dijous, 28 de febrer del 2013

Laveu.cat Una dotzena de membres de la Favmir ‘ocupen’ durant dues hores el vestíbul de l’Alcaldia


NOTICIES
PROTESTA
Una dotzena de membres de la Favmir ‘ocupen’ durant dues hores el vestíbul de l’Alcaldia
El grup reclama a l’Ajuntament el símbol de les retallades que estava penjant al pont dels Hermanos
27/02/2013 - Pilar Abián
Compartiu:  


Una dotzena de membres de la Favmir s’han tancat aquest matí per sorpresa al vestíbol de l’Alcaldia per reclamar ser rebuts per l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), a qui demanen explicacions per la retirada del símbol de les retallades que el col·lectiu va penjar fa més d’un any al pont sobre el riu Ripoll que connecta el centre amb Mas Rampinyo. L’entitat reclama recuperar-lo o, si s’ha destruït –com sospiten ha passat-, que se’ls faciliti un de nou. Durant l’acció de protesta, el veïns s’han llençat a terra i s’han negat a abandonar l’Ajuntament. Encara que hi ha hagut moments en què semblava es faria efectiva l’ordre de desallotjament i, tot i els requeriments que els ha fet el cap de la Policia Local, els manifestants s’han negat a marxar fins que no han estat rebuts per una representació del govern local. A la reunió, que s’ha concertat a través de la intermediació dels propis agents municipals i d’altres treballadors del consistori, el govern s’ha compromés a respondre per escrit les demandes de la Favmir.

“Ens han reconegut que el símbol ha anat a la Deixalleria així que, si no ens poden fer un altre de nou, volem que ens compensin econòmicament”, ha dit el president de la Favmir, Antonio Cera, a la sortida de la reunió. “Tampoc no entenem–ha afegit- perquè l’alcaldessa ha donat ordre de retirar un emblema que va contra les retallades; no té cap mena de justificació, això és fer política d’ordeno i mano”.  Demà mateix, amb motiu de la proposta de cada dijous contra el tancament de les urgències sanitàries, la Favmir té previst penjar una pancarta en la mateixa barana del pont on es va col·locar el cercle amb les tissores. El col·lectiu espera rebre en breu una resposta de l’Ajuntament a les seves demandes, en cas contrari, ha anunciat que tornarà a fer noves accions de protesta.









 686 visites

dimecres, 27 de febrer del 2013

El PSC i CiU impediran l'aprovació d'una moció contra els desnonaments.

ICV-EUiA va presentar el dia 22 al registre de l'Ajuntament una moció en contra dels desnonaments. Aquest matí, després de Junta de Portaveus, diversos militants i simpatitzants de la formació manifestaven la seva indignació a través de les xarxes socials.


A aquestes alçades tothom està informat del drama que suposa aquesta pràctica criminal per part dels bancs.
Us deixem amb un enllaç on podreu llegir la moció sencera.
http://es.scribd.com/doc/127521578/20130222131056-Mocio-pdf

#LaCampanyaContinua


extret del blog de l'AV de Can Sant Joan


Per la dignificació del Rec Comtal

En resposta a les declaracions de la Regidora de Medi Ambient de l’ Ajuntament de Montcada Judith Mojeda.
El Rec Comtal necessita una intervenció global i no només un rentat de cara.
degradacio-rec-comtal-2013-(1)El Rec Comtal a Montcada i Reixac necessita de manera continua neteja, manteniment de les herbes, contenidors, il·luminació, senyalització informativa,  marcar el camí per a que puguin passar tots els veïns inclosos cadires de rodes, carros de la compra o cotxets de nens petits. Ara és un espai abandonat que utilitzem a diari un munt de veïns.
Hi han persones que embruten, però el que realment ens preocupa és que l’ajuntament no assumeixi les seves responsabilitats i, que a més, demani que ens denunciem entre ciutadans.
Els veïns ens preguntem “si el carrer Major també s’embruta, però la brigada el neteja de manera continua quin problema hi ha a Can Sant Joan? Som la perifèria? Som gent obrera i immigrant?” No tenim dret a espais arreglats i dignes? No ho entenem.
Disposar d’un medi ambient adequat és un dret constitucional que es recull en les ordenances municipals. Aquestes estableixen clarament l’obligatorietat del municipi de mantenir en correcte estat de conservació i neteja els serveis verds i els diferents espais que l’integren. Així mateix la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutatfa esment del Dret al Medi Ambient i la necessitat que els ajuntaments protegeixin els espais verds.
Des d’aquí convidem a la Regidora de Medi Ambient Judith Mojeda a fer una trobada al mateix Rec Comtal per posar fil a l’agulla.
La Campanya per la dignificació del Rec Comtal continuarà fins que l’Ajuntament realitzi una intervenció i millora integral de Rec Comtal a Montcada i Reixac.
De moment pots signar aquí:

La Brigada Municipal netejarà el Rec Comtal.

Segons hem pogut llegir a la Veu.cat la Brigada Municipal la Brigada tornarà a netejar el Rec Comtal. L'espai que ocupa el Rec Comtal , propietat d'ADIF, necessita d'una reforma integral per evitar que l'espai es converteixi en un punt d'abocaments il·legals, i facilitar el pas als veïns de Can Sant Joan i Vallbona que l'utilitzen diàriament.

Bona assistència de públic a la I assemblea de treballadors aturats.

Amb una cinquantena d'assistents, s'ha constituit l'assemblea d'aturats de Montcada i Reixac, reunida dilluns al vespre a l'ABI.
Durant els anys de la transició era habitual trobar assemblees d'aturats en molts municipis de l'àrea metropolitana, lentament van anar desapareixen totes. És molt difícil tornar a mobilitzar la població, i crear assemblees d'aturats. Són els aturats i les aturades els que han de tirar endavant iniciatives i mobilitzacions per tal de donar resposta i crear alternatives a la situació dels aturats.
Donar suport mutu, no deixar a ningú en situació d'exclusió, aconseguir feina, cap persona sense serveis bàsics, sense alimentació, sense habitatge són alguns dels objectius que s'ha marcat l'assemblea d'aturats en aquesta primera reunió. 
L'assemblea d'aturats es tornarà a reunir el dimarts 5 a les 19 hores a l'ABI

Perfil Facebook aturats i aturades de Montcada i Reixac.

http://www.facebook.com/pages/Assemblea-de-Treballadors-i-dAturats-de-Montcada-i-Reixac/313068318796020

dimarts, 26 de febrer del 2013

Comunicat d'Arran Montcada donant suport a la vaga educativa del 28F

L'organització juvenil de l'esquerra independentista ens ha fet arribar un comunicat en que dona suport a la vaga educativa de demà dijous. Arran Montcada i Reixac s'ha posat en contacte amb representants estudiantils dels tres instituts del municipi perquè la vaga tingui un seguiment massiu al municipi.
A continuació us deixem amb el comunicat d'Arran:


Arran amb el SEPC i el moviment estudiantil en la jornada de Vaga del 28 de febrer

Aquest 28 de febrer els i les estudiants d’universitats i instituts dels Països Catalans ens trobem en una altra jornada de vaga i lluita en defensa de l’educació pública. Aquesta vaga, ve convocada després d’uns mesos en què el govern espanyol ha intentat malmetre encara més la nostra educació pública i suprimir el català de les escoles. L’inici de tramitació de la Llei LOMQE, més coneguda com a Llei Wert, és una clara agressió a la nostra llengua i intensifica encara més el procés de mercantilització i retallades en que ja estava sotmès el nostres sistema educatiu.

Els i les estudiants d’universitats i instituts del nostre país observem que la ja de per sí deficitària inversió en educació pública s’ha reduït encara més els últims mesos. Les retallades pressupostàries aplicades als instituts públics del nostres país han provocat que molts d’aquests centres hagin de fer classes en situacions precàries: sense calefacció, en barracons mal condicionats, classes massificades de més de 35 alumnes, no substitució de professors quan aquests tenen una baixa,etc. A les universitats del nostre país, el procés de privatització iniciat pel Pla Bolonya es veurà continuat per l’estratègia universitària EU2015 que pretén aprofundir en la mercantilització de la nostra educació superior. A més a més, aquest any s’ha aplicat una pujada de taxes del 66%, la més gran de la història del nostre sistema universitari, que ha comportat que la majoria de matrícules tinguin un preu superior als 2.000 €, provocant que molts joves no poguessin accedir a una plaça universitària per motius econòmics.

Malgrat que els polítics i rectors culpables de la destrucció de l’educació ens intentin vendre que és culpa d’uns moments puntuals de crisi en què tothom s’ha d’estrènyer el cinturó, els joves i estudiants dels Països Catalans som conscients que les retallades en educació formen part d’una estratègia premeditada per aconseguir una educació superior elitista i on gran part de les classes populars no puguin accedir.

A part d’això, les retallades en educació també venen imposades seguint una dinàmica totalment classista que pretén que siguin les classes populars, en cap cas culpables de la situació de crisi capitalista que estem vivint, les que paguin el deute provocat per bancs, caixes i grans empreses. D’aquesta manera, el jovent dels Països Catalans no només estem sofrint una privatització de l’educació sinó que la patim al conjunt dels serveis públics com la sanitat, el transport públic, serveis socials, cultura, etc. Aquesta estratègia privatitzadora ve marcada per les directrius de la Unió Europea i l’FMI, amb el total consentiment dels polítics governants del PP i CIU, i vol aprofitar el moment de crisi per assolir un sistema de capitalisme salvatge en què la inversió pública es vegi reduïda al mínim i els grans capitals puguin saquejar, més que mai, els recursos de les classes populars.

Les lluites dels estudiants en defensa d’una universitat pública i allunyada del capital privat van totalment lligades a la lluita contra les privatitzacions i retallades que estan afectant el conjunt de serveis públics. Així, des d’Arran donem total suport al SEPC i a les assemblees de facultat que han convocat la vaga del 28 de Febrer i les mobilitzacions que es duran a terme els propers dies. Perquè els joves i estudiants no ens quedarem de braços plegats mentre els capitalistes arruïnen el nostre futur. El 28 de Febrer sortirem al carrer a cridar que volem una educació pública i ja n’estem farts de pagar el seu deute.

Per l’educació pública i popular: el 28 de Febrer Vaga d’estudiants!
Només lluitant tenim futur!

Veïns de Montcada participaran a la Trailwalker d'Intermón Oxfam

Un grup de veïns del municipi, s'està preparant per participar a la caminada Trailwalker 2013 que organitza Intermón Oxfam. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca
La Trailwalker és una caminada popular en equips de 4 persones, que han de recorrer 100 km en menys de 32 hores. L'inscripció a la caminada serveix a Intermón per lluitar contra la pobresa.
Divendres, han organitzat un sopar per recollir fons. Us deixem amb la info del sopar i us anunciem que s'han exhaurit les 190 places que s'ofertaven pel sopar.

1 de març - Sopar solidari amb actuacions musicals en directe.
A les 21 h, a l'ABI - Ateneu Domingo Fins (C/ Colom, 5, de Montcada i Reixac)
Places exhaurides !! (Som 190 persones)
Menú confeccionat i elaborat altruistament per LA CUINA D'ALFREDO FIGUEROA i MAGDA SALAT (visitar web). La Cuina d'Alfredo Figueroa i Magda Salat ens acosta a la cuina senzilla, però alhora amb encant, per seduir el paladar amb sabors exquisits. El principal actius d'aquests dos "grans dels fogons" és apropar la cuina de mercat, afegint senzillesa i naturalitat impartint classes en el seu temps d'oci per fer arribar els seus coneixements a la cuina de casa nostra.



ACTUACIONS ESPECIALS en directe i de forma també altruista, amb els artistes:
Xavier Piqué, cantant
Mariona Bosch, cantant
Santi Escura, pianista
Juanfer, concertista de guitarra
Javier Marzá, monologuista
i el Grup de Balls de Festa Major que encetarà el Ball

SORTEIG DE LOTS I REGALS !!!

Per descomptat, no oblideu que comptarem amb multitud de regals i lots cedits per col.laboboradors, empreses i companys, per afavorir la nostra tasca solidària amb Intermón Oxfam. Tots ells entraran a la rifa benèfica que realitzarem durant el sopar i que l'any passat va tenir tan bona acollida entre els assistents

Festa d´hivern de Can Piella.


 
 Aquest dissabte Can Piella celebra la seva festa d´hivern. Son ja tres anys i mig d´activitats diverses, enguany sota l´amenaça d´un desallotjament innecessari i injust. Aquesta ha de ser una oportunitat més (i no la última) de gaudir de l´espai i d´una festa popular i al mateix temps mostrar la nostra solidaritat per aquest projecte que fa que podem estar orgullosos d´algunes de les coses que es fan a Montcada. 


El programa és el següent:
 Matí:
11-12h Pallassos
12-14h Activitats infantils
12:30-13:30h Presentació del projecte de Can Piella
13:45h Cabritada popular + menjar vegà
Tarda:
16-18:45h Jocs rurals
18:45-19h Presentació horts comunitaris
19:15 – 20:30h Poetes a la brasa (Núria Martínez Bernis, David Caño, Guim Valls)
20:30 – 21:30h Miel de Atzabara (musica tradicional mexicana)
21:30 – 22:00h Espectacles circenses
21:00h Sopar popular
Durant el dia hi haurà pintura en viu. Graffiti a càrrec de Werens, Impaktes Visuals. http://www.impaktesvisuals.com/treballs/murals/
Nit:
22:00h Cercavila Amazigh
22:15h Pregó de festa
22:30h Batucada dels diables de Can Sant Joan
23:00h Kaj tiel plu (folk esperantista)
00:15h Banda Patilla (txaranga)
01:00h Microguagua (reggae)
02:30h Karabassà (batucada)
03:00h Sorpresa!
04:00h Banda Patilla (txaranga)
04:30h Sorpresa!
05:15h Txaranga torta-hooliganera
Al rebedor de la masia hi haura flamenquito durant la nit!
DJ’s…
Uns companys del col·lectiu Urtica Sound, dj Bas, dj Kiku, dj Jose! (reggae-dancehall, electrónica drum&bass, baseline mumbahcore…)
El cercavila amazigh acaba amb una jam a la carpa fins les 2:00,on començaran els dj’s.

dilluns, 25 de febrer del 2013

Signa per la neteja del Rec Comtal.

De nou, són els veïns de Can Sant Joan, els que tornen a la càrrega per exigir la neteja del Rec Comtal. El montcadenc Antonio Alcántara, i l'AV de Can Sant Joan han iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma online Change.org per tal que l'Ajuntament dignifiqui l'espai que durant segles a abastit d'aigua la ciutat de Barcelona.
El tram a celobert del Rec Comtal que va des de Can Sant Joan a Vallbona, podria convertir-se en una zona verda de passeig i de lleure per el barri i el municipi si el govern municipal optés per la seva dignificació. En canvi, ens trobem en una zona més que verda, grisa, perillosa i bruta.
Podeu signar en aquest enllaç: http://www.change.org/es/peticiones/ajuntament-de-montcada-i-reixac-un-rec-comtal-limpio-y-cuidado-en-montcada-i-reixac

Opinió. Deixadesa del medi ambient.


Extret del facebook de Les Altres Veus, enviat pel Nervi de la llibertat.

Lamentable, pero yo añadiría algo más a la noticia: al AYUNTA-MIENTO de MiR se la suda el medio ambiente y la salud de sus habitantes. Ya en tiempos de Cesar AZ, y después de un paseo por el río Besòs, donde descubrí un vertedero de pigmentos, tintes, pinturas, decapantes y disolventes, y restos de ruinas y trastos, me puse en contacto con la “Agencia Catalana de l’Aigüa (ACA)” para dadles a conocer el lamentable estado de los márgenes del río. La respuesta de l’ACA fue ir a conocer el estado del río, invertir, y actuar, y en parte gracias a la presión ejercida por mua, y esto dicho de boca de un trabajador de la diputación, ya que les enviaba textos y fotos cada rato para saturarles el correo con mierda (de fotos), el mismo correo iba dirigido a medios d comunicación (y en algunos salieron en la sección de foto denuncia), entidades ecologistas de aquí y de más allá (vaya se enteraron hasta en la china) y a otras entidades sociales y políticas de MiR (pocas respuestas e interés logre por parte de entidades de MiR, incluso a las que yo pertenecía).
Cesar, en conversación por facebook me dijo que no se mojaban, no les pertocaba esto, aunque años atrás si que actuaron en una limpieza del río, y gracioso fue ver en la VEU a una regidora de medio ambiente llamada Eva (si la mente no me falla) como alardeaba de sus actuaciones diciendo que ellos un año antes habían trabajado para el río, a esta le mande un mensaje para hacerle memoria, ya que alardeaba de un año atrás y eran cinco (una mentira en un medio de comunicación!!), no recibí respuesta.
En el turó de Montcada la misma historia de mierda, vertederos por cualquier lugar, donde llegue un coche, allí hay mierda. De estos vertederos recibieron también todo tipo de fotos, incluso están localizadas por GPS, ya que un día estuve con AGENTS RURALS dando vueltas con el coche por el turó y si hoy os dais una vuelta por ahí, veréis la decadencia de un “espacio natural”. Motivado por los mismos trabajadores de la Diputación los que me agradecieron las molestias, y animándome a que siguiera denunciando estos casos de dejadez empecé a recorrer lugares en busca de vertederos para que tuviesen constancia al menos de estos, y ya a vuestra actual alcaldesa “la pija” le hice llegar toda información posible, por este medio y en persona, lo único que conseguí fue que me eliminara de sus contactos de facebook (ya no somos amigos ).
Viendo mi fracaso en el intento de crear conciencia del problema entre entidades de MiR, y cansado de no obtener respuestas por parte de ellas, renuncié a seguir denunciando, y esto que os cuento es solo un pequeño resumen, en la que no doy cabida a muchas anécdotas si no nos daría las tantas leyendo, pero para que os hagáis a la idea, y sirva de referencia, en la entrada del cementerio de Collserola (Coll de Montcada) había antes unas prostitutas trabajando, justo en el mismo lugar hay un vertedero de dimensiones exageradas, en su día las putas fueron expulsadas por la presión ejercida por una señora que ejerce un negocio allá, pero la mierda sigue allá, o bueno es saber que el mismo ayuntamiento les facilitaba la llave para abrir la cadena que da paso al río besòs, a las prostitutas de la carretera de la roca, para que pudieran ejercer su trabajo)… y ya me cayo.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac continua abandonant l’històric Rec Comtal


La brossa es continua acumulant i les herbes continuen creixent sense cap mena de control. La gent continua embrutant l’espai i l’ajuntament no acompleix les seve obligacions de neteja i manteniment de l’espai. Els veïns ens preguntem “si el carrer Major també s’embruta, però la brigada el neteja de manera continua quin problema hi ha a Can Sant Joan? Som la perifèria? Som gent obrera i immigrant?” No ho entenen.

Fotografia realitzada el 22 de febrer 2013

Des de juny fins a setembre del 2012 el veïnat havia denunciat la situació de l’espai de diferents formes:
http://www.lesaltresveus.cat/2012/09/continua-la-degradacio-del-rec-comtal.html

Al setembre-octubre del 2012 la notícia va saltar als mitjans de comunicació:
Ø El Periódico de Catalunya: http://www.lesaltresveus.cat/2012/10/el-rec-comtal-al-periodico-de-catalunya.html
Ø El setmanari La Directa: http://www.lesaltresveus.cat/2012/09/degradacio-del-rec-comtal-la-directa.html

I finalment al mes d’octubre l’ajuntament va retirar 25 bosses de brossa industrial de l’espai però no va fer cap manteniment. I des de les hores no l’ha tornat a fer.
http://www.lesaltresveus.cat/2012/10/el-rec-comtal-per-fi-net.html

A finals de febrer del 2013 l’espai continua brut, sense manteniment i amb les herbes creixent desmesuradament.

Disposar d’un medi ambient adequat és un dret constitucional que es recull en les ordenances municipals. Aquestes estableixen clarament l’obligatorietat del municipi de mantenir en correcte estat de conservació i neteja els serveis verds i els diferents espais que l’integren. Així mateix la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat fa esment del Dret al Medi Ambient i la necessitat que els ajuntaments protegeixin els
espais verds.


Fotografia realitzada el 22 de febrer 2013

Quan pensa l’ajuntament assumir la seva responsabilitat i fer el manteniment integral i continu de l’espai? Haurà de tornar a sortir a la premsa per a que facin alguna cosa? O al final hauran de ser els veïns els que netegin tot l’espai i busquen el lloc adient per portar la brossa? Esperem trobar aquestes respostes en els propers dies.

Corresponsalia de Les Altres Veus a Montcada Can Sant Joan

Primera assemblea d'aturats de Montcada i Reixac

Aquesta tarda a les 19 hores, a l'Ateneu Domingo Fins es celebrarà la I assemblea d'aturats del municipi.

dijous, 21 de febrer del 2013

Premsa:"Eureka!" el nou disc de la Pegatina en exclusiva

 "El País" informa de la presentació del 4art disc de la Pegatina i ens ofereix la possiblitat de sentir els temes d´aquest nou treball.

La Confederació d’AV de Catalunya es mostra contrària al dessallotjament de Can Piella


La Confederació d’AV de Catalunya s’adhereix a la defensa del col—lectiu que okupa Can Piella amenaçat per una ordre de desallotjament 
 La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), que aglutina 546 associacions veïnals i federacions de tot el territori català, se suma a la defensa del col—lectiu que okupa la masia de Can Piella, dins del terme municipal de Montcada i Reixac, que des de fa més de tres anys, ha estat treballant per a convertir aquesta masia abandonada en un centre social pel veïnat de les
rodalies i en un indret de referència per a posar en pràctica projectes alternatius per una economia més sostenible al servei de les persones, i no de l’especulació urbanística i el benefici privat.
 La CONFAVC, veient l’acceptació social dels veïns i les veïnes que han recolzat el projecte amb més de 2.000 persones sòcies-, així com el recolzament dels ajuntaments veïns de La Llagosta i de Santa Perpètua de Moguda, demana a les administracions competents que aturin l’ordre de desallotjament cautelar emesa per l'Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallès des de fa 4 dies (15 de febrer), després de que l'Audiència Provincial de Barcelona desestimés el recurs presentat pel col—lectiu a l’octubre.
 L’entitat veïnal, que històricament ha denunciat l’ús del sòl per l’especulació urbanística allunyada d’un ús social per l’accés a l’habitatge o per un aprofitament comunitari, creu que malgrat la finca sigui del conglomerat immobiliari Grupo Alcaraz, els deu anys d’abandó de la masia –un immoble catalogat- sense cap projecte programat fa evident que l’ús que la immobiliària en vol fer d’aquesta finca s’allunya del bé col—lectiu de la ciutadania.


http://www.confavc.cat

dimecres, 20 de febrer del 2013

Opinió contundent. Dijous manifestació per reobrir les urgències.

Per acabar amb les tisores ,nomes cal una pedra,doncs sabem que hem de fer veins i veines,continuar tots els dijous cada vegada amb mes contundencia,pero tota Montcada d una vegada,ja hi ha prou de veure sempre manifestanse als mateixos,a la gent de montcada li sua tres collons tot? vinga ocupem els carrers veins.

------------------------

Dijous 19.30 plaça Lluís Companys.

Opinió. Jose Maria Campos opina 'sobre la situació política actual'.

Vamos a ver Sra. Alcaldesa es posible que a un ciudadano/a de Montcada le resbale el que sus compañeros de partido, altos responsables de la dirección del PSC se refieran a usted, o bien como la " pija" o la "tonta del culo", pero usted no puede decir que eso a usted no le afecta, porque debiera afectarle y mucho ya que faltándole el respeto a usted están faltando el respeto a la institución que usted representa, así es que tome nota señora Alcaldesa no vaya a ser que con declaraciones como esta los vecinos/as de Montcada acaben pensando que sus irrespetuosos compañeros algo de razón tienen. Mire usted puede reafirmar su inocencia tantas veces crea necesario pues le asiste algo que en derecho se llama presunción de inocencia.....y no seré yo quien se la niegue..... pero lo que no puede hacer Sra. Alcaldesa es tratarnos de tontos a los ciudadanos, hace días que se ha levantado el SECRETO DE SUMARIO en la pieza separada que le afecta a usted directamente y aquellos que hemos tenido interés, como es público, hemos podido leer el expediente de diligencias previas remitido por el Juez al Tribunal Superior de Catalunya donde se explica exhaustivamente lo que ha ocurrido en el proceso de contratación de la Directora del Área de Política Territorial y hemos podido leer, no interpretar, no sino leer, lo que dice el Sr. Juez que ocurrió y desde luego nada tiene que ver con lo que usted afirma que ocurrió, así es que Sra. Alcaldesa como mínimo no tergiverse, no acuse a los demás......recuerde que es usted la que está imputada y que no la ha imputado ni la oposición ni los vecinos....ha sido el Juez por lo tanto deje que el Juez sea el que decida sobre su culpabilidad o inocencia. Por cierto la invito a que cuelgue en la veu.cat el expediente de diligencias previas remitido por el Juez......

Montcada Centre perd 21 places d'aparcament gratuït.

L'Ajuntament i l'empresa Tort SA no han renovat l'acord de cessió del solar, situat a la confluència dels carrer Major, Montiu i Generalitat. El 22 de Gener del 2010, l'Ajuntament anunciava que Montcada Centre guanya espais d'aparcament i  fa unes setmanes operaris de l'empresa Tort van pintar els murs, tancar el solar, i penjar un cartell.


dilluns, 18 de febrer del 2013

ICV-EUiA carrega durament contra el PSC i CIU, i publica algunes parts del sumari

Us deixem amb el comunicat integre de la coalició ICV-EUiA, on es defensa dels atacs rebuts aquests últims dies pels dos partits al govern municipal, PSC i CiU.


El PSC de Maria Elena Pérez, retira les tisores de les retallades.




Sembla ser que la performance de la setmana passada a les portes de l'Ajuntament, on es va entregar una ambulància, per tal de continuar denunciant les retallades als serveis sanitàris del municipi i el tancament de les urgències, no va sentar gaire bé als regidors socialistes que acte seguit van ordenar, a la brigada municipal o algun altre estament de l'ajuntament la retirada de les tisores. Aquestes tisores, símbol internacional en contra les retallades dels governs neoliberals, portaven ja un any instal·lades al pont de la Salle, i s'havien convertit en un element més del mobiliari urbà del municipi.
La FAVMIR, ha presentat una instància a l'ajuntament per tal de recuperar les tisores i l'ambulància, que es farà efectiva aquest mateix dilluns a les portes de l'ajuntament.
  

Balanç de la Policia Local del 2012.


Llegim a laveu.cat el balanç anual de la Policia Local. Des de aquest mitjà volem fer la nostra particular valoració de la notícia i del model policial local.
Com qualsevol departament públic, la Policia Local, competència de l'Ajuntament, hauria de ser transparent, normativitzada i oberta al debat. Un dels problemes sistèmics del sistema polític actual, és falta de participació i transparència. La policia, degut al seu caràcter històricament repressiu, hauria de ser un dels departaments més oberts i participatius, on tota recança i desconfiança hauria de ser esvaïda  Com qualsevol departament municipal pot ser sotmès a debat, entre tots els ciutadans podem decidir quin és el model policial que volem.
No és el mateix, un cos autonòmic com poden ser els Mossos d'Esquadra, despersonalitzat i poc integrat a l'entorn; avui estàs aquí, demà estàs allà, i segur que no vius aquí. Alguns dels membres de la Policia Local els pots veure passejar i comprar a les mateixes tendes on comprem molts de nosaltres. No és agradable trobar-te en situacions de tensió amb persones que habitualment et trobes pel carrer, situació que fem extensiva a tots els membres de la Policia Local. Moltes d'aquestes situacions de tensió es podrien evitar amb un model de convivència acceptat socialment.
De la mateixa forma que l'educació hauria de ser una aposta social, no exclusivament escolar, el model policial hauria de ser una aposta social i educativa, no repressiva.
Les dades que destaca la regidora de seguretat, Carme Porro, són les que són i les podeu llegir a l'article. D'altres estadístiques són obviades: quants ciutadans s'han sentit molestos per actuacions policials, quantes actuacions xulesques i prepotens han efectuat els membres de la Policia Local, quantes inspeccions a Lafarge han efectuat, quantes inspeccions d'abocaments de residus als nostres rius s'han realitzat....
Tenim constància de la poca mà esquerra i de la molta mà dreta que es gasta la Sra. Carme Porro.
També podriem parlar de quant ha costat les vigilàncies del pàrquing municipal, per part d'un membre de la Policia Local durant les últimes setmanes.
I que quedi clar que agraïm enormement a tots els agents del cos que ajuden en un moment o altre de la jornada laboral a que circulem millor, que els nostres infants entrin segurs al centres educatius i les seves actuacions en casos d'emergència.

diumenge, 17 de febrer del 2013

La direcció de l'IES Montserrat Miró prohibeix el Carnestoltes.

No és una broma, aquest any la direcció de l'Institut Montserrat Miró que porta més de 3 anys en lluita per tal de construir un nou edifici que compleixi, uns mínims de seguretat i de salubritat, i no suposi un perill per els alumnes, mestres i personal no docent, ha prohibit que els alumnes facin cap referència ni celebrin la festa de Carnestoltes.
Divendres passat, alguns alumnes van assistir a l'institut, amb barrets, bigotis, perruques i disfresses. La direcció del centre va apartar els alumnes amb motius festius, els que podien fer desaparèixer els motius carnavalescs amb facilitat van ser obligats a fer-ho: netejar-se les cares maquillades, enretirar les perruques... I aquells que venien disfressats van ser enviats a casa perquè canviessin de vestuari abans de poder entrar a l'aula.

Aquesta decisió per molt que s'escudi en les retallades recorda a les èpoques més fosques del franquisme

ICV-EUiA demana la dimissió de Maria Elena Pérez i Joan Maresma.

L'alçament del secret de sumari, ha permès tenir accés a algunes de les converses que van mantenir els germans Bustos i el ex-secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández i que impliquen a l'alcaldessa de Montcada i Reixac.
La coalició ICV-EUiA demana la dimissió de l'alcaldessa, Maria Elena Pérez, per haver cedit a les pressions de l'aparell del partit i canviar el devenir del concurs públic, recordem que en els converses es pot deduir que en un primer moment, Carmina Llumà va ser qualificada una persona no apta per exercir el càrrec. Després de les pressions dels germans Bustos i de Daniel Fernández, el No Apta, es va convertir en un Apta.
Pel que fa a Joan Maresma, la coalició, amb 4 regidors a l'Ajuntament, argumenta la necessària connivència del Tinent d'Alcalde Joan Maresma, en aquest i altres casos de males pràctiques polítiques que s'han vingut desenvolupant en els últims anys a Montcada i Reixac.

dissabte, 16 de febrer del 2013

Premsa: Jornades d´hivern a Can Piella


A continuació reproduïm l´article del Pais sobre les activitats de Can Piella aquest cap de setmana:

Jornadas de invierno en Can Piella

Los ocupantes de la masía, en Montcada i Reixac, se enfrentan a una nueva orden de desalojo

La masía de Can Piella se enfrenta de nuevo a una orden de desalojo. El pasado octubre el Juzgado de Cerdanyola del Vallés inició el proceso para desalojar la finca situada en el municipio Montcada i Reixac, pero quedó paralizado por las movilizaciones sociales en defensa de este espacio. Finalmente la Audiencia Provincial de Barcelona ha desestimado el recurso presentado por los vecinos. El pasado jueves los Mossos d’Esquadra acudieron a la masía para informar a los miembros de la asociación de que les daban un plazo de cinco días para desalojarla de manera voluntaria.
Pero una vez más la asociación que da vida a Can Piella desde el año 2009, coordinada por unas 40 personas de edades comprendidas entre los 20 y los 65 años y en la que hay inscritos más de 2.000 socios, no se rinde. Como protesta ante el posible desalojo han decidido intensificar su programación de actividades sociales con las Jornadas de Invierno Incubando Alternativas, en las que desde hoy y hasta el domingo harán talleres de pan, depuración de agua o estampación, de trabajos en la huerta, de debates, charlas o actuaciones musicales. “Construimos más ante esta situación injusta, intensificamos las actividades que normalmente hacemos”, cuenta Oleguer Llimós, uno de los miembros de la asociación. Además lamenta que la orden de desalojo haya llegado ahora porque “estábamos viviendo un momento muy bonito, con muchas iniciativas. Estamos construyendo una casita de madera como se hacía antaño, con encajes, ha comenzado un curso de iniciación a la horticultura que ha tenido muy buena acogida, otro de plantas medicinales… Esperemos que podamos seguir y que no nos echen de aquí”.
De momento el colectivo de Can Piella cuenta con el apoyo de dos de los ayuntamientos de los municipios más cercanos, La Llagosta y Santa Perpetua. Sus alcaldes ya han pedido conjuntamente al juez la suspensión del desalojo y el archivo del caso. El problema es que la masía pertenece a Montcada i Reixac, cuya alcaldesa todavía no se ha pronunciado ante el juez. La asociación muestra en todo momento su intención de llegar a un acuerdo a través del diálogo con el Grupo Alcaraz, propietario de la masía que reclama su derecho al uso de la propiedad.
Bárbara Moret, otra de las integrantes de Can Piella, cuenta que para ellos todo lo que hacen es “una reivindicación de que hay otra manera de funcionar, de buscar soluciones para construir otra cosa. Salir a manifestarse está genial pero si se complementa con actividades, la protesta se demuestra mejor”.  A través de su página web han impulsado la campaña oiga.me para que quien quiera pueda firmar a favor de Can Piella. Además han creado un manifiesto para las entidades que se quieran adherir al proyecto. Su compañero Oleguer asegura que no van a parar y que en caso de ser desalojados “continuaremos reivindicando estas ideas y a ser posible en otro lugar de Montcada, porque aquí hemos creado algo muy bonito, entre ciudad y campo, una ventana a otra forma de funcionar y eso no lo queremos perder”.

divendres, 15 de febrer del 2013

Opinió: És ben lleig el lloc en el que quedem

  A continuació us fem arribar una opinió rebuda en forma de comentari a dos articles publicats recentment:

És ben lleig el lloc en el que quedem els ciutadans i ciutadanes de Montcada i Reixac en saber que, després de la dimissió del “Cèsar i la Guàrdia Pretoriana”, el PSC ens va assignar una nova alcaldessa de la qual el principal dirigent comarcal pensa que és “tonta del cul”. Si aquesta és l’estimació que aquest partit té cap al nostre municipi i la nostra gent, el PSC no hauria de treure ni un sol vot en les properes eleccions.
Naturalment això seria així, si consideréssim que la hipòtesi de l’alcalde imputat (“persona a qui s'imputa un delicte”) fos certa i l’alcaldessa del nostre poble fos “tonta del cul”.
  Atés que aquest home, l’excalde de Sabadell, no sembla molt de fiar i el valor de la seva paraula és més aviat escàs, hem de considerar seriosament la possibilitat que María Elena Pérez no sigui “tonta del cul”. Però aquesta possibilitat solament s’hauria de tenir en compte segons l’actitud que la mateixa insultada adopti davant d’aquell que l’insulta i de l’organització política que, ara per ara, acull “l’alcalde faltón” .
  Haurem de pensar que aquest individu no té raó, si l’alcaldessa de Montcada reivindica de manera innegociable davant del seu partit la seva pròpia dignitat i la del municipi al qual representa. Haurem de pensar que l’alcaldessa no és “tonta del cul”, si reclama la immediata expulsió del PSC d’aquest individu, i no per la seva imputació, sinó pel menyspreu vers una militant i càrrec institucional del partit i pel menyspreu del municipi al qual representa com a alcaldessa.
  Si aquest senyor no és expulsat, l’alcaldessa s'hauria de donar de baixa del PSC–sense necessitat de renunciar a l’Alcaldia–,o llavors haurem de pensar que no només és “tonta del cul”, sinó que és incapaç de defensar la dignitat pròpia i la del municipi al qual intenta representar.

