sortearemos una camiseta entre l@s que colaboréis con la causa.

Compartir és viure. 

dimarts, 18 de desembre del 2012

Cadena humana de la Marató a Montcada i Reixac.

Els dos ateneus del municipi, l'ABI i la Unió, dissabte van organitzar una cadena humana que unís els dos ateneus per tal de recaudar fons en per la Marató de TV3, que aquest any anaven destinades a la lluita contra el càncer. Finalment la cadena humana no va aconseguir el seu objectiu per bon poc.
Us deixem amb el vídeo que ha elaborat laveu.cat.


dilluns, 17 de desembre del 2012

Opinió. Els talibans de Ciutadans.

Com sempre opinió rebuda, opinió penjada.
----------------------------------------------------------------

De la mateixa forma que els talibans exerceixen sobre els musulmans una severa doctrina religiosa, al Parlament de Catalunya els nostres particulars talibans continuen la seva fanàtica croada contra el català. 
Són espanyolistes disfressats de demòcrates, feixistes lingüístics anomenats bilingües, terroristes culturals fent populisme. 
Mentiders de mena, els No Nacionalistes, encobreixen el seu espanyolisme ranci, que podria signar sense cap mena de problemes el mateix Pedro Varela, Jose Luis Roberto, Manuel Fraga, o Alejo Vidal Quadras. S'autoanomenen no nacionalistes, però defensen a ultrança l'indissoluble unitat d'Espanya. No tenen cap inconvenient, en manifestar-se conjuntament amb la Falange, el PP, Movimento Social Republicano, el Casal Tramuntana, Convivència Cívica Catalana el 12 d'Octubre, o en motiu del dia de la Constitució. 
Els no nacionalistes, són d'una generació que ha crescut en democràcia, educada mitjançant l'immersió lingüística,  parlen el català sense dificultats, però l'objectiu dels no nacionalistes, és destruir el català. No ens ho presentaran d'aquesta manera, queda molt lleig dir-ho obertament, és poc demòcrata. Ja coneixem aquesta manera de fer política, el feixisme italià contemporani, utilitza un llenguatge suavitzat i matitzat per tal de no crear alarma social, camuflant el feixisme per identitarisme. 
L'ofensiva espanyolista no s'aturarà en els propers temps, s'endurirà de ben segur. Utilitzaran tots els mitjans al seu abast per tal d'atacar-nos, esborrar-nos del mapa polític, intentaran minvar la nostre autoestima com a poble. I en aquest punt, és on no podem permetre actuar com a passerells. Tots coneixem la vella fórmula de l'espanyolisme contra els catalans, els no nacionalistes han aconseguit fer forat enmig mateix del Parlament. No mostraran descaradament el seu espanyolisme, l'amagaran i utilitzaran la cruel estafa capitalista per assenyalar com a causant de les retallades el catalanisme polític. 
D'aquesta manera no mostren el seu espanyolisme, guanyen adeptes per l'esquerra, i trenquen la cohesió social a Catalunya.
Recordem que l'immersió lingüística és un dels temes que genera un dels consensos més ampli de país. I en 25 anys ningú s'havia atrevit a qüestionar-lo. 
Ara ja no són aquells 3 diputats que no molestaven al grup mixt; la diferència, no és qualitativa sinó quantitativa, el mateix discurs, amb la mateixa militància, i el mateix suport social. Hem d'apretar-los, desemmascarar-los, hem de fer pedagogia i sembla que fins ara hem tingut altres prioritats. 
Abans d'acabar m'agradaria felicitar al regidor de cultura Dani Moly, per la seva intervenció en l'aniversari del Servei Local de Català. Gràcies a la teva intervenció, alguns més aviat curtets, s'han tret la careta.
El feixista coordinador de Ciutadans-Montcada i Reixac, David Gerbolés, s'atreveix a dubtar que la reforma educativa del ministre Wert, sigui terrorisme. Ho és Sr. feixista Gerbolés, de la mateixa manera que ho va ser el franquisme i de la mateixa manera que ho va ser el regnat de Felip V, tots 4 perquè vostè Sr. Gerbolés està inclòs, voleu destruir el català i els Països Catalans. La vostra regidora ja ho va demostrar no fa gaire, comparant l'independentisme amb el nazisme.
No content amb això, treu el tema de les víctimes del terrorisme per atacar el catalanisme: Populisme al més pur estil Esperanza Aguirre, Eva García, Primo de Ribera, Antonio Tejero... Si vol parlem de víctimes del terrorisme d'Estat: Lluís Companys, Lasa i Zabala, Iñigo Carabaca, els 3 de Gràcia, independentistes catalans torturats l'any 92...
Ciutadans, igual que el PP és feixisme, i ja sabem com acaba el feixisme sinó s'el combat.

Moltes felicitats al Servei Local de català per aquests 25 anys de servei al país.
Gonzalo García 
Militant de la CUP - Montcada i Reixac





Opinió. Com passar de ser becari a cap de comunicació


Extret del blog de Josep Solano. http://josepsolano.wordpress.com/Palomino1FB
En temps de crisi econòmica i manca de feina diuen que el que cal és observar què fan els que triomfen, aprendre dels seus èxits, evitar errors, treballar més per guanyar menys, reinventar-nos i no sé quantes altres coses que ja no arribo a recordar. Trobo que és molt encertat això que diuen –no només en temps de crisi– ja que millorar com persones i com professionals hauria de ser un imperatiu en tots els àmbits de la nostra vida. Personalment jo ho intento, tot i que no sempre ho aconsegueixo, és clar. Les reflexions que se m’evidencien els cops que no me’n surto i fracasso en els meus objectius són sempre útils i profitoses, com tot el que ens passa –allò bo i dolent– en la vida.
És l’etern mètode heurístic de prova i error que fem els qui, com un servidor, intentem cercar respostes a les preguntes que ens fem. O bé, com diu el manual, “learning doesn’t happen from failure itself but rather from analyzing the failure, making a change, and then trying again”. Aquesta és la base de l’obtenció de tot coneixement. Estic convençut que el primer homínid que va voler fer foc mitjançant dues pedres no ho va aconseguir ni al primer, ni a la segon ni al tercer intent. És per això que cal perseverar en la lluita de cadascú per millorar, si és que així hom ho vol.
Els èxits o els fracassos són sempre, en bona mesura, responsabilitat nostra però també hi ha d’altres aspectes que influeixen en el nostre èxit personal i professional. L’altre dia no sé on vaig sentir que l’èxit d’un jugador de futbol no depèn exclusivament d’ell; de fet, segons em sembla recordar, els factors externs a la qualitat del jugador (formació física, formadors, entrenadors, representants, sort, país de naixença etc.) representen quasi el 75% de l’èxit o no com esportista. Potser en la vida no és un percentatge tan elevat –o potser sí–, però no he trobat pas cap estudi que mostri quina és la influència del nostre entorn. L’únic que conec, en aquests casos, són dites populars com la que diu que “més val un veí a la porta que un parent a Mallorca” o la castellana “con buen vecino, casarás tu hija y venderás tu vino”, potser variant de la “te casarás si el vecino quiere”.
És per això que cal aprendre d’aquelles persones que han sabut obrir-se un bon camí en la vida en un moment ple de dificultats, com ara en Daniel Palomino Paz. En Palomino, no el confonguem amb el genial Palomino –Bernardo Cortés a la vida real– que imitava el sempre genial Oriol Grau, és una d’aquelles persones que s’ha sabut obrir camí a la vida sense cap tipus d’ajuda enfrontat a una societat meritocràtica pura com és l’espanyola i uns valors arrelats en la vàlua personal davant noms.

dissabte, 15 de desembre del 2012

Montcada a TVE (El escarabajo verde)

Al programa de TVE, El escarabajo verde, fan un bon reportatge sobre la contaminació de l´aire i com no tornem a destacar en negatiu!
 (MIR a partir del min 14:30 aprox)

http://www.rtve.es/television/20121212/aire-respiras/585624.shtml

dimecres, 12 de desembre del 2012

Xerrada a la Ribera. Història i cultura del poble romaní.

Demà dijous, al Centre Cívic la Ribera, de 17 a 19 hores hi ha prevista una xerrada sobre l'història i l'evolució del Poble Gitano.

Comunicat de la CUP en relació a l'imputació de l'alcaldessa.

Sabem i som conscients de la putrefacció del sistema polític que ens governa: innumerables casos de corrupció arreu
 dels Països Catalans, opacitats sistemàtica per part de les administracions públiques, ús continuu i desproporcionat de la violència de tota mena contra tota veu dissident, menyspreu i ignorància cap a qualsevol forma de protesta...
La setmana passada, el nostre Ajuntament va tornar a ser visitat per els Mossos d'Esquadra. No va ser la primera visita, ni tampoc serà l'última, en que les autoritats judicials i/o policials ensumen la putrefacció que desprèn el nostre Ajuntament i que en reiterades ocasions algunes veus populars ja havien denunciat Són moltes les informacions que hem llegit o escoltat en els darrers mesos on el nostre municipi es veia esquitxat per notícies poc honroses.
Denunciem que l'equip de govern utilitzi l'Ajuntament en nom de la democràcia, per enriquir-se amb uns sous astronòmics, i utilitzar la Casa del Poble per fer tripijocs en benefici propi. Son innumerables els casos de corrupció que dia rere dia salten a la llum pública, protagonitzats per càrrecs públics: amiguisme, tràfic d'influències, prevaricació, suborns, malversació, frau, extorsió...
Tot respectant la presumpció d'innocència, diem, sense por i sense pudor, que l'administració municipal fot pudor. És un secret a veus, que els càrrecs electes utilitzen les administracions públiques per enriquir-se: Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, empresses públiques, concessions...
La poca transparència, la nul·la participació, el govern d'esquenes a la gent, no fan més que refermar-nos en aquesta impressió de mal govern.
En nom de la democràcia i del bon govern, no podem permetre que cap representant electe continuï en el càrrec, mentre sigui imputat per tràfic d'influències o per violació. Exigim immediatament la dimissió de l'alcaldessa cínica de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, que es permet abandonar els càrrecs del PSC, però no és pot permetre renunciar a l´astronòmic sou de 5000 euros mensuals.
La CUP-Montcada i Reixac reitera el seu compromís cap a la democràcia participativa, clara i transparent, on la corrupció i el frau no hi tenen cabuda.

dimarts, 11 de desembre del 2012

Comunicat de l'ABI en relació a la reforma educativa del Ministre Wert


Opinió: Joc brut des de l'anonimat a Montcada.

Extret del blog de Josep Solano.


El cas de la imputació de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha portat tota mena de comentaris pel poble, arreu de Catalunya, Espanya, a les xarxes socials i fins i tot aquí a Brussel·les el comentaven a la Comissió Europea i al Parlament. El conegut com cas Mercuri ha aclaparat portades de diaris, ràdios, telenotícies i digitals especialment per les imputacions de dos alcaldes socialistes, una presumpta trama econòmica i una altra de tràfic d’influències. Segons sembla, l’operació estava prevista per dies abans de les eleccions catalanes però van aturar-la per evitar influir en el resultat de les eleccions al Parlament.
Tot i que cal dir que és un fet objectiu que María Elena Pérez és la primera alcaldessa democràtica en la història (ho hauria de saber i ser conscient d’això, ja que ella és llicenciada en la matèria) que ostenta el càrrec essent imputada per un tribunal per unes acusacions que no són pas menors, és evident que ha de tenir la presumpció d’innocència com tot altre ciutadà. Alguns partits polítics han demanat que prengui l’exemple de qui va posar-la al capdavant de l’ajuntament fa dos anys i s’aparti de l’exercici de les funcions fins que no s’aclareixin aquestes diligències, quelcom que no és forassenyat si no es vol embrutar la institució que diu tant estimar i respectar.
Si l’exercici de la crítica –sigui en el grau d’acidesa que sigui– és quelcom positiu en democràcia, aquest exercici esdevé pervers i malintencionat quan es fa des de la fosca i covard ombra de l’anonimat. L’aparició del vídeo “MONTCADA CIUTAT NETA: Maria Elena Perez imputada operacion mercurio” i que s’ha difós per YouTube i via “Les Altres Veus” –a banda de demostrar que qui ho ha fet és un analfabet escrivint– demostra això que dic abans: covardia, perversitat, traïdoria i una evident intenció destructiva.

diumenge, 9 de desembre del 2012

Vídeo: Montcada Ciutat Neta.

Ahir, un anònim ens va fer arribar aquest vídeo per tal que en féssim difusió. Tal i com demana l'autor del vídeo compartiu-lo a  través de les xarxes socials.

divendres, 7 de desembre del 2012

Incinerando el futuro.

Us deixem amb un documental molt interessant que ens ha enviat el company Manolo Gómez sobre els perills de l'incineració de residus en cimenteres.
Sofà, manta i documental, sigueu bons i no mireu el Salvame Deluxe.


Incinerando el futuro from hitzondobideoak on Vimeo.

Cadena humana: Enganxa't per la Marató!

La Marató de TVC, activitat nadalenca, solidària i molt arrelada a la societat catalana, arriba a una nova edició, aquest cop per recollir diners, per lluitar en contra del càncer. Les entitats montcadenques, com cada any, posen fil a l'agulla i inicien els preparatius per les seves activitats. 
Aquest any, com a novetat trobem l'iniciativa que han prés els dos ateneus del poble: la Unió i l'ABI. Es tracta de fer una cadena humana que enllaci l’ABI amb La Unió.  
Les dues entitats fan una crida a 'totes les entitats que vulguin col·laborar amb la venta de les enganxines, facin arribar un correu a info@la-unio.cat o abimontcada@hotmail.com'. Les dues entitats fan una crida a la col·laboració, de tot el veïnat de Montcada i Reixac per tal d'aconseguir que la cadena tingui continuitat al llarg de tot el trajecte.
Per tal de col·laborar s'han editat unes enganxines que es poden adquirir al preu d'1 euro al Bar de l'Ateneu ABI o al de La Unió.
'El 15 de desembre t’esperem a les 11.30 als punts de trobada ( La Unió, Pl. Francesc Macià, Aqua, Rbla. Païssos catalans, La Salle, Auditori, Casa de la Vila, Fundació Cultural i l'ABI)'


Els regidors de CiU, acorden no donar el seu salari del dia de vaga general a Càritas.



                                                                                                                                                                                                                                                             

Segons hem pogut llegir a la Veu, el personal de l'Ajuntament, totes les regidores de l'equip de govern, i tots els regidors del PSC, han acordat donar el seu salari del dia de Vaga General a Càritas per tal que puguin comprar aliments.
La sorpresa salta quant tots els regidors de CiU, Joan Carles Paredes, Joan Maresme i Daniel Moly queden exclosos d'aquesta mesura.
Vergonya, cavallers, vergonya!

dijous, 6 de desembre del 2012

Bustos va pensar fer fora l'alcaldessa de Montcada i Reixac.

http://www.lavanguardia.com/politica/20121206/54357042364/bustos-planteo-echar-alcaldesa-montcada.html

Foto denúncia: Avd. Europa- Carrer Salvador Dalí (2a Part)

Creuem el carrer de la 1a part de la foto denúncia
 i ens trobem més merda que dins del consistori!
I no és anecdòtica aquesta bruticia la trobem a tota la zona. Serà que som bruts, però també que no tenim un servei de neteja eficient?

No tenim prou amb l´Ecoparc, la cimentera que ens cal tenir més merda escampada pel municipi???



                                                                                                                                                Strix Aluco
                                                                                                             

dimecres, 5 de desembre del 2012

La Generalitat de Catalunya nega a l'AV de Can Sant Joan presentar al·legacions.

extret del blog de l'AV de Can Sant Joan.

La Generalitat de Catalunya i el departament de Medi Ambient neguen a l'Agrupación de Vecinos de Can Sant Joan presentar alegacions en contra de la crema de residus llots i altres matèries perilloses a la cimentera de Montcada i Reixac.


Poca qualitat democràtica als plens municipals. ICV-EUiA presenta una moció per retransmetre els plens en directe.

Dijous passat, com tots els dijous finals de mes, es va celebrar el Ple Municipal. El Ple és el màxim òrgan de decisió dels Ajuntaments, i en els plens de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, la informació és més aviat escassa.
Gràcies a la notícia mensual de la Veu de Montcada ens assabentem dels punts que sota el seu criteri, són més rellevants. Entrant a la web municipal, en un apartat no gaire destacat, el dia abans del Ple trobem un document amb l'ordre del dia, i en un altre apartat, trobem les actes de sessions plenàries de mesos anteriors.
Dijous passat, el grup municipal d'ICV-EUiA va presentar una moció, demanant al govern municipal (PSC-CiU) retransmetre en directe els plens via internet i en directe. Posteriorment, s'insta al govern municipal a retransmetre'ls també en directe per Montcada Ràdio.
Ja són molts mesos, que veïns i veïnes, es queden a les portes de la Casa de la Vila, sense poder accedir als plens perquè la sala és plena. També són molts els veïns i veïnes, que per problemes d'horaris, no poden accedir íntegrament al contingut del Ple. Recordem que per llei els plens són públic, i només aquells que temen al seu poble, el volen ignorant i indocumentat.
Per acabar, ens agradaria recordar, que des de fa molts mesos, en tots els plens municipals hi ha protestes davant de la Casa de la Vila, ja sigui per la sanitat, per les retallades al sector públic, contra la corrupció... i una desmesurat desplegament policial, tant de la Policial Local, com dels Mossos d'Esquadra.

Us adjuntem el text íntegre de la moció:

Moció Retransmissió Plens

Premsa:Malnoms a les filtracions de converses intervingudes, Maria Elena Pérez "la pija" i Manuel Bustos "el capo"

http://www.lavanguardia.com/politica/20121205/54356989669/conversacion-telefonica-incriminaria-daniel-fernandez.html

http://politica.e-noticies.es/lo-que-diga-el-capo-70584.html

Foto denúncia: Avd. Europa-Salvador Dalí (1a part)

Al cartell tenim la possibilitat de trucar a quatre telèfons:
1er- A l´ambulatori, millor no trucar a les nits, no fos cas que no estigues obert.
2on i 3er- A la policia local al 092 i a  l´ambulància al 061, uns telèfons obsolets, millor trucar al 112 que ja fa un temps els va substituir.
4art- El de l´empresa que subcontracta per l´ajuntament, per fer aquest excel·lent manteniment:

diumenge, 2 de desembre del 2012

Premsa: en llibertat els 12 detinguts a l´operació Mercuri

http://www.lne.es/espana/2012/12/02/juez-deja-libres-doce-detenidos-trama-corrupta-salpica-psc-empresarios-niegan-pagos-llevarse-gestion-cementerio/1335427.html

Premsa: Maria Elena Pérez declara als jutjats

http://www.ara.cat/politica/Lalcaldessa-Montcada-Reixac-contractat-illegalment_0_820718120.html

http://www.abc.es/local-cataluna/20121201/abci-declaraciones-mercurio-201212011305.html

http://www.eleconomista.es/interstitial/volver/orangesubv/legislacion/noticias/4441556/12/12/La-alcaldesa-de-Montcada-i-Reixac-declara-durante-unos-40-minutos-ante-el-juez.html


http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20121201/54356023721/la-alcaldesa-de-montcada-niega-el-amano-de-un-concurso-para-fichar-a-una-trabajadora.html


http://www.20minutos.es/noticia/1665165/0/alcaldesa-montcada/declaracion/operacion-mercurio/


http://www.que.es/ultimas-noticias/espana/201212010319-principal-imputado-caso-mercurio-niega-rc.html

http://www.diariovasco.com/rc/20121201/mas-actualidad/nacional/principal-imputado-caso-mercurio-201212010319.html

dissabte, 1 de desembre del 2012

Premsa: Declaren als jutjats l'Alcaldessa i la resta d'imputats en l'operació Mercuri

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/alcaldesa-montcada-reixac-declara-este-sabado-por-caso-mercuri-2263693

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/599204-declaren-els-imputats-en-loperacio-mercuri.html

Premsa: L'alcaldessa de Montcada posa a la disposició del PSC el seu càrrec de secretària local

http://www.europapress.es/nacional/noticia-alcaldesa-montcada-pone-disposicion-psc-cargo-secretaria-local-20121128115225.html

Premsa: Operació Mercuri, en llibertat els detinguts i declarant els imputats.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/599193-llibertat-provisional-pels-12-detinguts-en-loperacio-mercuri.html

http://www.lavanguardia.com/politica/20121127/54355715922/daniel-fernandez-suspendido-psc-implicado-trama-sabadell.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2012/11/30/barcelona/1354266813.html