dijous, 4 d’abril del 2013

Primeres passes per recuperar el patrimoni natural.

La croada per recuperar el patrimoni natural de Montcada i Reixac comença a donar els primers fruits. El grup Guerrilla d'Acció i Atac Art Brossa s'ha reunit aquesta setmana amb el regidor de cultura i patrimoni per tal de posar fil a l'agulla, a l'estat de degradació i desaparició en el que es troba gran part del patrimoni natural.
Tal i com explicaven fa uns dies les Fades Cabrejades, l'Ajuntament de Montcada i Reixac només destina un 0.7% del seu pressupost anual a Medi Ambient. Segons les Fades, només així s'entén l'estat de degradació, deixadesa i brutícia en el que es troben alguns dels paratges naturals del municipi. Són 3 els grans espais naturals del municipi: Collserola, Serralada de Marina i pla de Rocamora. En tots 3 es poden trobar abocaments il·legals i patrimoni en mal estat.
A continuació us deixem amb un escrit que hem rebut de Les Fades Cabrejades.
------------------------------------------------


Hola, hem rebut bones noticies sobre el tema de la recerca del patrimoni perdut, i volem publicar aquest text, en principi ens agradaria que si teniu alguna cosa a dir podeu contestar alguna cosa, i si veieu que és millor no publicar el text, publicarem el text igualment sense entrar en segons quins detalls.

Des d’una branca autònoma de la Guerrilla d’Acció i Atac d’Art Brossa s’està treballant part del projecte de recuperació dels entorns naturals i patrimoni en els entorns de la Torre dels Frares, el company que està realitzant la tasca a demanat a ADF 301 la Serralada que recolzin el projecte, ja que és voluntari d’aquesta agrupació.

La resposta del President de l’ADF 301 La Serralada es positiva sempre que s’arreglin les complicacions que puguin afectar el projecte i si s’arriba a efectuar algun treball no repercuteixi cap problema en aquesta entitat, ja que els terrenys on es centra el projecte son privats, encara que els propietaris no han presentat cap projecte en concret i tenen les terres abandonades.
Els primers passos s’han fet avui a la tarda, ja que han mantingut una trobada al mateix bosc de la Serralada de Marina el company de la branca autònoma amb Dani Moly, Regidor Delegat de Patrimoni i Cultura de Montcada i Reixac, i un altre company que s’ha presentat interessat en el projecte.
Els presents en la trobada han visitat varis llocs que es podrien catalogar com patrimoni històric, i és per això que Dani Moly es compromet a treballar part d’aquest projecte a partir de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada