dilluns, 18 de febrer del 2013

Balanç de la Policia Local del 2012.


Llegim a laveu.cat el balanç anual de la Policia Local. Des de aquest mitjà volem fer la nostra particular valoració de la notícia i del model policial local.
Com qualsevol departament públic, la Policia Local, competència de l'Ajuntament, hauria de ser transparent, normativitzada i oberta al debat. Un dels problemes sistèmics del sistema polític actual, és falta de participació i transparència. La policia, degut al seu caràcter històricament repressiu, hauria de ser un dels departaments més oberts i participatius, on tota recança i desconfiança hauria de ser esvaïda  Com qualsevol departament municipal pot ser sotmès a debat, entre tots els ciutadans podem decidir quin és el model policial que volem.
No és el mateix, un cos autonòmic com poden ser els Mossos d'Esquadra, despersonalitzat i poc integrat a l'entorn; avui estàs aquí, demà estàs allà, i segur que no vius aquí. Alguns dels membres de la Policia Local els pots veure passejar i comprar a les mateixes tendes on comprem molts de nosaltres. No és agradable trobar-te en situacions de tensió amb persones que habitualment et trobes pel carrer, situació que fem extensiva a tots els membres de la Policia Local. Moltes d'aquestes situacions de tensió es podrien evitar amb un model de convivència acceptat socialment.
De la mateixa forma que l'educació hauria de ser una aposta social, no exclusivament escolar, el model policial hauria de ser una aposta social i educativa, no repressiva.
Les dades que destaca la regidora de seguretat, Carme Porro, són les que són i les podeu llegir a l'article. D'altres estadístiques són obviades: quants ciutadans s'han sentit molestos per actuacions policials, quantes actuacions xulesques i prepotens han efectuat els membres de la Policia Local, quantes inspeccions a Lafarge han efectuat, quantes inspeccions d'abocaments de residus als nostres rius s'han realitzat....
Tenim constància de la poca mà esquerra i de la molta mà dreta que es gasta la Sra. Carme Porro.
També podriem parlar de quant ha costat les vigilàncies del pàrquing municipal, per part d'un membre de la Policia Local durant les últimes setmanes.
I que quedi clar que agraïm enormement a tots els agents del cos que ajuden en un moment o altre de la jornada laboral a que circulem millor, que els nostres infants entrin segurs al centres educatius i les seves actuacions en casos d'emergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada