dijous, 28 de març del 2013

La guerrilla de la comunicació: 1er Aniversari de Les Altres Veus

El mitjà de comunicació montcadenc, Les Altres Veus, neix fa un any amb la intenció  de ser un mitjà popular i de contrainformació, no subordinat per cap partit polític ni cap grup social. D’aquesta manera, ha anat creixent dia a dia i ha aconseguit un bon nombre de lectors fidels.

Per tal de celebrar el primer aniversari de Les Altres Veus, amb tots els nostres lectors i amics, hem volgut organitzar unes jornades titulades La guerrilla de la comunicació que estan formades per un seguit d’actes que us expliquem a continuació.

Les jornades tindran una durada d’una setmana, en la qual cada dia aquells i aquelles que ho desitgin podran gaudir d’alguna de les nostres activitats, les quals es duran a terme al Casal Popular El Brot ( Crta. Vella, 52 – Montcada i Reixac).

Començarem el dia 1 d’abril amb el Taller de tractament d’imatges. El dia següent és durà a terme el Taller de tractament de vídeo i el dijous dia 4 realitzarem el taller d’àudio, tots ells es realitzaran de 20 a 21h. El divendres dia 5 d’abril, de les 19 a les 21h, realitzarem la sessió radical comunity manager (facebook, twitter i blog) amb les companyes de X.net.

Quin paper han de jugar els mitjans de contrainformació locals? És el debat que durem a terme el dissabte dia 6 a partir de les  19:30, també al Casal Popular el Brot, amb la presència d’un membre del setmanari de Contrainformació La Directa i Ismael Avila de RàdioTrama.  Acabarem l’acte amb un sopar de pinxos i festa popular amb PD Scar.

Les jornades de celebració, La guerrilla de la comunicació, finalitzaran el diumenge dia 7 d’abril, a partir de les 19:30h, amb el naixement del programa de radio de Les altres veus i la presentació de la nova pagina web.

dimecres, 27 de març del 2013

La Guerrilla Acció Atac Art Brossa demana col·laboració ciutadana.


Salutacions Poble!

Avui donem el tret de sortida d’aquesta campanya, començarem a rondar per Montcada i Reixac, informant (encara més) dels nostres propòsits a diferents mitjans de comunicació, entitats de tot tipus, tant del Municipi i d’arreu amb la intenció de que la gent comenci a tenir més coneixement dels problemes que afecten greument el nostre entorn natural.
Ja portem gairebé un mes fent algunes mogudes al Municipi, tant al carrer com per Internet (operació escrache zybernetiq torracollons), les nostres accions fins ara han sigut ben rebudes, per part de molta gent que d’una manera o altre, s’han assabentat d’aquestes accions comeses, perpetrades per uns follets i unes fades que van sortint del bosc per baixar de la muntanya. El que a tu no t’agrada veure a la teva porta de casa, ni al carrer, però la cosa va més enllà d’uns petits “monuments de merda” que s'han fet en diversos llocs de la Ciutat de Montcada, i d’aquí en endavant les nostres accions comencin a tenir un toc més agressiu (s’acaba la paciència).
Nostre propòsit és informar a la gent dels greus problemes que afecten al nostre patrimoni històric i natural, i denunciar davant els mitjans de comunicació, institucions governamentals i col•lectius i entitats varies aquests problemes.
Nostre objectiu es crear consciència i convidar a la gent a tenir seny i cura dels nostre patrimoni històric i natural, ja molt malmès pel pas dels anys on el medi natural ha sigut víctima del salvatge capitalisme industrial, i especulatiu al Municipi de Montcada i Reixac i d’arreu del País, i el nostre patrimoni històric a sigut víctima de l’oblit.
Tenim feina a fer, i pot ser que la nostre proposta de com fer les coses, a molta gent del Municipi no farà molta gràcia, però per ara no trobem una altre manera de fer les coses, volem ser agressius davant d’un problema tant greu que perjudica seriosament l’entorn natural, i la passivitat de les institucions (Ajuntament de Montcada, consorci del Parc de la Serralada de Marina, Agència Catalana de l’Aigua...) ens obliga a fer les coses com creiem que les hem de fer.
Això per alguns pot sonar a amenaça, i no, no és això, nosaltres no amenacem a ningú, simplement fem arribar la nostre crítica d’una manera que cridi l’atenció, tant a la gent com de les institucions a les que declarem “institucions no grates” per no tenir cura de l’entorn natural i el patrimoni del poble.
Si això t’arriba i tens curiositat del nostre futur immediat, millor que ni et preocupis d’intentar contactar amb nosaltres, però si com nosaltres esteu farts d’aquesta situació, i tens ganes de participar a les nostres accions ens veurem molt aviat a les nostres assemblees clandestines.

Com pots ajudar-nos.
Pots informar als teus companys i companyes d’aquesta campanya d’acció, denúncia i conscienciació, si ets d’alguna entitat, o a títol individual ens vols conèixer concretem la nostre visita a l’adreça de correu electrònica gaaabcat@gmail.com
Actua com fan els follets i les fades del bosc. Quan vagis a sortir a la muntanya, porta unes pinces (o algun estri per recollir brossa), i una bossa, recolliu la merda que trobeu a la muntanya, baixeu aquesta brossa a un punt de la ciutat, i fes visible la teva queixa (nosaltres signem les accions com #Montcada #AbocadordelVallès). La merda la pots deixar en qualsevol punt que sigui visible, així molta gent es pot assabentar de que va la cosa, quan més creatiu siguis, més gent s’acostarà.
Si tens fotografies d’agressions al medi ambient, deixalles al bosc, abocadors il•legals, ens podeu fer arribar a l’A/e gaaabcat@gmail.com o etiquetar-nos a la foto, o penjar-la directament a la pagina de facebook MIEDO AMBIENTE EN MONTCADA I REIXAC (agregem l’enllaç a comentaris).
http://www.facebook.com/guerrillaaccioatac.artbrossa
Denuncia tu mateix, denuncia tu mateixa.
Fes arribar la teva queixa a:
-Diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient
934 022 456
m.espaisn.media@diba.cat
-Diputada adjunta de Medi Ambient
934 022 456 am.media@diba.cat
-Diputat adjunt d'Espais Naturals
934 022 481 am.espaisn@diba.cat
-Coordinador en matèria d'Espais Naturals i Medi Ambient
934 022 489 cm.espaisn.media@diba.cat
-Coordinador en l'àmbit d'Espais Naturals
934 022 481 cam.espaisn@diba.cat
-Gerència de Serveis d'Espais Naturals
934 022 425 gs.espaisn@diba.cat
-Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial
934 022 896 ot.territorial@diba.cat
-Oficina Tècnica de Parcs Naturals
934 022 484 ot.parcsn@diba.cat
-Oficina Tècnica d'Acció Territorial
934 022 483 ot.acciot@diba.cat
-Oficina Administrativa i de Suport Jurídic
934 022 421 o.adminsj@diba.cat
-Gerència de Serveis de Medi Ambient
934 022 485 gs.media@diba.cat
-Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat
934 022 441 ot.ccs@diba.cat
-Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental
934 022 451 ot.avga@diba.cat
-Oficina Tècnica de Sensibilització, Participació i Divulgació Ambiental
934 022 949 ot.sensibpda@diba.cat
-Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals
934 022 614 ot.prevencioif@diba.cat
-Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
934 022 565 o.estudisrc@diba.cat
-Oficina Patrimoni Cultural
934 022 566 o.patrimonic@diba.cat
-Grup CiU
934 022 249 gr.ciu@diba.cat
-Grup PSC
934 022 255 gr.psc@diba.cat
-Grup PP
934 022 252 gr.pp@diba.cat
-Grup ICV-EUiA-EPM
934 022 251 icv-euia-epm@diba.cat
-Grup ERC
934 022 360 gr.erc@diba.cat
-President
934 022 220 presidencia@diba.cat
-Vice-presidència 1a
934 022 231 vicepresidencia1@diba.cat
-Vice-presidència 2a
934 022 231 vicepresidencia2@diba.cat
-Vice-presidència 3a
934 022 019 vicepresidencia3@diba.cat
-Vice-presidència 4a
934 022 236 vicepresidencia4@diba.cat
-Coordinació de Concertació i Assistència Local
934 022 209 c.cal@diba.cat
-Consorci del Parc de la Serralada de Marina
934 022 428 p.smarina@diba.cat
-Alcaldessa MiR
alcaldia@montcada.org
-Agencia de Residus De Catalunya, Departament de Medi Ambient de la Comunitat Autònoma de la Generalitat de Catalunya — govern regional
Manuel Hernández Carreras
C/ Doctor Roux, 80
Telèfon: 93 567 33 00
Fax: 93 567 32 91
informacio.jr.dma@gencat.net
-Entitat Metropolitana de Medi Ambient — govern local
Carlos Cunill
Telèfon: 93 223 51 51
Fax: 93 506 96 96
conill@amb.es
-Agència Catalana de l’Aigua ACA
aca@gencat.cat
més endavant us informarem de les nostres accions!

Salut.

Can Piella, de rehabilitació patrimonial a alternatives del capitalisme

Ja fa gairabé 4 anys de l'ocupació de Can Piella, en un primer moment els treballs es van centrar en la rehabilitació de la masia després de més de 10 anys d'abando; finestres trencades, forats al sostre, parets caigudes, retirada de runa i brossa de l'interior de la masia... Un cop enllestides les obres d'adequació de la masia per fer-la habitable es va iniciar el projecte social. 
Segons el col·lectiu de Can Piella, s'ha acceptat socialment que els joves han d'estudiar una carrera, i acte seguit posar se a treballar per tal d'entrar al mercat de consum, intervanviant capitals per bens de consum. Can Piella vol trencar aquestes sinergies i es posa en marxa el projecte social que acompanya l'espai físic de la masia,i li dona ús a aquesta i al seu entorn agrícola.
El pla de Rocamora, així com gran part del nucli urbà de Montcada i Reixac és una zona amb molta aigua, en tota aquesta zona trobem moltes fonts naturals, facilitant d'aquesta manera el treball de la terra. Utilitzant a premissa zapatitsta de la Terra per qui la treballa, el col·lectiu de Can Piella,

dimarts, 26 de març del 2013

Avançament del nou disc d'Itaca Band

El grup moncadenc Itaca Band ha publicat un avançament del que serà el seu proper CD. En el següent video podrem escoltar un tros de les cançons "Rema" i "De puntillas". El nou treball veurà la llum el proper més d'abril.


Programa del I aniversari de Les Altres Veus.

La Guerrilla de la Comunicació.

Us fem un avanç del programa del I aniversari de Les Altres Veus. Estem acabant de tancar les hores i alguna història més. Anirem concretant en els propers dies.

Dilluns 1 d'Abril: Taller de tractament d'imatges.

Dimarts 2 d'Abril: Taller d'edició de vídeo.

Dijous 4 d'Abril: Taller d'edició d'audio.

Divendres 5 d'Abril: Sessió Radical Comunity Manager (Facebook, Twitter i Blog) 

Dissabte 6 d'Abril: Debat. Quin paper han de jugar els mitjans de contrainformació locals? Amb la presència d'un membre de La Directa i Ismael Ávila de Ràdio Trama.
                           Sopar de pintxos i Cafeta PD Scar.

Diumenge 7 d'Abril: Programa de ràdio de Les Altres Veus i presentació de la nova web. 


S'enreda el futbol municipal.(2)

Fa unes setmanes, el Club Deportivo Montcada anunciava el trencament de l'acord amb l'Escola de Futbol Montcada, per el qual l'EF, s'encarregava de la formació de les categories inferiors. Convé recordar, que ja la temporada anterior el CD Montcada va decidir unilateralment la creació d'un equip juvenil.
La recuperació de les categories formatives per part del CD Montcada, respon, segons el mateix club, a la falta de formació que l'Escola de Futbol ofereix als seus jugadors. En els últims 8 anys, aquest club ha estat l'encarregat de formar tots els jugadors del municipi, enterrant definitivament rivalitats entre barris i clubs.
El trencament unilateral del conveni pel qual, tots els jugadors del municipi es formaven a l'escola de l'EF Montcada, deixa un panorama incert en el futbol formatiu del municipi, que no es resoldrà segurament fins l'inici de la temporada vinent.
Des de la redacció, en els últims dies hem parlat amb diferents persones relacionades amb el futbol local per tal de saber la seva opinió respecte aquesta situació. Alguns d'ells mostraven la seva preocupació per l'incertesa de la situació i com quedaran els equips dels seus fills l'any vinent. D'altres apuntaven a interessos econòmics com a causants del trencament. Fins ara, els diners que les famílies destinaven a l'EF Montcada, anaven destinats íntegrament a la formació dels seus fills; una de les fórmules que utilitzen alguns clubs per tal de mantenir els seus equips sèniors a una categoria per sobre de les seves possibilitats, és revertir aquests costos en els jugadors del planter, incrementant així l'aportació de les famílies als clubs. Una mare, ens mostrava la seva preocupació, perquè tenia la intuïció que les categories inferiors del CD Montcada deixessin de banda, la seva vessant més social i educativa (recordem que parlem d'infants entre 5 i 15 anys) per implantar una formació basada en el rendiment i la competició. Una de les opinions rebudes, i que agafem en pinces, ja que no hem pogut contrastar, parla d'interessos d'alguns partits polítics de l'oposició del municipi, per tal de crear merder dintre del futbol municipal i convertir el CD Montcada en el seu 'cortijo particular' amb el beneplàcit del president de l'entitat Modesto Sanchís.
Segons llegiem a la Veu.cat en aquesta notícia, el regidor d'esports, Marc Rodríguez, no ha volgut entrar a valorar les propostes d'una entitat esportiva que és privada, però si que es mostrava preocupat pel fet que la presència de més equips utilitzant els ja saturats estadis de futbol municpi, podria comportar.

dilluns, 25 de març del 2013

S'enreda el futbol municipal.(1)

Des de fa anys, en el futbol i el bàsquet municipals es barregen els interessos públics i privats, així com interessos econòmics.
Un dels feus electorals de l'última dècada per el PSC a Montcada i Reixac ha estat el futbol. Des de l'època de Juan Parra regidor d'esports i César Arrizabalaga a l'alcaldia, s'havia teixit una xarxa de complicitats, subvencions i amiguismes que allunyava aquestes entitats dels seus objectius fundacionals. És per tots sabut, i convé recordar, aquells sopars en campanya electoral on famílies i equips sencers assitien a les presentacions  dels candidats o els mítings finals de campanya. Aclarim que ni una, ni dues persones de les que assistien a l'acte no eren coneixedors que assistien a un sopar electoral.
Els canvis de Juntes Directives d'alguns clubs del municipi, ens els últims anys s'han produït entre escàndols, les pugnes per accedir a la presidència dels clubs es veia enterbolida per obscurs interessos que mai han sortit a la llum. Aquestes disputes sempre han aparegut per la vessant econòmica de les entitats, mai per disparitat de criteris esportius.

diumenge, 24 de març del 2013

Conclusions de les I Jornades Paisatges Culturals de l’Aigua al Pla de Barcelona a Montcada i Reixac.

Compartim les conclusions que han fet amb molt d'humor el veïnat de Montcada Can Sant Joan

De corrupteles, requalificacions i desallotjaments.


El Pelotazo del Vallès -  Col·lectiu de Can Piella

Resum de la trama d'especulació urbanística La Rasa – Vista Rica, que presenta com a màxim beneficiari l'empresa Malca2 S.A. del conglomerat Grupo Alcaraz, casualment la mateixa que vol desallotjar el projecte de Can Piella.
-----------------------

Contextualització del 1999:
- Vista Rica és una finca de 8000 m2 situada al Turó Fermi, al bell mig de Montcada-Centre. Està qualificada com a Parcs i Jardins (m2 edificables limitats) i el seu propietari, Antoni Alcalà, no troba manera de revaloritzar-los, doncs estan just al costat de Montcada, on falten parcs.
- La Rasa és una finca de 25000 m2 dividida en vàries sub-finques, al costat de Mas-Rampinyo. La més gran d'elles (16000 m2) pertany a la família Palet. En aquesta època està qualificada com a zona d'equipaments públics i privats.

Anys 1999-2000:
- Alcalà comença a acompanyar-se de Manuel Alcaraz, president del gran Grup immobiliari Alcaraz, i comencen a articular un pla: entregar Vista Rica a l'Ajuntament a canvi de poder edificar pisos a La Rasa.  Es reuneixen molt amb l'Alcade Cesar Arrizabalaga, un personatge no gaire estimat per molts montcadencs, que el consideren un dèspota.
- Creen l'empresa La Rassa-Dos SL i compren la finca de 16000 m2 (que tenia llavors un valor de 30 milions de ptes.) per 100 milions de ptes... perquè “s'arrisquen” tant? Això ja fa pudor...
-  El març del 2000, a la junta d'accionistes de La Rassa-Dos SL ja es diu que “saben” que els terrenys seran requalificats ! Més clar l'aigua! Aquí hi ha gat amagat!

Any 2002:
- Al Ple de l'Ajuntament del juliol s'aprova provisionalment el “troc”: Alcalà “regala” Vista Rica a l'Ajuntament, que hi ha de construir un parc públic (que al 2012 encara no s'ha fet) i La Rasa es requalificarà. S'hi construirà un hotel, locals comercials, algun equipament i alguns pisos.
- A partir d'aquí el senyor Alcalà ja pot vendre a un preu molt més alt la finca de la Rasa, i busca inversor

Any 2004:
- Febrer: Curiosament el qui li comprarà serà el mateix Alcaraz, a través de la seva empresa Malca2 S.A. (la mateixa que denúncia a Can Piella!). Li compra per un preu 4 vegades superior... Alcalà ja té la seva part del botí! Però el més bo encara està per arribar...
- Juliol: Alcaraz sol·licita requalificar la zona lúdica-Aismalibar (un altre terreny) per a construir-hi un hotel... un altre hotel? No se'n feia un a la Rasa?
- Setembre: Nova modificació del PGM (3a requalificació de la trama): no es farà cap hotel a La Rasa, es faran molts pisos, amb l'excusa que alguns seran de protecció oficial.  A partir d'aquí Alcaraz compra la resta de terrenys de la Rasa. La inversió total dels 25000 m2 de La Rasa li haurà sortit per menys de 6 milions d'euros, mentre que els pisos i tot el que hi fa té un valor d'uns 60 milions d'euros … Ha multiplicat, en 7 mesos, per 10 el valor dels terrenys que va comprar... es-pe-cu-la... espectacular! Informació privilegiada o capacitat de preveure el futur?

Any 2007:
Aquesta resolució no queda aprovada fins llavors, però molt abans el Grupo Alcaraz ja anuncia a la seva web els dos gratacels que vol construir a la Rasa (!)

I fins aquí la trama, que ha acabat darrerament amb la venta d'aquests pisos.  Per concloure, veiem que no és estrany que l'Ex-Alcalde Campos qualifiqués l'operació de “una de las mayores especulaciones urbanísticas de la comarca del Vallés Occidental”. 


Aquesta és la gent que reclama dret d'ús sobre Can Piella... Requalificaran d'aquí 7 mesos també els terrenys de Can Piella? Enderrocaran aquest patrimoni històric català? Un altre cop tornaran a guanyar? O aquest cop serà Montcada i el 99% els que guanyarem? Vine a l'#AcamPiella i sigues-ne protagonista! 

Fonts:

- Montcada Confidencial:

- Actes dels Plens de l'Ajuntament de Montcada de Març i Juliol de 2002  


divendres, 22 de març del 2013

1er dia de mobilitzacions per a la Dignificació del Rec Comtal

El veïnat de Montcada Can Sant Joan s’ha desplaçat fins el barri de Trinitat Vella a Barcelona per exigir la intervenció global sobre el Rec Comtal als polítics de Montcada i Reixac i Barcelona. Han comtat amb la participació de veïns de Nou Barris i també ha baixat el fullet de la Muntanya.

El veïnat de Montcada ha organitzat una parada informativa i una exposició
Les mobilitzacions coincideixen amb les Jornades del Paisatge Cultural de l’Aigua. El veïnat de Montcada pensa que degut a les pressions ciutadanes i a que s’han fet aquestes jornades els regidors Judith Mojeda i Dani Molly han rentat la cara del Rec Comtal com feien el governants a les èpoques franquistes. És a dir quan volien quedar bé amb un visita tapaven les barraques o allò lleig que no volien que fos vist.

Les mobilitzacions continuen demà a les 9h del matí a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac i a les 16h a la zona degrada del Rec Comtal.

Opinió. El preu de deixar-nos desposseir.

La sòcia del Casal Popular el Brot i militant de la CUP Montcada i Reixac, Lídia Molano, ha escrit una crítica del llibre 'El Malson d'Orwell', escrit per Alerta Solidària i editat pel Tigre de Paper.
-------------------


El Malson d’Orwell, el control social i noves tecnologies és un llibre que no deixa indiferent. El seu pròleg a càrrec de David Fernàndez ja augura que ens disposem a endinsar-nos en un treball acurat i exhaustiu sobre el control social, el ser vistos sense veure. És, sense dubtes, un recull d’informació d’anàlisi pràcticament legal i periodístic però, sense la fredor que caracteritza aquest tipus de textos.
 Des del meu punt de vista, Alerta Solidària, ha aconseguit crear una obra que pot interessar tant a lectors i lectores despolititzades, com a activistes, juristes, politòlogues o periodistes- i podríem seguir una llarga llista. El llibre viatja, iniciant el seu trajecte, amb la introducció del control social actual i la seva evolució, al llarg dels darrers anys, als estats més desenvolupats. Seguidament, passa per les diferents eines de control i repressió, així com, els marcs legals que les permeten i, fins i tot, situacions on aquesta repressió queda totalment desamparada de qualsevol legalitat i es converteixen en pràctiques al marge de la llei. Finalment, atura el seu viatge amb unes conclusions, on tot i advertir dels perills de les noves tecnologies, animen a conèixer-les i saber fer un ús adequat i profitós d’aquestes, per tal d’assolir els objectius perseguits pels diferents moviments socials.
 El Malson d’Orwell, el control social i noves tecnologies com bé ens fa intuir el seu nom, narra com un nou grup social, que no és altre que els i les qui imparteixen seguretat i vigilància, utilitza els grups mediàtics i diferents aparells de seguiment i vigilància, per tal d’instaurar la por a la majori de la població, i així, assegurar l’estatus quo i l’ordre social imposat pels grans grups de poder. És a dir, maó a maó, estan construint una gran presó mundial sense barrots aparents.
La repressió és sinònim de capitalisme i el capitalisme, alhora, ho és d’injustícia social. Això és així des de finals de l’Edat Mitjana, quan van aparèixer les primeres estructures precapitalistes i, amb elles, la necessitat d’un nou ordre social. Des d’aquests instants, poc a poc, va prenent força un nou negoci associat a la vigilància i al control que, actualment, té la seva materialització a gairebé tots els estats en forma de privatització de serveis d’espionatge.
 Des de la vessant legal, el control social és un tema que planteja molts problemes. Entre ells, un dels més clars, és la indeterminació de límits entre drets. Hauríem de preguntar-nos a quin preu hem de deixar desposseir-nos de la nostra intimitat, dels nostres drets col·lectius i del principi d’innocència. És obvi que el control social, mitjançant les TIC, tal i com explica aquest llibre, atempta contra els drets més fonamentals de les persones, contra tot allò que hem anat aconseguit pas a pas, lluita rere lluita, és a dir, contra els drets socials però, tanmateix, està fent un atac directe als drets naturals.
 És fefaent que l’hegemonia dels estats més poderosos, està creant un monstre que actua, impunement, en benefici propi. Això ho fa mitjançant unes eines donades pel capital que estan transformant el món en un Guantanamo gegant, on regna la desconfiança i la por, derivada de la inseguretat jurídica. Resultat d’aquesta por, d’aquesta desconfiança, d’aquesta repressió, del control de l’educació, de la legislació i dels mitjans de comunicació i informació, tots ells, àmbits fins on arriben tots els tentacles d’aquest monstre, és l’intent d’aconseguir l’alienació i el conformisme, que culmina amb la renúncia dels drets col·lectius. Ens volen fer entendre que el sotmetiment és quelcom convenient, fins i tot, pels sotmesos i sotmeses.
 Com a jurista, penso que parlar de la influència de les TIC en el control social és molt agosarat i complicat, tant pel dinamisme al que estan sotmeses les lleis i les noves tecnologies com pel secretisme del que gaudeixen totes les pràctiques abans esmentades. Pocs autors i autores escriuen sobre aquesta problemàtica, tot i que, a mode d’exemple tenim, Harvey, René Van Swanningen o Jock Young que donen una base a la problemàtica aquí plantejada. Ara bé, a nivell de Països Catalans i Estat Espanyol, poques coses s’han escrit i per aquest motiu és molt positiu el treball materialitzat en aquest llibre. Calia reformular la idea del panòptic de Foucault i El Malson d’Orwell, control social i noves tecnologies, un cop llegit, dóna i donarà molt de què parlar.
 En definitiva un bon llibre per obrir ulls i ments, ja que tal com diu George Orwell a 1984:
 Fins que no es tornin conscients no es rebel·laran, i fins que no s’hagin rebel·lat, no podran esdevenir conscients.

dijous, 21 de març del 2013

La merda que tu no vulguis, te la baixem a casa teva.

Ahir al vespre, els follets i les fades del bosc van baixar al nucli urbà, perquè recordem que els espais naturals també són de Montcada i Reixac; vam trobar aquests reivindicatius monuments recollits a la Casa de la Vila i la seu de CiU. Aquí teniu les fotos.



Els follets i les fades del bosc, últimament s'estan aficionant a sortir de les muntanyes i les planícies, per visitar el nucli urbà tot deixant objectes que es troben als parcs naturals que no hi haurien de ser: ampolles, taces, electrodomèstics... Per un costat, trobem la gent som molt porcs, i per l'altre les administracions que demostren la seva deixadesa en aquests espais.
En aquesta comunitat del facebook podeu seguir les aventures dels follets i les fades del bosc. Si us els trobeu, no dubte en demanar-lis que visitin més sovint el nucli urbà, que ens encanten les escultures.


L'amic dels follets i les fades.

dimecres, 20 de març del 2013

Les farmàcies en peu de guerra pels impagaments de la Generalitat.

Algunes farmàcies del municipi, tancaran demà les seves portes a les 12 hores per poder assistir a la manifestació que el col·legi de farmacèutics ha convocat per demà a les 13 hores a la plaça Sant Jaume.  Les farmàcies protesten pels retards ens els pagaments dels medicaments receptats pel CatSalut que els ciutadans retiren a les farmàcies i la Generalitat està pagant amb molts mesos de retard. Aquesta situació està portant algunes farmàcies a situacions difícils perquè no poden fer front ni als pagaments dels proveïdors, ni per adquirir certs medicaments molts cars per falta de liquiditat.  



Premsa:L'alcaldessa de Montcada i la cap d'àrea segueixen en el càrrec malgrat sospites de tripijoc

Notícia publicada per europapress: 
http://www.europapress.cat/politica/noticia-mercuri-lalcaldessa-montcada-cap-darea-segueixen-carrec-malgrat-sospites-tripijoc-20130319175314.html


MERCURI

L'alcaldessa de Montcada i la cap d'àrea segueixen en el càrrec malgrat sospites de tripijoc


La Alcaldesa De Montcada I Reixac, Maria Elena Pérez
Foto: MONTCADA I REIXAC
BARCELONA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -
   L'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), María Elena Pérez, i la directora de l'Àrea Territorial del consistori, Carmina Llumà, segueixen en el càrrec malgrat les sospites que l'edil presumptament va col·locar a dit l'alt càrrec, i després que hagin imputat el diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández per presumpte tràfic d'influències en aquest cas.
   Pérez està imputada pels delictes de tràfic d'influències i prevaricació, juntament amb l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu germà i regidor, Francisco Bustos, pel Jutjat d'Instrucció 1 de Sabadell, que instrueix el cas Mercuri.
   Durant la instrucció, es va descobrir que s'havia substituït el document inicial en què l'empresa de selecció declarava a la candidata elegida com 'no apta' i proposava a una tercera persona, per un altre document que considerava que la 'apta' era finalment l'elegida.
   A l'últim ple municipal, del 28 de febrer, C's ha presentat una moció per exigir el cessament de Llumà "ja que és evident que ocupa un càrrec per al qual no és apta", tot i que no va prosperar pels vots en contra de CiU i PSC --al consistori-- i d'ERC, i l'abstenció del PP.
   L'equip de govern va defensar llavors la presumpció d'innocència de l'alcaldessa i la professionalitat de Llumà, i des d'ERC la seva portaveu local, Marta Aguilar, va demanar prendre les mesures oportunes quan "es dicti una sentència i un jutge s'hagi posicionat".
   Des de C's, la regidora Carme Romero ha explicat a Europa Press que van promoure aquesta moció perquè entenen que s'ha perjudicat a una tercera persona que estava millor preparada i tenia "un currículum més adequat".
   Tot i això, segons Romero, l'alcaldessa "no es considera culpable de res" per la qual cosa ni ella ni Llumà han optat per apartar-se, i mentre la primera segueixi, la segona quedarà protegida.
   En declaracions a Europa Press, el regidor d'ICV Josep Maria González, que ha demanat la dimissió de Pérez diverses vegades, ha puntualitzat que el principal motiu és que l'alcaldessa hagi decidit abandonar els càrrecs en el partit i no el seu càrrec municipal.
   A més, ha ressaltat que després de la imputació de Daniel Fernández, ja són dos jutges els que han vist indicis d'irregularitat, pel que ha demanat que es resolgui el cas "amb rapidesa" i que es depurin responsabilitats polítiques i tècniques.
   El PP també ha exigit la dimissió de Pérez i la portaveu local del partit, Eva García, considera que el jutge "constata la vinculació d'alcaldessa" en la presumpta contractació irregular, mitjançant les converses telefòniques entre el llavors alcalde Manuel Bustos i el diputat socialista.

DEFENSA DE PÉREZ

   L'alcaldessa ha defensat diverses vegades la seva innocència i ha assegurat que "tot el procés de selecció s'ha ajustat totalment a la legalitat".
   "Podia haver-hi contractat directament a un càrrec de confiança, sense cap tipus de procés de selecció, però vaig preferir fer-ho, voluntàriament, de lliure concurrència i publicitat i de lliure designació, i amb total transparència per dotar aquest procés de les millors garanties per encertar en el nomenament i trobar el millor perfil per a aquest càrrec", ha assegurat.
   En defensa seva, l'alcaldessa destaca "la inexistència de cap tipus de pressió" sobre la seva persona i sobre les decisions com a màxima responsable de l'Ajuntament.
   El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat Daniel Fernández per presumptament pressionar per col·locar a la també exalt càrrec del tripartit davant de l'alcaldessa, a qui va arribar a dir-li: "Que al 'No apta' li treguin el 'No".
   En una conversa telefònica amb Manuel Bustos, del 18 de maig de 2012, Fernández li va informar dels tràmits per col·locar a Carmina Llumà --la també parella del cap del Servei d'Assessoria Jurídica de Sabadell, Marcel Galofré-- com a directora de l'Àrea Territorial de Montcada i que l'empresa destinada a la selecció l'havia qualificat com 'No apta'.

L'assemblea de Treballadors i Aturats de Montcada avança amb pas ferm.