dijous, 14 de febrer del 2013

Bustos dimiteix, Pérez....


A Sabadell l´alcalde Manel Bustos deixa l´alcaldia no per dignitat, no per gust, ho deixa per no debilitar les estructures del seu partit i la seva manera de fer, "poc honesta". 
http://www.ara.cat/politica/bustos-sabadell-psc_0_865713519.html

En canvi al nostre poble tot segueix igual, la nostra alcaldessa plora, no per la contaminació, ni el tancament de les urgències, ni el no soterrament,etc. Plora per ser una alcaldessa dèbil que claudica davant de les persones que la van col·locar a l´alcaldia i que li diuen qui és bo per contractar i qui no.....
http://www.ara.cat/politica/bustos-sabadell-psc_0_865713519.html


Això s´anomena tràfic d´influències i també és un delicte!!!




* Reproduïm part de l´article d´avui al Pais on explica com van anar els fets (si voleu llegir l´article sencer cliqueu el link)



El Ayuntamiento de Montcada publicó las bases del concurso público para designar director de área territorial en abril de 2010. Las bases dejan claro que es un puesto “no permanente” y que solo pueden optar a él “aquellos candidatos que hayan obtenido de la empresa de selección el resultado de apto”, según la exposición razonada que el juez de Sabadell ha enviado al TSJC. Las ocho llamadas restantes que acreditan el presunto tráfico de influencias se suceden a partir de esa fecha.
Las cosas no van bien. Carmina Llumà parece no dar el perfil para el cargo -retribuido con 52.000 euros anuales- y hay otras candidatas mejor situadas. Manuel Bustos hace un encargo a su hermano: “He estado con ella (Llumà) y me he quedado muerto con lo que me ha explicado. Creo que tendrías que coger el coche e ir a hablar con ella (la alcaldesa) en Montcada. Si pasa alguna cosa que no es la que tiene que pasar tendremos un problema”. Paco Bustos cumple, visita a la alcaldesa y regresa más tranquilo. “No, solo para decirte que ya he estado con ella y que todo bien y controlado”. Pese a que ambos hablan “de forma críptica y en clave”, dice el juez, el significado de lo que ha ocurrido no da lugar a dudas: ambos ejercen “presiones” sobre la alcaldesa mediante “entrevistas personales” en una relación que “no es entre iguales”.
La tesis del juez la confirma la advertencia posterior del alcalde a Daniel Fernández: “Llámala (a la alcaldesa), no te fíes porque esta niña es tonta del culo (...) Y, si no la apretamos un poco, se va a dejar influenciar por la mala gente que tiene a su alrededor”. El secretario de organización del PSC habla con María Elena Pérez y se mofa de los procedimientos públicos de contratación: “Ahora, cuando fichan a un directivo (en Montcada), tiene que haber un proceso de selección y para eso tienen contratada a una empresa. Ríete, ríete, Pepita. Pues la empresa ha hecho un informe, un psicotécnico (...) y declara no apta a nuestra candidata (...) Bueno, pues yo le he dicho, oye, que cojan a la empresa y el no apta que quiten el no, ¿vale?” Fernández da a entender que un político puede decirle a esa empresa que dé la mejor puntuación a la candidata a la que quiera colocar. Y Bustos se carga de un plumazo cualquier atisbo de transparencia en la administración: “No no, hay que cambiarla, ya le he dicho. Hablaré con mi hermano y la cambianos y ya está, tú”.
Cinco días antes del nombramiento, el ambiente es distendido. Los Bustos convienen que el tema “se está resolviendo”. La buena nueva se confirma el 29 de mayo. Paco le dice a Manuel: “Solo para que lo sepas, lo de la Carmina, que hoy han firmado el decreto, ya se lo han dicho. El lunes empieza a trabajar”.

Regalen l´ambulància de la Rua a l´ajuntament de Montcada i Reixac




Ahir la FAMIR va fer entrega de l´ambulància utilitzada durant la Rua de dissabte a l´equip de govern de l´ajuntament.D´aquesta manera volen fer visible el malestar creat arran del tancament del servei nocturn d´urgències al CAP de Montcada fa 18 mesos.
  Aquest acte forma part de la lluita per l ´obertura de les urgències nocturnes, que fa que cada dijous ens manifestem per exigir una sanitat pública i de qualitat les 24h.

Premsa: Nova amenaça de desallotjament de Can Piella a partir del 20-F


Nova amenaça de desallotjament de Can Piella a partir del 20-F