Crònica d'una membre de l'Assemblea de Treballadors i Aturats de Montcada i Reixac.
-----------------------------------------------------------------

Faig un recompte del que hem fet aquesta tarda.
  • La comissió ha rebut resposta de l´Ajuntament, així que demà pel matí tenim reunió amb ells, a la propera assemblea (Dimarts a les 19 hores com sempre a l´ABI) s´informarà del punts tractats.
  • Avui molts companys han portat el CV en mà, i la persona (Lupe Lorenzana) que col.laborarà voluntàriament per aquest tema i que es una especialista, aquesta tarda per motius personals no ha pogut assistir però ja està informada de com anat avui  Així mateix, la Lupe ja sap a qui li hem donat els CV perque es traspassin el tema. Tambè s´ha comentat el tema de com enfrontar-se a una entrevista de feina. Ha sorgit el tema de si era possible que ens passi un model de CV perquè tothom pugui corregir el que ja té fet.
  • S´han incorporat més companys per la comissió, i així mateix per fi s´ha començat amb el tema organització d´equips de feina, que conforme a lo argumentat a l´assemblea, la feina s´anirà distribuint.
Avui ha estat una Assemblea interessant perquè, i sempre es una opinió personal, crec que hem avançat tant en discussions positives i propostes engrescadores, que sempre ens ajuden a tirar endavant, a més, hi ha hagut gent nova i molt participativa, de tota manera trobo a faltar tota aquesta bona gent de Montcada que està a l´atur i que no participa, sobre tot dones i gent jove, així que si us plau doneu veus, i que el que estigui disposat a participar de una forma constructiva que vingui a les Assemblees!!!
Una abraçada
Rochy

dimarts, 19 de març del 2013

Lectures de Pere Calders per celebrar el Dia Mundial de la poesia.

Nota de premsa de l'ABI.
..........................................................................

Aquest any per celebrar el Dia Mundial de la Poesia el proper DIMECRES 20 de MARÇ a les 20:00 hores farem un petit acte que ens il·lusiona molt. Es tracta d'una lectura dramatitzada de cinc contes de Pere Calders, un dels nostres poetes més reconeguts. La poesia no té preu i aquest acte serà gratuït per tothom. Llegiran en Jeroni Oller, Josep M. Roviralta, Sara Anaya, Mar Castell i David Vila i Ros.  A les 20:00 hores al bar de l'ATENEU ABI. 

  
Us animem a participar d'aquests actes culturals al nostre municipi, a fer-ne difusió,  per animar-nos tots plegats i, un cop més, donar suport a la nostra llengua i literatura.

JUNTA ATENEU ABI

Presentació de Can Piella a la Casa de la Vila




 Aquest dimecres la gent de Can Piella podran explicar-nos totes les activitats que realitzen restaurant la Masia, organitzant tallers, trobades, debats,recuperant el cultiu dels terrenys, etc i que podem trobar explicades a les memòries ja publicades dels anys  2010:
i 2011:
 Aquestes activitats ara es troben amenaçades per l´ordre de desallotjament dictada pel jutjat n. 3 de Cerdanyola i que rep les crítiques dels Alcaldes de les poblacions més properes com La Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda i en canvi l´ajuntament de Montcada (on estan situats els terrenys) torna a fer el joc al Grup Alcaraz (entrellat de més de 40 societats immobiliàries  el fundador d´aquestes societats ja va ser detingut als anys 90 per haver creat una xarxa de frau en el pagament de l´IVA i que ara el seu fill Juan Manuel Alcaraz gestiona sota l´ombra d´haver realitzat permutes de més que dubtosa legalitat amb col·laboració amb l´antic alcalde de Montcada en Cesar Arrizabalaga (que va dimitir després de sortir imputat al cas Pretòria) , com poden ser La Rasa o Vista Rica, per citar alguns exemples.
 La solidaritat no només ha sigut d´aquests alcaldes, també han recollit més de 1100 signatures mitjançant internet:  https://oiga.me/es/campaigns/aturem-el-desallotjament-de-can-piella-paremos-el-desalojo-de-can-piella
 Així doncs aquest dimecres tenim l´ocasió de saber directament la opinió del col.lectiu i qie ens expliquin les seves activitats i d´altra banda han convidat als representants de l´equip de govern per que puguin explicar la seva versió dels fets, ja que es fa difícil d´entendre per els montcadencs i montcadenques.






dilluns, 18 de març del 2013

Les xarxes socials sacsegen el medi ambient.

Són molts els exemples viscuts en els darrers anys on les xarxes socials han estat un element molt important. El recent moviment del 15M va propagar-se i expandir-se a través dels mitjans 2.0: streaming, facebook, change.org, issuu, twitter, youtube...
Són diversos, els fronts reivindicatius que s'han obert pas en les últimes setmanes a través de la xarxes socials: la neteja del Rec Comtal, la restauració del Turó de Montcada o l'acumulació de residus als nostres espais naturals.
Una de les primeres iniciatives que va agafar revolada va ser la neteja del Rec Comtal. Una campanya, fonamentada en el bombardeig massiu d'informació, actualitzada pràcticament en temps real i que ha conduit a una neteja parcial de l'espai. Una campanya de signatures a través de la xarxa change.org, ha recollit 295 signatures que s'on entregades automàticament via email, alguns membres de l'equip de govern.
Un altre de front reivindicatiu obert és la dignificació dels espais naturals de Montcada i Reixac. Abocaments il·legals, falta de manteniment, deixadesa, han portat a un grup d'usuaris de les xarxes socials sobretot mitjançant Facebook , Twitter, i Youtube(1) (2)ha denunciar l'estat d'aquests espais. Paral·lelament a aquesta reinvindicació ha aparegut un grup que s'autodenomina 'Guerrilla Acció Art Brossa', que a través del seu facebook ha reinvindicat alguna acció simbòlica de denúncia de la brutícia que s'acumula en alguns punts del municipi.


La Veu de Montcada, en el seu darrer número també parl·lava abastament de Medi Ambient. A les págines 4, 6, 9, 16 i les cartes al director fa un repàs a algunes de les problemàtiques medioambientals que afecten al municipi.
Un altre dels fronts oberts al municipi, i que en parlarem durant aquesta setmana, és el plà de rehabilitació del Turó de Montcada, que Lafarge està obligada a fer després de l'extracció de calcària que ha desenvolupat durant moltes dècades.
Per acabar ens agradaria destacar per la seva raresa, la interacció de la regidora de medi ambient, Judith Mojeda i el tècnic de medi ambient Juli Mauri. La regidoria de Medi Ambient és dels pocs departaments de l'Ajuntament que interactua a través de les xarxes socials amb els veïns de Montcada i Reixac

diumenge, 17 de març del 2013

Opinió. Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac.

extret del Facebook del Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac.

La cimentera Lafarge va organitzar una jornada el 5 de febrer on va fer una campanya de marketing vergonyosa oferint reduïts espais d’oci al Turó (punt de benvinguda, unes taules i bancs, aula de natura..) PER confondre a la població i AMAGAR EL VERITABLE PROBLEMA: EL GREU PERJUDICI EN LA SALUT QUE ESTÀ PRODUINT LA SEVA CONTAMINACIÓ ALS VEÏNS, i a la vegetació i sers vius del Turó, i amaga també la destrossa que ha fet durant 96 anys i continua fent del Turó de Montcada.
A més, Lafarge no concreta la restauració del Turó, que no és cap favor sinó una obligació legal que ha de complir.

dissabte, 16 de març del 2013

El veïnat de Montcada i Reixac decideix continuar les mobilitzacions per a la Dignificació del Rec Comtal

El divendres 15 de març al Centre Cultural Kursal una trentena de veïns organitzat es assemblea han valorat la situació de Degradació del Rec Comtal i han decidit continuar amb les mobilitzacions per a la seva dignificació. 
  
Aquestes mobilitzacions són en dos sentits. Els veïnat per un costat pretén reivindicar els seus drets i demanar que l’ajuntament assumeixi les seves responsabilitats i realitzi una intervenció global a l’espai i per altra costat construiran alternatives reals per millorar des de la ciutadania la situació del Rec Comtal.


La dignificació del Rec Comtal és la dignificació del passat, del present i del futur de Montcada i Reixac. És una de les idees que van sortir dels participants entre els que havien veins i veïnes de Montcada Can Sant Joan, la Ribera, Montcada Centre i Nou Barris.

Alhora, el veïnat, va decidir informar a l’ajuntament que en cas de que passi qualsevol desgracia personal a la zona seran els responsables polítics del consistori als que se’ls  demanarà responsabilitats  (Mº Elena Pérez, Judith Mojeda, Jonathan Martin i Daniel Moly).

I també volen alertar de que les obres del pou del AVE a l’alçada de l’Ambulatori a Montcada centre afecta directament al canal d’aigua i existeix el perill de perdre’l per sempre.

L’AVV de Montcada Can Sant Joan fa una crida a tota la gent que es vulgui sumar a les mobilitzacions per la Dignificació del Rec. Les mobilitzacions seran divertides, simpàtiques i diran a les coses pel seu nom. Per a més informació demanen es posin en contacte amb l’AVV.

Per a més informació:

Corresponsalia de les Altres Veus a Montcada Can Sant Joan

divendres, 15 de març del 2013

El TSJC imputa Daniel Fernandez per la seva implicació al cas Mercuri.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha notificat aquest matí l'imputació de l'ex-secretari d'organització del PSC, per la seva vinculació amb la contractació d'un càrrec de confiança a l'ajuntament de Montcada i Reixac.
El jutge del TSJC considera que hi ha indicis suficients per imputar al ex secretari d'organització.

(Pendent d'ampliació)

dijous, 14 de març del 2013

El poder dels contes terapèutics amb Jordi Amenós.

extret del facebook del Casal Popular el Brot.

En Jordi Amenós, a part de ser un veí mediàtic de Montcada i Reixac, aquest divendres ens acostarà al món dels contes terapèutics. Des de la seva formació com a terapeuta i narrador. Especialitzat en contes i metàfores teraèutiques. Format en Constelacions Familiars, Constelacions Organitzacionals, i Salud Sistèmica, ens aproparà els seus coneixements des de la perspectiva que mitjançant el conte i la metàfora podem trobar nous recursos interns per superar aquelles situacions de dolor físic, desànim, tristesa o de bloqueig a la vida.

El taller és vivencial: consciència corporal, escriptura i joc que ens permeten treballar sobre la història personal, la relaxació i el canvi.

Un taller per descobrir quina és la història que ens expliquem a nosaltres mateixos de la nostra vida i com podem canviar-la. Sobre mentides i sobre veritats construïm el nostre dia a dia. Si la vida et permetés escriure el teu camí… com seria?

L'assemblea d'aturats ja ha rebut la primera oferta de feina i també demana reunió amb l'Ajuntament.



Ahir a les 19h a l'ABI, la tercera assemblea va començar millor del que es podria creure. És cert que el Barça atura el món però no del tot. La mitjana de les dues assembles anteriors era d'unes 50 persones i es preveia que la nova reunió fos més simbòlica que efectiva. Però resulta que a l'hora de la veritat, la situació va ser el revés. Primer primer cop, tots els assistents, 15 ahir, van demanar torn de paraula i van mirar quines accions concretes podrien fer cadascun d'ells.

La sessió va començar amb la presentació de la Comissió de l'Assemblea. Aquest equip de treball ja es va reunir divendres per redactar una carta a l'Ajuntament a fi de conèixer quines oportunitats disposen els montcadencs i montcadenques a l'atur i en risc d'exclusió social. El passat dilluns, Javier Sanchez Cano, com a representant de la Comissió, va lliurar la següent carta en format instància a l'administració local:

Com a representant de la Comissió de Treballadors/es i Aturats/des de Montcada i Reixac sol·licito una reunió amb vostè. La finalitat és per poder conèixer les accions disponibles que els aturats i aturades i ciutadans en situació de risc social o de manera imminent, es poden beneficiar. L'objectiu d'aquesta trobada és poder traslladar les oportunitats i ajuts concrets als participants de l'Assembla de Treballadors/es i Aturats/des. La Comissió té la intenció de col.laborar conjuntament amb l'Ajuntament per la causa amb tota la voluntat de que la relació sigui satisfactòria.

Tot seguit, l'assemblea d'ahir va continuar tractant altres temes. Com la necessitat d'agrupar currículums ja que la multinacional Nissan té la intenció de contractar persones aturades que formin part de l'Assemblea. És un gest digne d'admirar i per començar a treballar per la causa. El pròxim dimarts a les 19h. a l'ABI, aprofitant la quarta assemblea que celebrem, es farà la recollida de currículums per aquesta oferta i per les que puguin venir en un futur. Sobre la oferta de la Nissan, es vol contractar joves de 18 a 29 anys amb una implicació a l'assemblea. L'assemblea considera que és tant important la implicació com la necessitat personal i familiar d'una feina.

Amb ganes de moure tot plegat, s'ha fet una llista de voluntaris per penjar cartells a fi d'animar a la participació a l'Assemblea. Ahir es van apuntar uns quants dels assistents a fer-ho i quants més siguin millor.

També s'ha parlat de la necessitat de fer un díptic informatiu de tot el que es pot fer a l'Assemblea i de les oportunitats que hi ha Montcada i Reixac per millorar la qualitat de vida de les persones aturades o en risc d'exclusió social. Un dels temes que preocupen és la falta d'una alimentació bàsica diària per part de diverses famílies de la localitat. La necessitat de resoldre aquesta situació és un dels temes que s'espera poder tractar amb la reunió amb l'Ajuntament. A l'espera de resposta, la comissió segueix treballant i els participants de l'assemblea ja esperen la pròxima sessió. Dimarts 19, a les 19 hores a l'ABI. Com cada dimarts.

Un cop feta la reunió amb l'Ajuntament es posarà sobre la taula tots els temes que es toquen i que s'han de tocar. Segurament aquí serà el millor moment per crear comissions temàtiques com va opinar un dels participants de l'assemblea d'ahir. També cal més gent per fer aquests grups de treball. De totes maneres, també es va parlar ahir que lo important és cooperar amb tot el que ja es va fent a la localitat per sumar forces sigui per part de l'administració local, una entitat etc.
Aquest sentiment d'ajudar-se entre uns i altres està creixent i segurament, setmana a setmana, el futur que els espera serà el que construeixin amb la seva empenta, de dimarts a dimarts a les 19h. a l'ABI.

dimarts, 12 de març del 2013

Assemblea veïnal a Can Sant Joan per parlar del Rec Comtal.

L'AVV de Can Sant Joan convoca una assemblea el divendres 15 de Març a les 19 hores al Kursal per tal de posar fil a l'agulla a la situació de degradació que pateix el Rec Comtal.  
Després de la neteja per part de la Brigada Municipal de l'espai del Rec i la reunió que van mantenir diversos veïns del barri amb membres de l'equip de govern, l'assemblea pretén donar continuïtat a la campanya per la dignificació del Rec Comtal. 



dissabte, 9 de març del 2013

Opinió. Tots els dies són 8 de Març.


L'Alexandra Kollontai al 1913 va qüestionar-se si el 8 de març havia de ser una reivindicació únicament burgesa, o bé, si les dones de la classe treballadora també havien de formar part d'aquesta revolució. Aquesta defensà, que aquest dia, tenyit o no de lila, havia de ser de totes les dones organitzades, burgeses o no, per tal d'ocupar l'espai públic i poder reivindicar tant els drets laborals, com l'emancipació i l'empoderament com a dones. Amb els anys, les estructures econòmiques capitalistes i patriarcals segueixen arribant arreu, i Montcada i Reixac no en queda exclosa. La mitja anual d'aturades l'any passat fou de 1522 dones. Des del meu parer, el preocupant no és la dada, sinó que ho és la crisi, en tant que, és un atac econòmic i social que no és neutre, ni pel que fa a la classe social, ni pel que respecta al gènere.
Amb aquesta crisi, es posa molt èmfasi als homes aturats, doncs són el sectors masculinitzats els que han rebut la primera pedra -construcció i relacionats- de fet, a Montcada i Reixac hi ha més aturats homes que dones, aproximadament, uns 200 més de mitja. Ara bé, les reformes laborals i de pensions, hem de tenir clar que, contra qui estan repercutint, més durament, és contra les dones. Els treballs feminitzats estan esdevenint més precaris –podem posar com exemple la privatització de la sanitat o de l'educació, on el gran gruix de treballadores són dones- i també està augmentant el treball submergit relacionat amb les cures. Amb tot això, és evident que, a més precarització, menys sou i menys drets; i a menys sou, menys cotització; i finalment, menys atur.
Quan parlem d'aquesta opressió, no podem deixar de banda les institucions. Cal tenir present que els organismes de benestar són els mateixos que creen les necessitats i ens tracten de forma paternalista, punitiva i de manera degradant. I amb això, poso a tall d'exemple, el darrer 28 de novembre. Em va decepcionar veure que els actes montcadencs contra la violència de gènere no parlaven de violències sinó de violència i es tractava les dones que estaven sotmeses a aquesta violència única, com a víctimes. Ara bé, més preocupació em va provocar assabentar-me, posteriorment, que ja no hi havia tècnica d'igualtat treballant a la regidoria de dona i igualtat. Potser resultes de menys pressupost? Potser la igualtat de gènere no és prou important en èpoques de crisi? Senyors i senyores polítiques, fins que no ens adonem que aquí ningú és víctima sinó que totes nosaltres ens hem d'empoderar i demostrar que hi ha un sistema que ens oprimeix, i que s'ha de treballar amb coneixements i ganes per trenar amb els rols i l'estructura establerta, ja es poden anar fent actes, que s'estan fent en la via equivocada.
Per anar concloent, us animo a reflexionar. Segons el meu parer el capitalisme no existeix sense el patriarcat. Aquest binomi no el podem entendre per separant. El capitalisme necessita d'una classe subordinada, passiva, que en el seu moment vam ser les dones. Calia que els homes treballessin produint en l'àmbit públic, i que les dones reproduíssim dins de l'àmbit privat. Ara bé, amb el temps totes estem assumint tant l'àmbit públic, com el privat i heus aquí la doble opressió.
Una de les materialitzacions de l'opressió és l'explotació i aquesta no es resol només redistribuint béns, sinó que requereix reorganitzar les institucions i les pràctiques de presa de decisió. És necessari modificar la divisió del treball i prendre mesures similars pel canvi institucional, estructural i cultural. Personalment, trobo que a Montcada s'ha d'anar més enllà. Cal una nova manera d'auto-organització femenina, i de crear espais de lluita contra les violències de gènere estructurals, que ens afecten de forma sistemàtica. La justícia social no es resoldrà posant remendats, tal i com s'està fent, actualment, amb la política municipal. La Maria Mercè Marçal ho va dir clarament ja fa anys: “caldrà escanyar la bèstia que ens mossega a l'arrel i escopir el verí que ens emmalalteix la fulla”
Contra l'ofensiva patriarcal i capitalista desobediència feminista. 

Lídia Molano [Sòcia del Casal Popular El Brot]